Gå til innhold

La oss leke "boksen går"!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøper av og til "spennende" mat som frister veldig der og da, men som det liksom aldri blir til at jeg tør å prøve når jeg kommer hjem. Og det irriterer meg hver gang jeg titter inn i matskapet :P Nå har jeg bestemt meg for å ta for meg en boks pr uke.

Først ut var Nixe "filetes de melva", kjøpt på Lidl Gran Canaria, en fisk som er så eksotisk at den ikke engang har noe norsk navn, men den var nedlagt i solsikkeolje, og smakte utmerket  :laugh: 

Tar du utfordringen? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Utfordringen?

Mener du å gjøre som deg?

Vel... jeg har noen glass og poser innkjøpt spontant som blir stående.

Først ute blir da et glass med Jalfreezi jeg får utforske. Men det får bli på mandag!

Morsom tråd!

  • Liker 1
Skrevet

Ja! Finn noe i skapet som du kvier deg for å teste ut, bare gjør det, og rapporter her hvordan det gikk!

Skrevet

Strålende!

 

Jeg hadde ikke like stor oversikt som jeg ønsket å tro, så istedenfor sardinene som jeg trodde jeg hadde, og hadde planlagt å spise til lunsjen i dag, ble det rapphøne! Siden jeg allerede var i siget  :fnise: Jeg var svært skeptisk, for dette var den andre av to lignende spanske bokser, hvorav den første hadde inneholdt en trykkokt vaktel hvor bena var halvveis oppsmuldret, akkurat så faste at de kjentes ut som grovt kritt, men så bløte at de ikke kunne plukkes vekk. Ikke noen højdare, med andre ord. Denne var helt annerledes: Kjøttet var mørt og bena satt løst. Olivenoljen den var nedlagt i, var også god, tilsatt noe syre og pepper og laurbærblad, jeg slurpet i meg en god del og er temmelig mett ennå. Det er mer igjen i kjøleskapet til i morgen :)

Skrevet

Middag idag ble fiskegrateng av frossen skrei. Fikk fisk i mars og frøs den, fisk er nydelige å få servert men skummelt å lage.

Så skrei ble tint og det ble laget fiskegrateng mens ungen stod ved siden av å klaget...

Men det ble ganske bra til slutt.

Jalfrezi i morgen

  • Liker 1
Skrevet

Fant en boks med hermitiserte favabeans i cummin som jeg hadde kjøpt på en innvandrerbutikk. Helte den i en kjele sammen en boks med gulrøtter og erter kjøpt på coop, varmet det opp, silte av væsken, moste bønnene,erter og gulrøtter med stavmikser, helte væsken med litt ekstra vann tilbake i kjelen, tilsatte siste rest av en smørost med hvitløk,ga det et oppkok og fikk en nydlig suppe :)



Anonymous poster hash: b4f0f...5dd
  • Liker 2
Skrevet

I forgårs tømte jeg boksen merket "Labskaus". Boksen var så liten, at jeg tenkte den kunne passe som lunsj, hvis den var spiselig. Det var ikke helt som norsk lapskaus, den var tysk, derav den avvikende stavemåten, det var en slags potetmos med revet, røkt svinekjøtt, og litt løk. Smakte ganske nøytralt, men veldig godt. Kunne godt ha hatt den som "sykekost". (Bare dumt at det var den eneste boksen jeg hadde, og jeg må helt til Kiel etter en ny  :rolleyes: ) Det fylte bare én tallerken, men utgjorde faktisk for middag. Jeg ble kjempemett. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...