AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #1 Del Skrevet 21. august 2015 Hei Har laget mos av kokt ris og dampet poteter , hvor lenge kan blandingen oppbevares i kjøleskapet ? Mosen er lagt i ( avent begerene beregnet for oppbevaring av baby mat ) Anonymous poster hash: c4560...2eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #2 Del Skrevet 21. august 2015 Ris maks 12 tilmer, potet 3-4 dager Anonymous poster hash: fced9...619 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #3 Del Skrevet 21. august 2015 Oi kun 12 timer ? Har blandet dette sammen og da kan jeg vel ikke gi det til han imorgen ? Anonymous poster hash: c4560...2eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #4 Del Skrevet 21. august 2015 Ris skal spises nylaget og aldri varmes opp igjen fordi der lett dannes giftige bakterier i den. Mange resturanter har fått refs fra mattilsynet på inspeksjon fordi de koker ris og varmer opp til gjestene. Poterer er ikke gode på smak for voksne når de er emer enn 1 døgn gamle. Anonymous poster hash: e9c70...c28 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sådetså Skrevet 21. august 2015 #5 Del Skrevet 21. august 2015 Oi kun 12 timer ? Har blandet dette sammen og da kan jeg vel ikke gi det til han imorgen ?Anonymous poster hash: c4560...2eb 2-3 dager om den var raskt nok avkjølt å puttet i beholder i kjøleskapet. Ris skal iallefall ikke stå lenge i rom temperatur før den blir "dårlig". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #6 Del Skrevet 21. august 2015 Ris er ferskvare, skal aldri varmes opp igjen, det oppstår farlige/giftige bakterier når det varmes opp igjen Anonymous poster hash: 18217...a7f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #7 Del Skrevet 21. august 2015 Oi da har jeg gått på en smell , nettopp dampet poteter , kokt ris og så kjørte jeg begge i mikseren og lot dem stå på kjøkkenbenken for å bli avskjølt Men kan vel ikke varme opp dette igjenn vil jo ikke gi babyen noe farlig . Anonymous poster hash: c4560...2eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #8 Del Skrevet 21. august 2015 La dette selfølgelig i kjøleskapet også :-/ Kan vel ikke ta det ut å varme det opp igjenn i vannbad ?? Anonymous poster hash: c4560...2eb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #9 Del Skrevet 21. august 2015 La dette selfølgelig i kjøleskapet også :-/ Kan vel ikke ta det ut å varme det opp igjenn i vannbad ?? Anonymous poster hash: c4560...2eb Nei. Som flere har skrevet så skal ris ikke varmes opp igjen.Anonymous poster hash: 7e06b...a04 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2015 #10 Del Skrevet 21. august 2015 Ris er ferskvare, skal aldri varmes opp igjen, det oppstår farlige/giftige bakterier når det varmes opp igjenAnonymous poster hash: 18217...a7f Har du kilder på dette?! Man skal ikke oppbevare kokt ris eller pasta lenge i romtemperatur da det dannes bakterier som ikke dør ved oppvarming. Så lenge hun har satt maten på kjøla kjapt og den oppbevares på rundt 4 grader før oppvarming er det IKKE farlig å varme opp igjen nei!Anonymous poster hash: 5a70f...d12 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2015 #11 Del Skrevet 25. august 2015 Har du kilder på dette?! Man skal ikke oppbevare kokt ris eller pasta lenge i romtemperatur da det dannes bakterier som ikke dør ved oppvarming. Så lenge hun har satt maten på kjøla kjapt og den oppbevares på rundt 4 grader før oppvarming er det IKKE farlig å varme opp igjen nei!Anonymous poster hash: 5a70f...d12 Det stemmer ikke. Bakterien som dannes i ris trives i varme temperaturer, 4 til 48 plussgrader, men kan overleve 80 plussgrader i et kvarter. Skal ris brukes flere ganger må man skylle den i vann før nedkjøling, kjøle den ned straks i små begere i kjøleskap og steke/koke risen i mer enn en halvtime i løpet av tolv timer. TS skriver at ris- og potetmiksen sto på kjøkkenbenken for nedkjøling. Da har bakteriene kost seg og formert seg mens dette har stått der. Anonymous poster hash: fced9...619 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2015 #12 Del Skrevet 25. august 2015 Hva sier dere?! Kan man ikke varme seg middagsrester med ris dagen etter? Anonymous poster hash: 9779a...d1f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2015 #13 Del Skrevet 25. august 2015 Les denne artikkelen:http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Nederst står det at det er trygt dersom man setter maten kjølig innen 4-6 timer etter. Synes det er unødvendig å skremme Ts. Og hva da med all ferdigmaten på glass? Den er da kokt tidligere. For øvrig er det fornuftig å skylle i kaldt vann og sette kaldt umiddelbart i stedet for å la matvaren stå på benken. Anonymous poster hash: 5a70f...d12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. august 2015 #14 Del Skrevet 25. august 2015 Hva sier dere?! Kan man ikke varme seg middagsrester med ris dagen etter? Anonymous poster hash: 9779a...d1f Tja, hvis du liker å kaste opp. Anonymous poster hash: fced9...619 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ewe Skrevet 25. august 2015 #15 Del Skrevet 25. august 2015 Huff, det som skremmer meg mest her at ts spør flere ganger om hun kan varme opp maten, når flere sier at det er farlig. Og det er snakk om mat til en baby! Poteter og ris er ikke akkuratt dyrt, så rart du spør igjen og igjen, og vil ha bekreftelse på dette er greit. Jeg og venninna mi ble skikkelig syke av ris på resturant en gang. Husk at babyer har små kropper og er mer utsatt for smitte enn oss! Ikke gjør det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. august 2015 #16 Del Skrevet 26. august 2015 Tja, hvis du liker å kaste opp.Anonymous poster hash: fced9...619 Har aldri kasta opp av middagrester med ris før...Anonymous poster hash: 9779a...d1f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå