Gå til innhold

Potetsalat og lavkarbo


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg er ekstremt glad i potetsalat til det meste, men har akkurat startet på lavkarbo. Egentlig er jeg ikke så glad i selve potetbitene i potetsalaten, men mer "sausen" eller hva man skal kalle den. I den potetsalaten jeg liker best er det 10 g karbohydrat per 100 g. Tror dere dette kommer av potetene, og at potetsalat kan være forenelig med kostholdet om jeg unngår å spise potetbitene?



Anonymous poster hash: 9b096...da4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sukker står ikke nevnt i ingredienselisten, men i næringsinnholdet står det "Karbohydrater 10 g, hvorav: sukkerarter 2 g.



Anonymous poster hash: 9b096...da4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag heller din egen, av rømme og majones, og litt grønnsaker, så slipper du unødvendige karbohydrater.

Noen av de 10 grammene skyldes nok poteter, men det er nok mer enn nødvendig i resten av potetsalaten også.

Anonymous poster hash: e2114...f31

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt potetsalat går fint. Unngå de største potetbitene, og bland gjerne i litt kokt blomkål

Anonymous poster hash: 566a4...f42

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unner meg litt jeg, uten potetbiter. Spiser jo ikke mer enn en spiseskje eller noe slikt til dagen, så det er vel ikke så alt for mange karbohydrater i det.



Anonymous poster hash: 9b096...da4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Elsker potetsalat med mye poteter. Spiser mye poteter som er noe av det sunneste i en potetsalat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jeg er ekstremt glad i potetsalat til det meste, men har akkurat startet på lavkarbo. Egentlig er jeg ikke så glad i selve potetbitene i potetsalaten, men mer "sausen" eller hva man skal kalle den. I den potetsalaten jeg liker best er det 10 g karbohydrat per 100 g. Tror dere dette kommer av potetene, og at potetsalat kan være forenelig med kostholdet om jeg unngår å spise potetbitene?

Anonymous poster hash: 9b096...da4

Som en annen sier, lag din egen. Det er veldig enkelt.

 

Kald potet kan man faktisk ha på lavkarbo. Når stivelsen i poteten avkjøles etter å ha vært varmet opp så blir den til en type fiber som kalles resistent stivelse.

 

Men hva med å lage coleslaw heller? Jeg er heller ikke så glad i potetbitene, men heller sausen av potetsalaten. 

Anonymous poster hash: 385b7...03b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag sausen selv, er det ikke bare en blanding av rømme og majones?

Bland litt rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper, purre

Anonymous poster hash: 401ee...7f6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Sukker står ikke nevnt i ingredienselisten, men i næringsinnholdet står det "Karbohydrater 10 g, hvorav: sukkerarter 2 g.

Anonymous poster hash: 9b096...da4

 

Sukkerarter er sukker.

Det er 2 g sukker pr 100 g matvare, men det er ikke spesifisert hvilken type sukker. 

Anonymous poster hash: 7f269...eae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukkerarter er sukker.

Det er 2 g sukker pr 100 g matvare, men det er ikke spesifisert hvilken type sukker. 

Anonymous poster hash: 7f269...eae

 

Riktig. 

Hvis man følger med på inntaket av noe, så burde man vite hva man ser etter, og hvorfor. Noen er opptatt av "tilsatt sukker" - kjemisk reagerer det som naturlig forekommende sukker i kroppen, men resten av matvaren kan ha en påvirkning på hastigheten sukkeret blir tatt opp. 

Det er ofte naturlig forekommende sukker som føres opp som "sukkerarter" - melk, frukt og grønnsaker har ganske mye sukker i seg.

Tilsatt sukker kan ha mange navn. Her er 60 av dem, på engelsk, men de som er interessert kan sikkert finne tilsvarende på norsk:

 

1. Anhydrous dextrose
2. Agave
3. Agave nectar
4. Beet sugar
5. Brown sugar (light and dark brown)
6. Cane juice
7. Cane juice solids
8. Cane sugar
9. Cane syrup
10. Carob syrup
11. Caster sugar
12. Coconut sugar
13. Confectioners’ sugar
14. Corn syrup
15. Corn syrup solids
16. Crystalline fructose
17. Date sugar
18. Demerara sugar
19. Dextran
20. Dextrose
21. Dehydrated cane juice
22. Evaporated cane juice
23. Evaporated cane syrup
24. Evaporated sugar cane
25. Fructose
26. Fructose crystals
27. Fruit juice crystals
28. Fruit juice concentrate
29. Glazing sugar 
30. Glucose
31. Glucose syrup
32. Golden sugar
33. Golden syrup
34. Granulated sugar
35. High-fructose corn syrup (HFCS)
36. Honey
37. Icing sugar
38. Invert sugar
39. Invert syrup
40. King’s syrup
41. Lactose
42. Maple syrup
43. Maple sugar
44. Maltose
45. Malt sugar 
46. Malt syrup
47. Molasses
48. Muscovado 
49. Nectar
50. Pancake syrup
51. Panocha
52. Powdered sugar
53. Raw sugar
54. Refiners’ syrup
55. Sorghum
56. Sorghum syrup
57. Sucanat
58. Sucrose
59. Sugar
60. Superfine sugar
61. Table sugar
62. Treacle
63. Turbinado sugar
64. White sugar
65. Yellow sugar
Endret av Pringle
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...