Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har kjøpt ost på tilbud og tenker å fryse ned litt raspet ost til pizza o.l. Hvor lenge kan jeg regne med at osten holder seg i frysen? :)

  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet

3 måneders tid. Få den frosset slik at den ikke henger sammen og ta opp etter forbruk. Fungerer helt ok.

Anonymous poster hash: cd3e0...fc5

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har også kjøpt masse gulost (10% fett) på tilbud. En i ostedisken på Meny fortalte en gang at ost (det var da edamer jeg så på) holder i ett år etter utløpsdato, uten problemer, og at det bare var strenge EU-regler som krevde kort utløpstid.

 

Er det noen som vet om dette er riktig? Og gjelder det også eventuelt for vakumpakede oster?

Håper å unngå å fryse ostene, siden kvaliteten da ofte forringes (kornete konsistens)..

 

(Forresten burde kanskje tråden være postet under "Mat og Drikke"?)



Anonymous poster hash: 1f21c...3d4
  • Liker 1
Skrevet

Jeg har også kjøpt masse gulost (10% fett) på tilbud. En i ostedisken på Meny fortalte en gang at ost (det var da edamer jeg så på) holder i ett år etter utløpsdato, uten problemer, og at det bare var strenge EU-regler som krevde kort utløpstid. Er det noen som vet om dette er riktig? Og gjelder det også eventuelt for vakumpakede oster?Håper å unngå å fryse ostene, siden kvaliteten da ofte forringes (kornete

konsistens).. (Forresten burde kanskje tråden være postet under

"Mat og Drikke"?) Anonymous poster hash: [acronym="Full hash:

1f21cd864a1e0fb96ccdcce6d75523d4"] 1f21c...3d4

Kommer mugg på ost lenge før holdbarhetsdatoen går ut når osten er åpnet, er min erfaring. Så dette kannjeg vanskelig få til å stemme. Butikkansatte har heller ikke lov til å si sånt, de skal være "tro" mot produsentene.

Anonymous poster hash: cd3e0...fc5

Skrevet

Faste hvite oster

Oster med høyt tørrstoffinnhold (lavt vanninnhold) er normalt de mest lagringsdyktige, f.eks. Parmesan. Av våre norske ostetyper er det Edamer, Norvegia, Sveitser og Cheddar som er de mest lagringsdyktige, ja, Edamer kan oppbevares i flere år så sant den er forseglet og oppbevares kjølig og tørt. Men husk de vil bare kunne lagres over tid dersom osten er innpakket i original emballasje. Skulle det komme mugg på fast ost, er Mattilsynets råd å skjære godt vekk rundt den synlige muggkolonien, minimum en cm rundt.

 

fra opplysningskontoret for melk og det der :)

Skrevet

Kommer mugg på ost lenge før holdbarhetsdatoen går ut når osten er åpnet, er min erfaring. Så dette kannjeg vanskelig få til å stemme. Butikkansatte har heller ikke lov til å si sånt, de skal være "tro" mot produsentene.

Anonymous poster hash: cd3e0...fc5

 

 

Faste hvite oster

Oster med høyt tørrstoffinnhold (lavt vanninnhold) er normalt de mest lagringsdyktige, f.eks. Parmesan. Av våre norske ostetyper er det Edamer, Norvegia, Sveitser og Cheddar som er de mest lagringsdyktige, ja, Edamer kan oppbevares i flere år så sant den er forseglet og oppbevares kjølig og tørt. Men husk de vil bare kunne lagres over tid dersom osten er innpakket i original emballasje. Skulle det komme mugg på fast ost, er Mattilsynets råd å skjære godt vekk rundt den synlige muggkolonien, minimum en cm rundt.

 

fra opplysningskontoret for melk og det der :)

 

 

Fyren i ostedisken på Meny snakket selvsagt om uåpnede oster (som holder langt over utløpsdato).

Anonymous poster hash: 1f21c...3d4

Skrevet

Oisann, jeg postet visst i feil forum ja. Det var meningen å poste det i "Mat og drikke".

Men takk for svar! :)

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...