AnonymBruker Skrevet 6. september 2015 #1 Skrevet 6. september 2015 Havregrøt? Altså jeg vet hva man har i men ikke hvordan man får kokt den på best mulig måte. Koke melken litt først for å så ha i gryna? Ha i salt med engang eller når det koker? Anonymous poster hash: c282b...e70
AnonymBruker Skrevet 6. september 2015 #2 Skrevet 6. september 2015 Det er vel ikke noen fasit på det. Men jeg blander hvertfall gryn og vann/melk før jeg koker opp. Har i salt mot slutten av koketiden. Lager med havremel til ungene og der må melet blandes i kald væske. Anonymous poster hash: bb5c6...2c6
AnonymBruker Skrevet 6. september 2015 #3 Skrevet 6. september 2015 Det er vel ikke noen fasit på det. Men jeg blander hvertfall gryn og vann/melk før jeg koker opp. Har i salt mot slutten av koketiden. Lager med havremel til ungene og der må melet blandes i kald væske.Anonymous poster hash: bb5c6...2c6 Koker du på full varme da? Anonymous poster hash: c282b...e70
AnonymBruker Skrevet 6. september 2015 #4 Skrevet 6. september 2015 Koker du på full varme da?Anonymous poster hash: c282b...e70 Nei, det er vel ikke å anbefale. Koker opp og skrur ned til middels varme og lar småkoke til ferdig. Anonymous poster hash: bb5c6...2c6
Poserose Skrevet 6. september 2015 #5 Skrevet 6. september 2015 Jeg har i havregryn og melk og lar det stå på full varme til det fosskoker. Så rører jeg litt, skrur ned varmen og har i salt. Når den er litt tynnere enn ønsket tar jeg kjelen av plata, den tykner mer etterhvert. Viktig å ha en kjele med tykk bunn her, hvis ikke svir det seg.
peppermyntete Skrevet 6. september 2015 #6 Skrevet 6. september 2015 Har i havregryn og vann i kjelen og lar det koke opp, så får det småputre litt på svak varme. Rører inn salt mot slutten.
-ssi Skrevet 6. september 2015 #7 Skrevet 6. september 2015 Havregryn og vann i kjele, koker opp på full varme, skrur plata på laveste trinn og lar det koke 3-5 minutter mens jeg dekker bordet. Slår av plata, rører inn salt og serverer.
Chiquita Skrevet 6. september 2015 #8 Skrevet 6. september 2015 Koker opp litt vann og salt, før jeg har i gryna. Når dette har kokt litt sper jeg med melka. Lar dette putre i noen minutter mens jeg dekker bordet
Vox_populi Skrevet 6. september 2015 #9 Skrevet 6. september 2015 Brukar du lettkoka havregryn, er det bare å ha i vatn+gryn+salt (+saft, likar eg), koke opp og skru av plata. La kjelen stå på den varme plata. Så småputrar grauten av seg sjølv 2-3 minuttar, og det er nok i massevis Etter 10-15 minuttar med anna morgonstell har temperaturen blitt lagleg for å ete. Nam!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå