Gå til innhold

HJELP FORT! Bakeproblemer


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal bake en kake nå, og det haster litt.

Skal lage brownies som bunn i kaken, men oppdager nå at oppskriften er laget for en form som er 20 x 20. Det har jeg ikke. Har bare 20 x 30.

 

Noen som vet hva jeg kan gjøre? Hva bør jeg endre på i oppskriften for å få riktig forhold?

Kan jeg f.eks ta 50% mer ingredienser? Vil det funke?



Anonymous poster hash: 7de63...d0c
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lag formen mindre! Bruk aluminiumsfolie.



Anonymous poster hash: 37d7a...fd8
  • Liker 1
Skrevet

lag 1/3 mer.



Anonymous poster hash: 74cb9...afe
Skrevet

mindre steketid, evnt tilsette litt mer mel og vått. 



Anonymous poster hash: 747fd...d5c
Skrevet

Valgte å lage 1/3 mer :) Så håper jeg det går bra! Takk for svar!



Anonymous poster hash: 7de63...d0c
Skrevet

kaken ble bra, men veldig lav. Burde nok hatt litt mer enn 1/3..



Anonymous poster hash: 7de63...d0c
  • Liker 1
Skrevet

Formen din er 50% større, så for å få den mest mulig lik som utgangspunktet måtte du økt oppskriften også med 50%. Men brownies er godt, uansett om den er høy eller lav.

 

Det jeg er spent på er resten av kaken, det som skal være oppå brownies-bunnen. Oppskrift?

  • Liker 1
Skrevet

Jeg skal bake en kake nå, og det haster litt.Skal lage brownies som bunn i kaken, men oppdager nå at oppskriften er laget for en form som er 20 x 20. Det har jeg ikke. Har bare 20 x 30. Noen som vet hva jeg kan gjøre? Hva bør jeg endre på i oppskriften for å få riktig forhold?Kan jeg f.eks ta 50% mer ingredienser? Vil det funke? Anonymous poster hash: 7de63...d0c

Arealet av formen oppskriften er beregnet på er 20 x 20cm = 400 kvadratcentimeter.

Arealet av formen du har er 20 x 30cm = 600 kvadratcentimeter.

Forskjellen mellom de to er at formen du har er 200 kvadratcentimeter større enn oppskriftene form, altså er formen du har 1,5 ganger så stor som oppskriftsformen og oppskriften må ganger med 1,5 (du må lage 1 og 1/2 ganger så mye deig).

  

Formen din er 50% større, så for å få den mest mulig lik som utgangspunktet måtte du økt oppskriften også med 50%. Men brownies er godt, uansett om den er høy eller lav.

 

Det jeg er spent på er resten av kaken, det som skal være oppå brownies-bunnen. Oppskrift?

:Nikke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...