Gå til innhold

hjelp! Hvordan får jeg oksekjøtt mørt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage goulash ikveld og lurer på hvordan jeg får kjøttet mørt? Har det noe med kuttingen av kjøttet å gjøre? materialet på stekpannen/gryten? Skal det stekes på svak varme eller sterk varme? Og hva med kokingen.. synes det er så ekkelt når kjøttet blir seigt..  

 

Takk :)



Anonymous poster hash: 6cc80...a98
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Syre. Bank i kjøttet så du brekker fibrene, og ikke kok men trekk kjøttet i timesvis.



Anonymous poster hash: 36689...f10
Skrevet

 

Syre. Bank i kjøttet så du brekker fibrene, og ikke kok men trekk kjøttet i timesvis.

Anonymous poster hash: 36689...f10

 

Hva slags syre? skal det ligge i syre? (ja, jeg har ikke peiling) skal det trekkes i vann da, eller? som om det marineres? 

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

Gulasj har jeg aldri laget. Men i retter der jeg bruker oksekjøtt, bruner jeg raskt alle sidene på høy varme, og deretter lar kjøttet koke/putre lenge og mer enn lenge i gryta. 



Anonymous poster hash: 0ac0a...0dd
Skrevet

 

Hva slags syre? skal det ligge i syre? (ja, jeg har ikke peiling) skal det trekkes i vann da, eller? som om det marineres? 

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

 

Mariner kjøttet med paprikapulver og sitron(syre) olje. Eller eddikk(syre)

Anonymous poster hash: 36689...f10

Skrevet

 

Mariner kjøttet med paprikapulver og sitron(syre) olje. Eller eddikk(syre)

Anonymous poster hash: 36689...f10

 

Har ikke sitron,.. kan jeg bruke lime? må jeg også banke det da? 

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

 

Gulasj har jeg aldri laget. Men i retter der jeg bruker oksekjøtt, bruner jeg raskt alle sidene på høy varme, og deretter lar kjøttet koke/putre lenge og mer enn lenge i gryta. 

Anonymous poster hash: 0ac0a...0dd

 

 

hvor lenge putrer det da? :)

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

Trenger ikke syre. Kutt i passe størrelse, gjerne terninger, brun kjapt i panna og la det koke i sausen, evt vann som du skal bruke i sausen i minst to timer. Bruker du fint kjøtt som ytre eller indrefilet må du ikke koke det så lenge

Anonymous poster hash: bdb47...942

  • Liker 1
Skrevet

Dryss et tynt lag natron over kjøttet, bland godt, og la marinere i rundt en halvtime. Følg oppskriften som vanlig. Natronet bryter ned fibrene i kjøttet og det mister dets struktur, slik at kjøttet blir mørere. Er du redd for natronsmak i den ferdige retten, kan du også skylle kjøttet under rennende vann for å få vekk natronet.



Anonymous poster hash: 8da29...688
Gjest Overrasket
Skrevet

Kommer an på hva slalgs stykke du har. Med høyrygg trenger du ingen snarvei via syre. Bare la retten småputre i 4 timer eller noe rundt der. 

Skrevet

Jeg laga biffgryte med høyrygg her om dagen. brunet kjøttet i stekepannen, la kjøttet over i kjele, helte på vann til litt under overflaten og stod og trekte i 1 og en halv time. Ble veldig mørt og fint. Men ellers har jeg lært at jo lenger du lar kjøttet trekke, jo mørere blir det.

Og så er det forskjell på kjøtt - kjøpte elgkjøtt på Svenskegrensa en gang - huttetu, det var skikkelig seige greier! 



Anonymous poster hash: 5ace6...71d
Skrevet

Jeg lagde gryterett med høyrygg for ett par uker siden, og da kuttet jeg opp kjøttet i små biter, brunet det og lot det trekke i vann i 2-3 timer før jeg putter kjøttet i gryteretten. Ble så mørt at vi kunne tygge kjøttet med tunga :)

Anonymous poster hash: 5c722...b50

Skrevet

 

Jeg laga biffgryte med høyrygg her om dagen. brunet kjøttet i stekepannen, la kjøttet over i kjele, helte på vann til litt under overflaten og stod og trekte i 1 og en halv time. Ble veldig mørt og fint. Men ellers har jeg lært at jo lenger du lar kjøttet trekke, jo mørere blir det.

Og så er det forskjell på kjøtt - kjøpte elgkjøtt på Svenskegrensa en gang - huttetu, det var skikkelig seige greier! 

Anonymous poster hash: 5ace6...71d

 

 

med trekke mener du da at det ikke er noe varme på pannen? heller du i varmt eller kaldt vann?

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

Ryddet for innlegg som kan være til fare for liv og helse.

Tekola, admin.

Skrevet

Jeg banker alltid kjøttet med en kjøtthammer. Da blir kjøttet mørt og godt :)

Skrevet

Jeg banker alltid kjøttet med en kjøtthammer. Da blir kjøttet mørt og godt :)

 

Hvor lenge skal det bankes? :)

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

med trekke mener du da at det ikke er noe varme på pannen? heller du i varmt eller kaldt vann?

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Når man trekker kjøtt så skal vannet være rett under kokepunktet :) vannet kan godt småboble litt, men det skal ikke koke.

Anonymous poster hash: 5c722...b50

Skrevet

Når man trekker kjøtt så skal vannet være rett under kokepunktet :) vannet kan godt småboble litt, men det skal ikke koke.

Anonymous poster hash: 5c722...b50

så da skrur man av varmen rett før det koker og heller det over kjøttet? :) Blir forseint med goulash ikveld, så utsetter det til i morgen, kan jeg la kjøttet trekke over natten? 

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Skrevet

 

Hvor lenge skal det bankes? :)

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

 

Jeg banker over kjøttet på hver side 1 gang. Da skal hele stykket bankes :) Tar ikke lange tiden altså.

Skrevet

Jeg banker over kjøttet på hver side 1 gang. Da skal hele stykket bankes :) Tar ikke lange tiden altså.

 

Dessverre var kjøttet i biter da jeg kjøpte det.. da må jeg vel banke en og en bit  :fnise:

Anonymous poster hash: 6cc80...a98

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...