AnonymBruker Skrevet 22. september 2015 #21 Del Skrevet 22. september 2015 Sammenligner du virkelig kornprodukter med røyking? Hee hee, jaja du om det for å si det slik.Anonymous poster hash: d11f6...94e Nei. Jeg sammenligner at noen ganger er man veldig sikker på at noe ikke er skadelig, men så viser det seg at det er skadelig. Det er den "vi har alltid gjort dette, derfor er det trygt" holdningen selv om det begynner å dukke opp bevis mot det motsatte. Dette skjedde da man oppdaget at røyking var skadelig, det var mange som tviholdt på at dette ikke stemte. Anonymous poster hash: f81ba...e67 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #22 Del Skrevet 23. september 2015 Dere med barn som ikke spiser masse korn da, hva spiser de til frokost? I matpakka? Til kvelds? Jeg har et barn på 2 år som for tiden kun spiser middag og brød med smør. Pålegg er uaktuelt. Og da er jo brød bedre enn ikkeno... Anonymous poster hash: 74689...c20 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #23 Del Skrevet 23. september 2015 Nå gjelder det å huske på at helsedirektoratet ikke er en uavhengig kilde til informasjon. Helsedirektoratet henger sammen med den norske stat, og anbefalningene de kommer med er derfor oftere politiske enn helsemessige. Det er for eksempel ikke politisk ok for Helsedirektoratet å nevne at melk i internasjonal forskning er på uavklart-listen mtp om det er sunt eller usunt (fordi norske myndigheter subsidierer melkebønder tungt og det ikke er ok å støtte noe en offentlig mener er usunt.) Dersom du går inn på andre land sine kilder til "offentlig info" så får du deres politisk godkjente anbefalning - og den er ikke sjelden helt omvendt av våre. Et godt kjent eksempel er oppdrettslaks som i enkelte land er på fy-lista men som (selvsagt!) i Norge aldri vil havne der. Av politiske, ikke helsemessige, grunner. Fett er jo internasjonalt annerkjent som en krumtapp i utvikling av barns hjerne - såpass at en har gått ut offentlig og advart mot at barn som spiser utelukkende lett-mat løper en reell risiko for å utvikle seg senere enn normen (eller, i verste fall, å stoppe helt opp) så her må du som normalt opplyst forelder overstyre de "politisk ok" rådene som gies. Det samme gjelder annen mat: barn utvikler seg ekstremt raskt. De bygger muskler, nerver, hjerneceller og organer i årevis etter fødsel. Kostholdet deres er hovedpunktet i hvorvidt desse utvilker seg flott eller bare ok. Likevel har de fleste barn et kosthold som fører til vitaminunderskudd. Og dette er spesielt ille når vi alle vet at ingen forskning til nå har klart å bevise at vitamin i kunstig form (vitaminbjørner, tran, tabletter) har noen som helst effekt. Og her er det forsket mye. Likevel: ingen som helst målbar effekt. Nei, korn i seg selv er ikke farlig. Men korn i 2015 inneholder en hel coctail av kjemikalier som korn anno 1950 ikke inneholdt. Flere av dem er hormonforstyrrende, linket til kreft eller infertilitet. (det er desse kjemikaliene som har fått endel av skylda for bienes død..) Om vi diskuterer bærekraft vs folkehelse så håper jeg folk kjøper organisk og baker selv... Anonymous poster hash: 914da...940 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #24 Del Skrevet 23. september 2015 Nå gjelder det å huske på at helsedirektoratet ikke er en uavhengig kilde til informasjon. Helsedirektoratet henger sammen med den norske stat, og anbefalningene de kommer med er derfor oftere politiske enn helsemessige. Det er for eksempel ikke politisk ok for Helsedirektoratet å nevne at melk i internasjonal forskning er på uavklart-listen mtp om det er sunt eller usunt (fordi norske myndigheter subsidierer melkebønder tungt og det ikke er ok å støtte noe en offentlig mener er usunt.) Dersom du går inn på andre land sine kilder til "offentlig info" så får du deres politisk godkjente anbefalning - og den er ikke sjelden helt omvendt av våre. Et godt kjent eksempel er oppdrettslaks som i enkelte land er på fy-lista men som (selvsagt!) i Norge aldri vil havne der. Av politiske, ikke helsemessige, grunner. Det er et lite kjent faktum at kornmangel kan føre til alvorlig paranoia. Anonymous poster hash: ae016...b93 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lou Salome Skrevet 23. september 2015 #25 Del Skrevet 23. september 2015 Mine barn spiser mye grovbrød, havregrøt, firkorn, og det varieres med ris, pasta, bulgur, couscous. Karbohydrater (og mengder med melkeprodukter:melk, youghurt, ost, smør,). Det gjør de fordi: De liker det. Det er lett tilgjengelig De får varmmat kun et av 10 måltider i bhg/SFO. De vokser, er sunne og friske og trives tydeligvis på det kostholdet. Vi som foreldre tror rett og slett ikke på det at det er giftstoffer i kornet av et slikt nivå at det er skadelig. Vi tror ihvertfall ikke på at lavkarbodiett er sunt for barn. De gjør det ikke fordi helsedirektoratet anbefaler det. Ei heller får de lettprodukter eller margarin. Dette er foresten kostholdsrådene til Helsedirektoratet for friske voksne. Det står "grove kornprodukter hver dag", ikke "lyst barnebrød til 3 av fire måltider". 1. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. Velg matvarer med begrensede mengder mettet fett, sukker og salt. Se etter Nøkkelhullet når du handler. Det gjør det enklere å sette sammen et sunt, variert og godt kosthold. Mer om variert kosthold på helsenorge.no. 2. Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet. Ved å opprettholde normalvekten din reduserer du også risikoen for helseproblemer. Om du ønsker å gå ned i vekt, er det særlig viktig at du har fokus på hva og hvor mye du spiser i forhold til hvor fysisk aktiv du er. Begrens inntaket av mat og drikke som har høyt energiinnhold og lite næring, som brus, godteri og snacks. Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til å opprettholde kroppens energibalanse. Mer om energibalanse på helsenorge.no. 3. Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. La grønnsaker og frukt inngå i alle dagens måltider. Gå på oppdagelsesferd i frukt- og grøntavdelingen. Smak og eksperimenter. Velg ulike farger. En porsjon tilsvarer 100 gram, og kan for eksempel være en liten bolle med salat, en gulrot eller en middels stor frukt. Du kan bruke friske, hermetiske, frosne, og varmebehandlede grønnsaker, frukt og bær. Mulighetene er mange. Halvparten av «fem om dagen» bør være grønnsaker. Varier mellom ulike typer grønnsaker og frukt. Bruk gjerne tomater, løk, purre og hvitløk. Poteter er ikke inkludert i «fem om dagen», men hører med i et variert kosthold. Poteter inneholder mer kostfiber, vitaminer og mineraler enn vanlig ris og pasta. Du bør helst velge kokte eller bakte poteter. Belgvekster som bønner og linser, frø, krydder og urter inngår heller ikke i «fem om dagen». Disse har ofte et høyt innhold av næringsstoffer og hører med i et variert kosthold. Spis gjerne en liten håndfull usaltede nøtter om dagen. Mer om kostrådet for grønnsaker, frukt og bær på helsenorge.no. 4. Spis grove kornprodukter hver dag. For mange nordmenn er grovt brød en selvfølgelig del av hverdagen. Det er bra fordi grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter. Velg kornprodukter med høyt innhold av fiber og fullkorn, og lavt innhold av fett, sukker og salt. Bruk Nøkkelhullet og Brødskalaen (brodogkorn.no) som hjelpemidler. De grove kornproduktene bør til sammen gi 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag. Her er fire eksempler på hvordan denne mengden kan dekkes: fire brødskiver med en stor andel sammalt mel, for eksempel merket ekstra grovt i Brødskalaen én tallerken grov kornblanding og to skiver ekstra grovt brød én tallerken havregrøt og én porsjon fullkornspasta eller fullkornsris to tallerkener havregrøt Mer om grove kornprodukter på helsenorge.no. 5. Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg. Fisk er en fantastisk råvare som kan brukes til mye. Eksperimenter med nye måter å tilberede og servere fisken på. Rådet tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Velg gjerne fiskeprodukter merket med Nøkkelhullet. Mer om kostrådet for fisk på helsenorge.no. 6. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt. Det er lurt å tenke over hva slags kjøtt du velger, hvor mye og hvor ofte du spiser det. Rene råvarer er et bedre valg enn bearbeidet kjøtt. Velg hvitt kjøtt, rent kjøtt og magre kjøttprodukter med lite salt. Begrens mengden av bearbeidede kjøttprodukter som er røkt, saltet eller konservert med nitrat eller nitritt, som for eksempel bacon eller spekepølse. Begrens mengden rødt kjøtt og bearbeidede produkter av rødt kjøtt til 500 gram per uke. Dette tilsvarer to til tre middager og litt kjøttpålegg. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe, sau og geit. Velg fortrinnsvis nøkkelhullsmerket kjøtt og kjøttprodukter. Mer om kostrådet for kjøtt på helsenorge.no. 7. La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet. Melk og ost er en del av hverdagsmaten for mange. Det er bra. Husk at det er lurt å velge de magre meieriproduktene til hverdags. Begrens bruken av meieriprodukter med mye mettet fett, som helmelk, fløte, fet ost og smør. Velg meieriprodukter med lite fett, salt og lite tilsatt sukker. Velg fortrinnsvis meieriprodukter merket med Nøkkelhullet. Mer om kostrådet for meieriprodukter på helsenorge.no. 8. Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør. Det er viktig å sikre en god fettsyresammensetning i kostholdet. Bytt ut mettede fettsyrer med mer gunstige umettede fettsyrer. En tommelfingerregel er at jo mykere margarinen og smøret er ved kjøleskapstemperatur, desto mer umettet fett inneholder de. Mer om kostrådet for matoljer og margarin på helsenorge.no. 9. Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagning og på maten. Ønsker du å sette mer smak på maten du lager? Bruk krydder og urter for å gi maten personlig smak uten å tilsette ekstra salt. Velg matvarer og ferdigretter med lavt saltinnhold. Bearbeidede matvarer bidrar i snitt med 70-80 prosent av saltinntaket. Se etter nøkkelhullsmerkede matvarer og retter når du handler. Mer om salt på helsenorge.no. 10. Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags. Brus, saft og godteri er de største kildene til tilsatt sukker i kosten. De tilfører mye sukker og energi, men lite vitaminer og mineraler. Mer om sukker på helsenorge.no. 11. Velg vann som tørstedrikk. Vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Vanlig vann dekker væskebehovet uten å bidra med unødvendige kalorier, og er derfor den aller beste drikken når du er tørst. Mer om vann som tørstedrikk på helsenorge.no. 12. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag. 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #26 Del Skrevet 23. september 2015 Dere med barn som ikke spiser masse korn da, hva spiser de til frokost? I matpakka? Til kvelds? Jeg har et barn på 2 år som for tiden kun spiser middag og brød med smør. Pålegg er uaktuelt. Og da er jo brød bedre enn ikkeno...Anonymous poster hash: 74689...c20 De spiser helt vanlig mat... Kokte egg, omelett, bananlapper, avokado, skinkebiter, forskjellige typer ost, grønnsaker, fiskekake, karbonade, gresk yoghurt... Ja, jeg kan jo fortsette i det uendelige. Har vent barna til å spise all slags mat, vi har aldri gitt dem mye brød. De spiser ett brødmåltid om dagen, i barnehagen.Anonymous poster hash: 55088...edc 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cashbah Skrevet 23. september 2015 #27 Del Skrevet 23. september 2015 Hysteriske foreldre 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #28 Del Skrevet 23. september 2015 Det er et lite kjent faktum at kornmangel kan føre til alvorlig paranoia. Anonymous poster hash: ae016...b93 Og det ser ut som bruken av korn gjør en tilbakestående... hmmm Anonymous poster hash: f81ba...e67 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #29 Del Skrevet 23. september 2015 Hysteriske foreldre Hvem er det som er hysterisk her? Om noen så er det vel helsedirektoratet som er hysterisk redde for fett. Anonymous poster hash: 55088...edc 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cashbah Skrevet 23. september 2015 #30 Del Skrevet 23. september 2015 Hvem er det som er hysterisk her? Om noen så er det vel helsedirektoratet som er hysterisk redde for fett.Anonymous poster hash: 55088...edc Helikopterforeldre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #31 Del Skrevet 23. september 2015 Dette er foresten kostholdsrådene til Helsedirektoratet for friske voksne. Det står "grove kornprodukter hver dag", ikke "lyst barnebrød til 3 av fire måltider". Men i rådene for barn står det følgende: Mat fra ettårsalderen Barnet bør få tilbud om minst fire hovedmåltider i løpet av dagen. Det er bra om tre av måltidene har brød, grøt eller kornblandinger som basis. Det synes jeg er et råd som er på grensen til skadelig (på lang sikt). Ikke fordi barn ikke kan spise brød eller grøt (så det er ikke vits å komme med stråmenn om lavkarbokosthold) men fordi barn som spiser så mye korn vil spise mindre grønnsaker, egg, kjøtt/fisk og sunt fett. Når barn først og fremst får så smakløs mat som brød og grøt gjerne er - selvsagt avhengig av pålegg på brødet, men likevel - så er det jo mye større sjanse for at de blir kresne også. Anonymous poster hash: 55088...edc 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #32 Del Skrevet 23. september 2015 Helikopterforeldre. Vet du i det hele tatt hva det begrepet betyr? Anonymous poster hash: 55088...edc 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #33 Del Skrevet 23. september 2015 Nei. Jeg sammenligner at noen ganger er man veldig sikker på at noe ikke er skadelig, men så viser det seg at det er skadelig. Det er den "vi har alltid gjort dette, derfor er det trygt" holdningen selv om det begynner å dukke opp bevis mot det motsatte. Dette skjedde da man oppdaget at røyking var skadelig, det var mange som tviholdt på at dette ikke stemte. Anonymous poster hash: f81ba...e67 Ja du har helt rett korner såååå totusenogni mat. Det nye nå er tang og tare, og viøler og gresshopper for gode proteinkilder det er så poppis så det er det best at alle spiser for det siden trenden sier det er sunt.. Korn har alltid og kommer alltid til å være sunt. Jeg velger heller å stole på helsedirektoratet og all forskning som mener kornbasert kost er bra samt alle de sunne barna som har et godt kosthold basert på korn enn noen hysteriske kg eksperter, no offence.Anonymous poster hash: d11f6...94e 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #34 Del Skrevet 23. september 2015 Jeg velger heller å stole på helsedirektoratet og all forskning som mener kornbasert kost er bra samt alle de sunne barna som har et godt kosthold basert på korn enn noen hysteriske kg eksperter, no offence.Anonymous poster hash: d11f6...94e Har du et eksempel på forskning som viser at korn er bra? Ikke at man bør velge fullkorn framfor hvitt mel, men at korn i seg selv er sunt, og bedre enn annen mat? Anonymous poster hash: 55088...edc 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #35 Del Skrevet 23. september 2015 De spiser helt vanlig mat... Kokte egg, omelett, bananlapper, avokado, skinkebiter, forskjellige typer ost, grønnsaker, fiskekake, karbonade, gresk yoghurt... Ja, jeg kan jo fortsette i det uendelige. Har vent barna til å spise all slags mat, vi har aldri gitt dem mye brød. De spiser ett brødmåltid om dagen, i barnehagen.Anonymous poster hash: 55088...edc Dersom alle i den vestlige verden skulle ha hatt samme kosthold som dere (altså spise så lite kornprodukter), ville matmangelen i verden faktisk vært langt mer prekær enn hva den allerede er. Videre ville det ha ført til en enda raskere utarming av jordas ressurser dersom alle i verden skulle bytte ut kornet med mer kjøttprodukter. (Et eksempel til ettertanke er at det krever ca 18 kg korn for å produsere et kg storfekjøtt. Dette handler med andre ord også om et samfunnsansvar. Jeg synes vi alle bør tenke over hvilke konsekvenser vårt forbruk har for jorda, og til sist menneskeheten. Videre kan det jo også nevnes at mye forskning tyder på at det for eksempel ikke er spesielt gunstig å få i seg for mye protein (og mindre karboydrater i kosten vil for de fleste også innebære mer protein). Se for eksempel her: http://forskning.no/mat-og-helse/2012/05/kan-bli-forgiftet-av-proteinerAnonymous poster hash: a45a5...215 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september 2015 #36 Del Skrevet 23. september 2015 Dersom alle i den vestlige verden skulle ha hatt samme kosthold som dere (altså spise så lite kornprodukter), ville matmangelen i verden faktisk vært langt mer prekær enn hva den allerede er. Videre ville det ha ført til en enda raskere utarming av jordas ressurser dersom alle i verden skulle bytte ut kornet med mer kjøttprodukter. (Et eksempel til ettertanke er at det krever ca 18 kg korn for å produsere et kg storfekjøtt. Dette handler med andre ord også om et samfunnsansvar. Jeg synes vi alle bør tenke over hvilke konsekvenser vårt forbruk har for jorda, og til sist menneskeheten. Videre kan det jo også nevnes at mye forskning tyder på at det for eksempel ikke er spesielt gunstig å få i seg for mye protein (og mindre karboydrater i kosten vil for de fleste også innebære mer protein). Se for eksempel her: http://forskning.no/mat-og-helse/2012/05/kan-bli-forgiftet-av-proteinerAnonymous poster hash: a45a5...215 Du må ikke tro på alt hjernevaskede vegetarianere og veganer prøver å innbille folk om. Korn er ikke sunn menneskeføde og heller ikke sunt dyrefôr for de aller fleste arter (det finnes noen få unntak). En riktigere sammenligning er å la et dyr beite (og gjødsle i samme slengen) i ulendt terreng som ikke kan brukes til dyring av grønnsaker eller korn (som er mesteparten av verden) versus korndyrking som krever mye bruk av maskiner og utarmer jorda. Det finnes mange områder i verden hvor det er så lite vann at de ikke kan dyrke korn eller grønnsaker, men kun kan ha beitedyr fordi det krever mindre vann enn å dyrke korn eller grønnsaker! Og nei, mindre karbohydrater i kosten betyr ikke for de fleste mer protein. Man skal erstatte karbohydratene med fett på en lavkarbodiett. I alle fall de populære og sunne variantene. Det finnes selvfølgelig noen usunne varianter der man skal holde seg unna både fett og karbohydrater, men det er ekstremdiettene (for eksempel PSMF), ikke de som brukes som varig kosthold og de som anbefales. Og jeg legger også merke til at linken din er en ubevist hypotese. Når det er sagt; vi tåler litt korn, men å basere kostholdet på kornprodukter er absurd og det er galskap at myndighetene anbefaler kornprodukter. Hvis jeg noen gang får barn kommer jeg ikke til å servere dem korn hver dag. Anonymous poster hash: e595d...c49 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #37 Del Skrevet 24. september 2015 Du må ikke tro på alt hjernevaskede vegetarianere og veganer prøver å innbille folk om. Korn er ikke sunn menneskeføde og heller ikke sunt dyrefôr for de aller fleste arter (det finnes noen få unntak). En riktigere sammenligning er å la et dyr beite (og gjødsle i samme slengen) i ulendt terreng som ikke kan brukes til dyring av grønnsaker eller korn (som er mesteparten av verden) versus korndyrking som krever mye bruk av maskiner og utarmer jorda. Det finnes mange områder i verden hvor det er så lite vann at de ikke kan dyrke korn eller grønnsaker, men kun kan ha beitedyr fordi det krever mindre vann enn å dyrke korn eller grønnsaker! Og nei, mindre karbohydrater i kosten betyr ikke for de fleste mer protein. Man skal erstatte karbohydratene med fett på en lavkarbodiett. I alle fall de populære og sunne variantene. Det finnes selvfølgelig noen usunne varianter der man skal holde seg unna både fett og karbohydrater, men det er ekstremdiettene (for eksempel PSMF), ikke de som brukes som varig kosthold og de som anbefales. Og jeg legger også merke til at linken din er en ubevist hypotese. Når det er sagt; vi tåler litt korn, men å basere kostholdet på kornprodukter er absurd og det er galskap at myndighetene anbefaler kornprodukter. Hvis jeg noen gang får barn kommer jeg ikke til å servere dem korn hver dag. Anonymous poster hash: e595d...c49 Der skrev du alt jeg hadde tenkt å si. Kan legge til alt det kjøttet som kastes (geitekillinger, høner), det er et mye større problem. Vi er heller ikke flinke nok til å bruke hele dyret, for eksempel storfefett, innmat osv. I stedet bruker vi store arealer på å dyrke solsikke og raps for å lage olje. Hadde vi heller brukt dyrefett kunne vi brukt disse arealene bedre. Det er nok mat i verden, vi må bare bruke den bedre og fordele bedre.Anonymous poster hash: 55088...edc 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #38 Del Skrevet 24. september 2015 Ja du har helt rett korner såååå totusenogni mat. Det nye nå er tang og tare, og viøler og gresshopper for gode proteinkilder det er så poppis så det er det best at alle spiser for det siden trenden sier det er sunt.. Korn har alltid og kommer alltid til å være sunt. Jeg velger heller å stole på helsedirektoratet og all forskning som mener kornbasert kost er bra samt alle de sunne barna som har et godt kosthold basert på korn enn noen hysteriske kg eksperter, no offence.Anonymous poster hash: d11f6...94e No offence? Hvorfor skulle jeg bli fornærmet over at du og dine barn spiser korn? Det er jo deres helse det går utover om det viser seg at kornet er så skadelig som de har en hypotese om. Hvilken forskning mener du når du sier "forskningen som sier at korn er sunt"? Har på følelse av at du bare slengte ut dette uten å ha lest en eneste vitenskaplig artikkel om korn. Så blander du også inn tare og tang. Hvorfor tror du man skal bytte ut brød med tang og tare? Hvor tar du det fra? Hvorfor ikke ris, grønnsaker, bønner eller hva man nå liker å spise. Tang, lissom? Jeg har hørt insekter er et veldig bærekraftig matvalg, så det hadde det nok vært positivt om flere spise mer av. Men det får være opp til hver enkelt om de vil det. Hysteriske foreldre Alt man ikke liker kan man kalle hysterisk og nekte å ta stilling til? Skatt er hysterisk! Jeg nekter å betale! Virker praktisk, tror jeg skal begynne med det også. Anonymous poster hash: f81ba...e67 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badebuksa Skrevet 24. september 2015 #39 Del Skrevet 24. september 2015 Legger denne her i stedet for på Barn og familie, siden jeg først og fremst ønsker en kostholdsdebatt. Jeg legger merke til at veldig mange barn, jeg vil påstå de aller fleste, har et kosthold som er veldig kornbasert. Det er brød til frokost, lunsj og mellommåltid, pasta til middag og grøt til kvelds. Helsedirektoratet anbefaler faktisk at korn skal være basis for tre av fire måltider om dagen. Etter mitt syn er ikke dette verken variert eller sunt. Vi hører så mye om variert kost, men så mye korn er da ikke bra? Én ting er at det blir utrolig mye karbohydrater/sukkerarter (det er mye hvitt mel i alle "barnebrød"), en annen er at det er mye soppgift i korn. I tillegg spiser barn utrolig mye frukt, men mindre grønnsaker. Helsedirektoratet anbefaler å bruke magre kjøttprodukter og margarin heller enn smør, noe som også strider med mitt syn. Mettet fett er ikke usunt, det har metaanalyser vist. Tvert imot er mettet fett mer naturlig enn margarin, som er industrielt framstilt og inneholder mye omega 6. Vi spiser for mye omega 6 i forhold til omega 3. Dette er ikke snakk om at barn skal spise lavkarbo, men at de burde spise mer variert, mer naturlig fett og mindre sukker og korn. Selvsagt kan de spise brød, men 3-4 ganger om dagen? Skjønner ikke at helsemyndighetene våre kan anbefale dette. Hva mener dere? Anonymous poster hash: 55088...edc Så du lurer på om DU (en ukjent anonymbruker på kvinneguiden som synser?) eller HELSEDIREKTORATET har rett? Må si jeg heller mot helsedirektoratet, gitt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september 2015 #40 Del Skrevet 24. september 2015 Så du lurer på om DU (en ukjent anonymbruker på kvinneguiden som synser?) eller HELSEDIREKTORATET har rett? Må si jeg heller mot helsedirektoratet, gitt. Kikket du på kildene jeg linket til? Dette er en debatt om rådene helsedirektoratet gir. Det er viktig å være kritisk også til den informasjonen helsemyndighetene gir, da forskningen ikke er entydig - spesielt på kostholdsfeltet. Det er ikke synsing når man dokumenterer påstander. (Og hetsing av anonyme brukere kan du ta et annet sted.)Anonymous poster hash: 55088...edc 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå