Gå til innhold

Brødbakemaskin, smart eller støvsamler?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har veldig lyst på en brødbakemaskin, men frykter den aldri vil være i bruk.

 

For 8 år siden kjøpte jeg en slik maskin, men etter 7-8 forsøk ble den aldri brukt og ble for noen år siden kastet. Brød ble små, eltekroken ødela halve brødet, og stort sett så hevet brødet ut av hele brødbakemaskinen og det så ikke klokt ut på kjøkkenet.

 

Men som sagt, dette er 8 år siden og jeg antar at mye har skjedd på den tiden.

 

Maskiner kan jo lage brød i flere størrelser nå, og dermed forsvinner problemet med at brødene er for små og eltekroken ødelegger halve brødet.

 

Så kort prosess:

 

Av dere som har en brødbakemaskin, hvor mange av dere bruker denne til vanlig? 

Skrevet (endret)

Jupp. Jeg bruker min hele tiden. :)

 

I begynnelsen hadde jeg det som deg: gleden over å ha fått en brødbaker i hus var stor, frustrasjonen over

å ikke få drømmene innfridd ble STOR og den ble til en støvsamler, men så gikk det opp for meg

at det nok ikke var maskinen det var noe galt med, eller oppskriftene. Det var meg. Rett og slett.

En må øve og øve til en finner ut av mengder og hvordan de forskjellige brødene blir i akkurat SIN maskin. 

 

Hever brødet ut av maskinen, er det mengdeforholdene det er noe galt med. Det blir for stort for maskinen.

Følg bruksanvisningen for din maskin - nøye!

 

Det store krateret under brødet kan unngås. Etter siste elting (pleier å stå en oversikt i bruksanvisningen

over hvor lenge maskinen gjør hva) løfter en raskt opp deigen og tar ut eltekroken(e), legger oppi deigen igjen

og klapper den fint og jevnt til før siste heving og så steker det som det skal...brødet får bare et lite hull under

og det er til å leve med. 

 

Blir brødet lite og kompakt har du enten for mye grovt mel i, eller det er for lite gjær i.

Sjekk de anbefalte mengdene i oppskriftsheftet. Alle eventuelle problemer med en sånn maskin har sin løsning. 

Jeg har blitt en kløpper på min og den gjør som jeg vil nå. :nigo: Ingenting er bedre enn hjemmebakt!

 

Ønsker deg mye og knasende sprø lykke til med din nye maskin. Ikke gi opp. 

Endret av Hoppetaujenta
  • Liker 1
Skrevet

Har ikke kjøpt ny maskin enda, er under vurdering :)

 

Ikke noe hadde vært bedre enn å fått nystekt brød hver morgen, og ser de nye maskinene lager brød helt opp til 1,5 kg og kommer  med to eltekroker. Noe annet enn hva jeg hadde sist der eltekroken lagde hull i halve brødet og det knapt gikk å skjære det opp i ettertid.

 

Å fjerne krokene slik du sier er selvsagt en mulighet, men det vil jo fjerne muligheten for ferskt brød når vi våkner.

 

Vanskelig valg dette her...

Skrevet

Still inn klokka, stå opp halvannen time før brødet er ferdig og fikse jobben? ;)

Skrevet

De dårlige er helt ubrukelige, men de gode er bra! Kjøp den dyreste du finner.



Anonymous poster hash: cb500...975
Skrevet

Dyreste jeg finner?

 

Du kan vel heller anbefale en modell som du vet er bra?

Skrevet

Støvsamler

Anonymous poster hash: 2a53d...b30

Skrevet

Tror ikke at en trenger å gå etter de dyreste merkene for å få en bra en som funker.

Det er lenge siden jeg kjøpte min og det er helt andre merker i salg nå, ellers skulle jeg

gjerne ha anbefalt en. Må nok bare ta en sjanse her er jeg redd. Det vil helst går bra,

for "finessene" er ganske like på dem jeg har sett til salgs de siste årene. 

Skrevet

Har ikke kjøpt ny maskin enda, er under vurdering :)

 

Ikke noe hadde vært bedre enn å fått nystekt brød hver morgen, og ser de nye maskinene lager brød helt opp til 1,5 kg og kommer  med to eltekroker. Noe annet enn hva jeg hadde sist der eltekroken lagde hull i halve brødet og det knapt gikk å skjære det opp i

ettertid.

 

Å fjerne krokene slik du sier er selvsagt en mulighet, men det vil jo

fjerne muligheten for ferskt brød når vi våkner.

 

Vanskelig valg dette her...

Hva du enn gjør, sov eller gå aldri fra brødbakemaskinen! Vår tok fyr og det var åpne flammer ut av maskinen. Jeg vurderte å gå i dusjen fem minutter tidligere. Hadde jeg gjort det så kan vi bare tenke hva resultatet ville blitt. Maskina var heller ikke gammel.

Heldigvis fikk jeg løftet den ut på hanken, med "bare" brannskade på en hånd / arm. Jeg har hørt om flere som har hatt lignende opplevelser. Beskjeden fra produsenten var at den skulle brukes under oppsyn, ikke på natta. Fikk ny maskin, brukte den en gang og solgte den.

Anonymous poster hash: b9e20...291

  • Liker 2
Skrevet

Jeg bruker den heller aldri på natta. Jeg går ikke fra den i det hele tatt. 

  • Liker 1
Skrevet

Har du komfyr og en kjele som tåler stekeovn? Da trenger du ikke brødmaskin, eltefritt brød er like enkelt (og antagelig mer smakfullt).

Finnes masse oppskrifter på nett, men det er i hvert fall en veldig løs deig man bare rører sammen på kvelden og steker i gryta (først med lokk, så uten) dagen etter. Vips, grisedigg brød uten noe særlig innsats.

Skrevet

Har du komfyr og en kjele som tåler stekeovn? Da trenger du ikke brødmaskin, eltefritt brød er like enkelt (og antagelig mer smakfullt).

Finnes masse oppskrifter på nett, men det er i hvert fall en veldig løs deig man bare rører sammen på kvelden og steker i gryta (først med lokk, så uten) dagen etter. Vips, grisedigg brød uten noe særlig innsats.

 

slikt?

 

http://www.dinside.no/934393/tre-sunne-og-gode-matpakkebrod-nesten-uten-arbeid

Gjest Haaploes
Skrevet

Jupp. Jeg bruker min hele tiden. :)

 

I begynnelsen hadde jeg det som deg: gleden over å ha fått en brødbaker i hus var stor, frustrasjonen over

å ikke få drømmene innfridd ble STOR og den ble til en støvsamler, men så gikk det opp for meg

at det nok ikke var maskinen det var noe galt med, eller oppskriftene. Det var meg. Rett og slett.

En må øve og øve til en finner ut av mengder og hvordan de forskjellige brødene blir i akkurat SIN maskin. 

 

Hever brødet ut av maskinen, er det mengdeforholdene det er noe galt med. Det blir for stort for maskinen.

Følg bruksanvisningen for din maskin - nøye!

 

Det store krateret under brødet kan unngås. Etter siste elting (pleier å stå en oversikt i bruksanvisningen

over hvor lenge maskinen gjør hva) løfter en raskt opp deigen og tar ut eltekroken(e), legger oppi deigen igjen

og klapper den fint og jevnt til før siste heving og så steker det som det skal...brødet får bare et lite hull under

og det er til å leve med. 

 

Blir brødet lite og kompakt har du enten for mye grovt mel i, eller det er for lite gjær i.

Sjekk de anbefalte mengdene i oppskriftsheftet. Alle eventuelle problemer med en sånn maskin har sin løsning. 

Jeg har blitt en kløpper på min og den gjør som jeg vil nå. :nigo: Ingenting er bedre enn hjemmebakt!

 

Ønsker deg mye og knasende sprø lykke til med din nye maskin. Ikke gi opp. 

Jeg har aldri sett noen skrive om en brødbakemaskin med så mye kjærlighet noen gang <3

Annonse
Skrevet

Alle 365-grytene tåler ovn, ja. Forskjellen på de og støpejernsgryter er at de ikke holder på varmen like godt, så de kjøler seg ned mye fortere når de tas ut for å legge deigen oppi. Det har ikke veldig mye å si i praksis.

Den kjelen du lenker til vet jeg ikke om tåler ovn pga glasset i lokket. Kanskje noen andre vet?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...