Aviale Skrevet 27. august 2015 #1 Skrevet 27. august 2015 Som tittelen sier glemte jeg igjen grønnsakssuppa i romtemperatur over natten, etter at jeg lagde den igår kl 19. Suppa inneholder bare grønnsaker, linser og pasta og jeg satte den i kjøleskapet i dag tidlig. Ville dere fortsatt spist den? 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #2 Skrevet 27. august 2015 Nei. Ihvertfall ikke når det er pasta i den. Pasta utvikler farlige stoffer som kan føre til alvorlig matforgiftning, og som ikke forsvinner ved gjenoppvarming. Samme med ris. Anonymous poster hash: 1c19b...7b3 3
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #3 Skrevet 27. august 2015 Jepp, hvis det bare var over natten hadde jeg ikke hatt noe problem med å spise den, såfremt smak, konsistens og lukt var ok. Anonymous poster hash: e9199...7ca 3
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #4 Skrevet 27. august 2015 Absolutt ikke. Anonymous poster hash: 153b5...a3b 1
Beccy87 Skrevet 27. august 2015 #5 Skrevet 27. august 2015 Hvis det lukter ok er det nok greit. Hvis det har begynt å råtne vil det lukte litt søtlig. Viktig å koke opp suppa ordentlig igjen, gjør du det går det nok greit. 3
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #6 Skrevet 27. august 2015 Nei. Ihvertfall ikke når det er pasta i den. Pasta utvikler farlige stoffer som kan føre til alvorlig matforgiftning, og som ikke forsvinner ved gjenoppvarming. Samme med ris. Anonymous poster hash: 1c19b...7b3 Enig her. Ville definitivt ikke spist denne. Anonymous poster hash: 53181...9c7 2
Aviale Skrevet 27. august 2015 Forfatter #7 Skrevet 27. august 2015 (endret) Nei. Ihvertfall ikke når det er pasta i den. Pasta utvikler farlige stoffer som kan føre til alvorlig matforgiftning, og som ikke forsvinner ved gjenoppvarming. Samme med ris. Anonymous poster hash: 1c19b...7b3 Det visste jeg ikke, har det noe å si at det er glutenfri pasta? Den er laget av mais og ris. Edit: jeg har spist oppvarmet lasagne og slikt mange ganger før uten at det har skjedd noe... Men spurte mamma, og hun mente det ville være linsene som er problemet? Er bare så kjipt når jeg er student og hadde laget 3 porsjoner... Men tar ikke sjansen for enhver pris såklart. Endret 27. august 2015 av Aviale
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #8 Skrevet 27. august 2015 Ikke spis den. Noen bakterier (se link) Kan danne sporer (toksiner/giftstoffer) som ikke drepes ved varmebehandling. Dette bør være en tommerfingerregel for all mat, men spesielt pizza, pasta (generelt melprodukter) og ris bør en være obs på. Dette burde være pensum på ungdomsskolen! http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/smittestoffer/bacillus_cereus Anonymous poster hash: f03e5...bb9 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #9 Skrevet 27. august 2015 Hvis det lukter ok er det nok greit. Hvis det har begynt å råtne vil det lukte litt søtlig. Viktig å koke opp suppa ordentlig igjen, gjør du det går det nok greit. Se svaret over. Dette kan være potensielt livsfarlig. Anonymous poster hash: f03e5...bb9 2
LedigNavn Skrevet 27. august 2015 #10 Skrevet 27. august 2015 Ikke spis den. Pastaen er like skummel selv om den er glutenfri. 2
Gjest Sly Skrevet 27. august 2015 #11 Skrevet 27. august 2015 Jeg hadde glatt spist den hvis den smakte godt.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #12 Skrevet 27. august 2015 Nei, det hadde jeg ikke gjort. Ikke alle bakterier gir lukt eller karakteristisk smak ved forgiftning, så en matvare kan være virke tilsynelatende grei selv om den er toksinert. Videre vil de aller fleste friske mennesker takle en matforgiftning svært fint, selv om det er forferdelig når det står på. Som det er påpekt over skal man være ekstra obs på ris (!) og pasta, da bakteriene som kan komme på dette er toksinproduserende. Anonymous poster hash: 7146b...1c9 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #13 Skrevet 27. august 2015 Jeg hadde glatt spist den hvis den smakte godt. Jeg også.. Anonymous poster hash: adfd8...e2e 2
Butter Skrevet 27. august 2015 #14 Skrevet 27. august 2015 Spiste nettopp selv en grønnsaksuppe som hadde stått ute over natten. Gikk helt fint. Var riktignok ikke pasta i den, men bønner. Hadd selvfølgelig ikke gjort om den luktet vondt. 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #15 Skrevet 27. august 2015 Se svaret over. Dette kan være potensielt livsfarlig. Anonymous poster hash: f03e5...bb9 ja man hører jo stadig om folk som dør av grønnsaksuppe som har stått over natten. Bruk skjønn du TS, lukter og smaker den OK, så går det helt sikkert fint. Det at det er flere bakterier i den nå betyr ikke at et er farlig å spise den. Anonymous poster hash: 6d002...71a 7
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #16 Skrevet 27. august 2015 ja man hører jo stadig om folk som dør av grønnsaksuppe som har stått over natten. Bruk skjønn du TS, lukter og smaker den OK, så går det helt sikkert fint. Det at det er flere bakterier i den nå betyr ikke at et er farlig å spise den. Anonymous poster hash: 6d002...71a Les lenken over. Anonymous poster hash: 53181...9c7 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #17 Skrevet 27. august 2015 ja man hører jo stadig om folk som dør av grønnsaksuppe som har stått over natten. Bruk skjønn du TS, lukter og smaker den OK, så går det helt sikkert fint. Det at det er flere bakterier i den nå betyr ikke at et er farlig å spise den. Anonymous poster hash: 6d002...71a Øhh. Jeg er mikrobiolog, så jeg la ikke ut den linken eller skrev det jeg skrev på kødd. Folk har faktisk dødd av mat som sto ute over natten, så spar meg. Anonymous poster hash: f03e5...bb9 2
Poserose Skrevet 27. august 2015 #18 Skrevet 27. august 2015 Jeg har spist mange måltider bestående av pasta som har stått romtemperert over natten. Etter et kjapt googlesøk viste det seg at det kanskje ikke har vært så lurt..
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #19 Skrevet 27. august 2015 Øhh. Jeg er mikrobiolog, så jeg la ikke ut den linken eller skrev det jeg skrev på kødd. Folk har faktisk dødd av mat som sto ute over natten, så spar meg. Anonymous poster hash: f03e5...bb9 Haha. Kokte grønnsaker blir giftige i løpet av ti timer. Sikkert. Anonymous poster hash: 4410e...8e0 2
AnonymBruker Skrevet 27. august 2015 #20 Skrevet 27. august 2015 Haha. Kokte grønnsaker blir giftige i løpet av ti timer. Sikkert. Anonymous poster hash: 4410e...8e0 Leste du i det hele tatt det jeg skrev eller linken? Kokte grønnsaker er ikke "skurken"... Anonymous poster hash: f03e5...bb9 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå