AnonymBruker Skrevet 16. august 2015 #1 Skrevet 16. august 2015 Olivenolje, margarin, rapsolje, solsikkeolje, meierismør...? Blir jo helt forvirra. Jeg har brukt margarin og litt olje, men margarin er vel ikke så sunt. Går det an å steke i olivenolje, eller gir det smak?Anonymous poster hash: 47702...055
Charmander Skrevet 16. august 2015 #2 Skrevet 16. august 2015 steker i kokkos, om ikke jeg har det så i solsikke.
AnonymBruker Skrevet 16. august 2015 #3 Skrevet 16. august 2015 Spørs på temperaturen. Smør og kaldpresset kokosolje (cocosa) til vanlig steking. Vegetabilske oljer skal man for det meste IKKE bruke til å steke i siden de ikke tåler disse temperaturene. Noen få tåler det da. Jo mer mettet fett, jo høyere temperatur tåler oljen. Rapsolje og olivenolje (kaldpresset selvsagt) kan brukes til steking på lave temperaturer. Varmpressede oljer bør du holde deg unna. De er ferdig ødelagt, og det vil du vel ikke ha? Det var sunnhetsaspektet. Smaksaspektet er noe annet. Jeg synes smør er nøytralt, men noen takler ikke smaken på smør. Kokosolje blir for kokossmak for meg, så jeg bruker det lite. Olivenolje gir en del smak, men jeg liker smaken så jeg bruker det litt. Rapsolje skal være ganske nøytralt, men jeg bruker det aldri til steking. Anonymous poster hash: 075e9...79e 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå