Gå til innhold

Kokosbollekake


majan

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skumkake

7 plater gelatin

4 eggehviter

3 ½ dl sukker

Glasur:

1 pk Freia Dronning glasursjokolade

kokosmasse

Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og rør den inn i ½ dl kokende vann, avkjøles. Visp eggehvitene stive, ha i litt og litt sukker. Vispes til hardt skum. Hell gelatinen litt og litt i skummet til alt er greit blandet. Kle en springform med plastfolie, hell oppi og jevn ut. Settes kaldt mens den stivner. Det går ganske fort.

Glasur: Ta kaken ut av formen og ha den på et fat. Hell over glasuren og dryss over kokosmasse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kokosbollekake

6 plater gelatin

½ dl kokende vann

4 eggehviter

350 g sukker

75 g kokosmasse

2 plater sjokolade

4 ss smør

8 ss sterk kaffe

90 g melis

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og dryss sukkeret i litt etter litt under vispingen. Klem vannet fra den bløte gelatinen, hell det kokende vannet over og rør til gelatinen er smeltet. Avkjøl litt og visp den i eggehvitene. Vend kokosmassen forsiktig inn. Sett ringen til en kakeform (24 cm) på serveringsfat. Hell kokosblandingen i og la stivne i kjøleskap. Ha sjokolade, smør og kaffe i en kjele. Varm opp og rør til alt er smeltet. Avkjøl blandingen. Tilsett melis og rør glasuren glatt. Dekk hele kaken med sjokoladeglasur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm! Nå fikk jeg lyst å lage sånn kake! Har ikke smakt det på mange år!

trur ikke jeg har spist det siden jeg var barn jeg, så jeg fikk så lyst til og lage det en dag. MEn hadde ikke noe oppskrift, men nå har jeg jo fått to stykker.

TUSEN TAKK :blomst_opp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...