AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #1 Skrevet 26. september 2015 Har lyst til å bli sunnere, ettersom jeg spiser noe med sjokolade i hver eneste dag, og dette absolutt ikke er bra på noen måte. Jeg vil også veldig gjerne gradvis kutte ned på kjøtt, fordi jeg alltid har hatt lyst til å være vegetarianer. Jeg kan ikke kutte det ut helt 100%, pga. personlige problemer, men i hvert fall spise det mindre. Noen som har tips til frokost, lunsj og middagsretter? Evt. snacks? Jeg er vgs. elev, så noe kjapt og enkelt til frokost og lunsj, hadde hvert fint. Lurer forresten også på om dere vet om bra treningsøvelser jeg kan gjøre hjemme, som kan trene mage, rumpe og armer, men som ikke går utover ryggen, ettersom jeg har medfødte ryggproblemer? Tusen takk for alle svar på forhånd! Anonymous poster hash: bac89...ddc
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #2 Skrevet 26. september 2015 Spis masse kjøtt og tren mye. Anonymous poster hash: a639b...1b5
Gjest The Lost Dreamer Skrevet 26. september 2015 #3 Skrevet 26. september 2015 Spis masse kjøtt og tren mye. Anonymous poster hash: a639b...1b5 Hvorfor ikke bare svare på spm. til ts? ts, kanskje du kan søke litt rundt på nettet?
Fredsmegleren Skrevet 26. september 2015 #4 Skrevet 26. september 2015 (endret) Kopierte en post om vegetar lunsj som jeg skrev i et annet forum "Går selv på vgs og er vegetarianer/veganer. Lunsj er høydepunktet ved dagen min Lager ofte deler av lunsjen kvelden før for å bruke minst tid om morgenen vel å merke. -Smoothie av grønnsaker, frukt og bær. Her tilsetter jeg ofte 2-4 bananer(man blir ganske mett ja), chiafrø eller havregryn før tykkelse. Bruker sjeldent yoghurt, melk, osv i på grunn av bananene har den samme effekten. Drikker som regel smoothien i løpet av 1-3. time ellers kan den fort bli varm. Et tips er å f.eks. bruke fryst frukt, fryste bananer eller isbiter for å holde den kjølig lengre. Ellers bruker jeg en smoothie"maskin" fra Enklere liv(?). -Chiapudding av chiafrø og f.eks. melk eller yoghurt. Denne lages kvelden før slik at væsken får bli trukket inn i frøene slik at det blir en gele/pudding-aktig konsistens. Selv bruker jeg mye plantebasert melk eller yoghurt, f.eks. mandelmelk med vanilje gir ekstra smak. Det anbefales å tilsette en form for søtning(sukker, stevia, agavesirup, honning, osv), med mindre du foretrekker det all natural. Som topping har du f.eks. hakkede nøtter, bær, frukt, frø, havregryn, alt mulig. Du kan også blande inn kakaopulver når du lager chiapuddingen for sjokoladepudding smak. Chiafrø kjøpes som regel på helsekosten, men de er lure å ha som vegetarianer pga det svært høye innholdet av omgea-3 (og fordi chiapudding er en fantastisk dessert/lunsj). -Wraps av tortillalefser, gjerne grove dersom du foretrekker det. Her kan du bruke hva som helst, men jeg sverger til en mix av ovnstekt paprika i strimler, spinatblader og avokadobåter. Smaker kjempe godt og er raskt å lage dersom man tilbereder paprikaen om kvelden. Godt å "smøre" lefsen med hummus, avokado, tahini, osv dersom man foretrekker det. -Ris med grønnsaker i. Sverger til denne på eksamen og heldag eller dager der jeg ikke kommer hjem før sent. Et perfekt carb-up måltid som man kan variere så mye man vil. Jeg liker godt vanlig ris(fullkorn og andre ristyper er også godt), hermetiske mais og bønner, deretter blander jeg inn soltørkede hakkede tomater inn i risen. Det er også godt med hermetisk sopp(ikke alle som liker dette), spinat, persille, chilli, ingefær, paprika, og lista fortsetter. Det er lurt å koke risen kvelden før slik at den får avkjølt seg skikkelig, og deretter blande inn grønnsakene om morgenen. (Frosne blåbær er faktisk godt sammen med ris ) -Knekkebrød eller toast med grønnsaker. Gjerne avokado med salt/pepper, tomater med balsamicoeddik, osv. -Salat med ris, pasta, bulgur, couscous, quinoa eller potet som base. Masse grønnsaker, bladgrønnsaker, proteinkilde som f.eks. bønner, linser, kikerter, osv. Veldig godt med en eller annen dressing ved siden av. -Hummus med grønnsaker. Veldig enkelt, men selv blir jeg sjelden mett av kun dette. -Overnight oats med topping (bare å google det!). Består hovedsaklig av havregryn og melk/yoghurt(jeg bruker plantebasert melk, vet ikke om kumelk vil begynne å lukte gjennom skoledagen i romtemperatur), som blandes sammen og settes over natten i kjøleskapet der det godgjør seg. Man kan blande inn krydder, kokos, bær, søtning, frø, nøtter, alt mulig. Også må man selvsagt ha topping! -Energibarer. Disse lager jeg flere av om gangen og er lette å ha som lunsj dersom man er for sliten eller ikke vet hva man vil lage. Man kan velge mellom "harde" og "myke" energibarer, men sel foretrekker jeg "myke" som lages av blant annet dadler. -Rå vårruller/sommerruller med grønnsaker og sweet chilli sauce som dipp. Bare å være kreativ med grønnsakene. -Spaghetti med tomatsaus. Dette avhengig selvsagt av om du er en sølete type eller ei haha, men det er hovedsaklig oppkokt spaghetti med en raw tomatsaus og masse grønnsaker. Veldig smaksrikt! -Sushi. Litt dyrt, men veldig gøy! Man erstatter fisken med grønnsaker som f.eks. agurk, paprika, avokado, osv. Man får i hvert fall oppmerksomhet haha. -Fruktsalat er veldig godt på korte dager eller evnetuelt dager der man starter sent. Jeg blir ikke 100% mett, men det går greit dersom dagene ikke er for lange. Her kan du variere med alt mulig at frukt og bær! Ellers har jeg bestandig med meg ristede nøtter og mørk sjokolade i sekken i tilfelle jeg skulle bli småsulten. Skal nevnes at jeg har en ganske stor appetitt. Et tips til når du skal ha avokado som lunsj er å "spurte" over den med noe sitronsaft(enten ferdigkjøpt eller fra sitron) slik at den ikke blir flekkete i salater. Hvis du skal ha avokado på knekkebrød kan du f.eks. ha oppskjært avokado i en liten matboks ved siden av der du har trukket plastikk over kanten på matboksen, men under lokket. Boksen blir dermed luftett og avokadoen ser like god ut som da du kuttet den opp. Til salater pleier jeg å blande sammen det meste av grønnsakene(ikke avokado eller bladgrønnsaker) kvelden før for å spare mest mulig tid. Om morgenen blander jeg det inn sammen med f.eks. ris. Et annet tips er å få tak i ulike former for matbokser. Jeg kjøpte noen gjennomsiktige med grønt lokk på Ikea i flere ulike fasonger. Noen høye(til ris), små(til topping), enda mindre (til dressing), osv. Veldig flotte å bruke! Ellers kan alle oppskriftene endres på og varieres til det uendelige. bare fantasien setter grenser. Kunne sikkert nevnt galaksens av middagsretter som er vegetar, men jeg gjør det enkelt og nevner et par blogger. www.veganmisjonen.no www.vegetarbloggen.no Ellers har Jamie Oliver og Trines matblogg en god del vegetar også. På instagram kan man søke på hashtagenene whatveganseat og veganfoodshare for masse inspirasjon dersom man er helt tom for idéer. Endret 26. september 2015 av Fredsmegleren 1
Auri Skrevet 26. september 2015 #5 Skrevet 26. september 2015 Sjekk ut veganmisjonen, kjempebra blogg med masse spennende oppskrifter 1
Gjest The Lost Dreamer Skrevet 26. september 2015 #6 Skrevet 26. september 2015 (endret) Wow disse matrettene må jeg også teste ut Endret 26. september 2015 av The Lost Dreamer
AnonymBruker Skrevet 26. september 2015 #7 Skrevet 26. september 2015 Tusen takk for svar! Hjertelig takknemlig. Godt å se man kan spise god mat uten å ha i kjøtt Anonymous poster hash: bac89...ddc
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå