Gå til innhold

Römertopf - hva er greia?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en Römertopf-form (leirform) liggende som jeg kjøpte på loppis for evigheter siden, og som aldri er blitt brukt.

 

Hva er fordelene med leirform fremfor vanlig ildfast form? Gir det noen merkbar forskjell i smaken?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er jo lokk på den, til forskjell fra andre ildfaste former. Passer bra til gryter som skal godgjøre seg lenge i ovnen, og den tar godt vare på alle aromaene.. Husk å legge den i vann i 15 min før den brukes.

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Har en Römertopf-form (leirform) liggende som jeg kjøpte på loppis for evigheter siden, og som aldri er blitt brukt.

 

Hva er fordelene med leirform fremfor vanlig ildfast form? Gir det noen merkbar forskjell i smaken?

 

Du kan bruke kjøtt som er av "lavere" kvalitet, dvs. ikke like mørt som f.eks. indrefilet o.l. 

 

Det eneste man visstnok må passe på, er at man ikke bruker den samme römertopfen til fisk og kjøtt. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...