Gå til innhold

Hvilke grønnsaker på pizza?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har blitt flinkere å variere kjøttet, men ender alltid opp med de samme grønnsakene på pizzaen: løk, mais og/eller paprika. Hvilke grønnsaker syns dere er godt på pizza? Evt hva anner liker dere å ha på pizzaen, sauser, krydder, oster?

Anonymous poster hash: 7fefe...55c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spinat,tomat,sopp,oliven.



Anonymous poster hash: c40ed...047
Skrevet

Artisjokk

Tomat/cherrytomater)

Løk

Oliven

Avocado

Aberguine

Sopp



Anonymous poster hash: 16638...f6f
Skrevet

 

Artisjokk

Tomat/cherrytomater)

Løk

Oliven

Avocado

Aberguine

Sopp

Anonymous poster hash: 16638...f6f

 

Glemte ananas(er vel frukt, men men)

 

Ellers synes jeg blåmuggost er godt på pizza.

Anonymous poster hash: 16638...f6f

Skrevet

Artisjokkhjerter, fetaost, blåmuggost, mozarella, oliven, tomater (friske eller soltørkede) og sopp er gode alternativer. 

 

Og, ja, pesto.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg liker vårløk

  • Liker 1
Skrevet

Hvorfor nevner folk blåmuggost? Det er vel ingen grønnsak?



Anonymous poster hash: 98b58...573
Skrevet

 

Hvorfor nevner folk blåmuggost? Det er vel ingen grønnsak?

Anonymous poster hash: 98b58...573

 

 

Har du lest hele hovedinnlegget? Der spør han etter tips også til oster og sauser.

 

Derfor.

  • Liker 1
Skrevet

Løk og sjampinjong er jo et must, nærmest uansett hva annet jeg har på. 

 

Ting som går igjen: 

Rødløk, løk, purre, vårløk, dill, paprika, mais, sjampinjong, ananas, tomater. 

 

Sauser: 

Standard tomatsaus

Tomatsaus med chili

Tacosaus

Sweet chili saus

Peanøttsaus

Creme fraiche (gjerne tilsatt hvitløk og chili)

 

Oster: 

Jarlsberg

Norvegia

Hvit geitost

Mozarella
Blåmuggost

 

Jeg kombinerer gjerne flere typer ost.



Anonymous poster hash: 6ec82...ce4
Skrevet

Oliven, rødløk, vårløk, ruccula (etter steking), (avocado (etter steking), sjampinjong (stekt i litt smør først), små cherrytomater (halve) og ananas :) 

  • Liker 3
Skrevet

Åh, jeg elsker å klaske på alt jeg liker på pizza jeg.

 

Ananas.

Tomat. (Altså biter med tomat.)

Mais.

Paprika.

Løk.

 

I tillegg liker jeg pepperoni og bacon. Og ekstra ost - masse ost! Og en eller annen pizzasaus selvsagt. Men lager skjeldent pizza selv, så er ingen ekspert på hva slags ost og saus du kan bruke. Ost er ost.  :rolleyes: 

Gjest Ennasus
Skrevet

Paprika, vårløk, sjampinjong, mais, tomatskiver, squash, purre, reddik, brokkoli, blomkål, sukkerert, rødløk, sjarlottløk, :)

Skrevet

Parmesan eller gruyere er også godt å blande i osten, så får du litt mer smak.

Anonymous poster hash: 32534...864

Skrevet

Ältså, det verste jeg vet er såkalt vegetarpizza ute der noen bare har langet på alle grønnsakene de vet om, for at det liksom skal bugne og være fristende. En pizzafyll, enten man snakker om kjøtt, fisk/skjell, ost eller grønnsaker må være satt sammen med tanke på at alle komponentene skal passe sammen i smak. En pizza er en rett som en hvilken som helst annen, og må komponeres slik at smakene i toppingen komplementerer hverandre.

 

En bankers kombo som mange vil like er feks sopp, bacon, løk, timian, og oster som gruyère eller comté. 

 

Litt mer uvanlig topping får man med feks tynnskåren fennikel og squash, masse frisk chili, og et dryss av finhakket persille og sitronskall når pizzaen kommer ut av ovnen.

 

Jeg liker også gresskarpuré i stedet for tomatsaus, rosmarin, pinjekjerner, skarp cheddar og enten blåskimmel, chèvre eller feta. Men den er muligens for spesielt interesserte.



Anonymous poster hash: dbc0e...2ef
Skrevet

Jeg har blitt flinkere å variere kjøttet, men ender alltid opp med de samme grønnsakene på pizzaen: løk, mais og/eller paprika. Hvilke grønnsaker syns dere er godt på pizza? Evt hva anner liker dere å ha på pizzaen, sauser, krydder, oster?

Anonymous poster hash: 7fefe...55c

Artisjokk

  • Liker 1
Skrevet

Tomat, sopp, rødløk. ananas, oliven, squash, aubergin, avokado, jalapeno, brokkoli, spinat... Ikke alle på en gang, selvfølgelig. 2-3 forskjellige ting er nok. Ei venninne bruker også banan på pizzaen, men akkurat det kan jeg styre min begeistring for.

Skrevet

Å brokkoli... det har jeg ikke prøvd

Gjest Overrasket
Skrevet

Mais.  :kjefte:

Neida, gjør som dere vil. Men mais og ost er en særdeles dårlig smakskombinasjon. 

 

En ting man kan gjøre for å spreke opp løken litt, (særlig rødløk) er å frese den på høy varme i olivenolje. Så tilsettes kvernet pepper, litt honning og litt balsamico. La alt steke inn til eventuell væske har fordampet. 

Fungerer spesielt bra i kombinasjon med nøtter og fiken som fyll. 

 

I en liten landsby i Liguria fikk jeg pizza med pestosaus, mozzarella, aspargus og tomater. Det var rimelig godt. 

 

Ellers mener jeg at pizzakombinasjoner allerede er best utviklet i Italia, og man trenger egentlig ikke finne opp kruttet på nytt.

Skrevet

Sjampinjong, purre, rødløk, hvitløk, tomat (i alle varianter), grønn salat (legg til hvitløksdressing og jalapeños så blir det kebabpizza!), squash, aubergine. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...