skogeki Skrevet 13. september 2004 #1 Skrevet 13. september 2004 Jeg fikk plutselig så lyst på sopp til middag i dag. Lenge siden jeg har spist f.eks. kantareller. Men jeg mangler gode oppskrifter. Er noen som har oppskrifter de vil dele med meg?
Gjest Pjusk Skrevet 13. september 2004 #2 Skrevet 13. september 2004 Veeeeeldig enkel soppstuing (som tilogmed mannen spiser - og han liker egentlig ikke sopp....) Smørstek biter av fersk champignon med salt og pepper. Når det er ferdigstekt, bland inn litt Creme Fraice. Ferdig!! Nyyyydeklig til biff o.l.!!!
Arkana Skrevet 13. september 2004 #3 Skrevet 13. september 2004 Sopp og løksuppe (2 pers.) 1 ss smør 400 g fersk sopp i skiver 1 hakket rød løk 1 purre i skiver 2-3 ss hvetemel 4,5 dl melk 3 dl buljong salt/pepper Stek sopp og løk i smør. Dryss over mel, spe med melk og buljong og la suppen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne et par ss snøfrisk for en fyldig suppe. Sopp-risotto (4-6 pers.) 20 g tørket steinsopp (porcini) 1 liter hønse- eller grønnsakbuljong 100 g smør 640 g små champignon i skiver 3 knuste hvitløksfedd ¼ dl tørr hvit vermuth 1 finhakket løk 450 g arborioris 150 g revet parmesan Legg steinsoppen i bløt i ½ liter varmt vann i 30 minutter. La soppen renne av, ta vare på væsken. Hakk soppen. Sil soppvannet gjennom en fin sikt ikledt kjøkkenpapir. Ha buljongen og soppvannet i en kjele og kok opp. La småkoke under lokk. Varm 1 ss olje og 40 g av smøret og fres all soppen og hvitløken. Stek 10 minutter. La småkoke på svak varme i 5 minutter. Skru opp varmen, tilset vermuth og kok 2-3 minutter. Sett kjelen til side. Varm opp 1 ss olje og 20 g smør og fres løken myk. Rør inn ris. Tilsett 1,25 dl buljong og kok til den har fordampet. Tilsett buljong under omrøring, litt etter litt, i 20-25 minutter. Ta av platen og rør inn sopp, parmesan og resten av smøret. Smak til med salt og pepper. Bakt sopp (4 pers.) 250 g champignon 200 g østerssopp 200 g shiitakesopp 100 g kastanjesopp 80 g ferske loffsmuler 25 g revet parmesan 2 ss hakket bladpersille 1 ss hakket timian 2 knuste hvitløksfedd 1 ts pepper 2 ss olivenolje Rens soppen, del de store i to. Drypp litt vann i en ildfast form og fordel soppen i. Formen må være stor nok til at all soppen kan legges i ett lag. Stilken skal opp. Bland resten av ingrediensene sammen, unntatt olje, og dryss over soppen. Drypp oljen over til slutt. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter.¨ Fylte champignoner (8-10 pers.) 18 store champignoner 100 g kremost naturell 1 ss melk 1 ts worcestershiresaus 1 ts salt ½ dl hakkede vannkastanjer 2 ss finhakket rød paprika 2 ss finklippet gressløk 2 ss stekt og hakket bacon Dra stilken av champignonene og finhakk dem. Visp sammen kremost, melk, worcestershiresaus og salt. Rør inn champignonstilkene, vannkastanjer, halvparten av paprikaen, gressløk og bacon. Fyll champignonhattene med blandingen og sett på stekebrett. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter. Dryss over resten av paprikaen før servering.
Gjest Pjusk Skrevet 13. september 2004 #4 Skrevet 13. september 2004 Vel, mitt innlegg virket ganske puslete nå.....
Sandra Skrevet 13. september 2004 #5 Skrevet 13. september 2004 Denne er veldig god og kjempelett å lage. Kremet soppsuppe 4 porsjoner Ingredienser: 1L sjampinjong eller skogsopp, renset og hakket grovt 4 fedd hvitløk 2ss smør 3ss. hvetemel 4 dL melk 5 dL god buljong 2 dL fløte salt og pepper Slik gjør du: La sopp og hvitløk surre i smør. Dryss over hvetemelet og spe med melk og buljong. La det koke i 5. min. Hell fløte i og smak suppen godt til.
skogeki Skrevet 13. september 2004 Forfatter #6 Skrevet 13. september 2004 Nam, nam! Masse godt her. Takk skal dere ha!
Gjest Anonymous Skrevet 13. september 2004 #7 Skrevet 13. september 2004 Veeeeeldig enkel soppstuing (som tilogmed mannen spiser - og han liker egentlig ikke sopp....) Smørstek biter av fersk champignon med salt og pepper. Når det er ferdigstekt, bland inn litt Creme Fraice. Ferdig!! Nyyyydeklig til biff o.l.!!! Veldig godt, men enda bedre om man lsenger det i forstekt butterdeig... NAM!! (Steker dessuten soppen med litt løk og soyasaus. Kan godt slenge i annen sopp, blandet skogsopp er deilig!)
Rufus Skrevet 14. september 2004 #8 Skrevet 14. september 2004 Vel, mitt innlegg virket ganske puslete nå..... Pjusk, da....har du stjålet oppskriften min...evt har vi samme samboer??? Min liker heller ikke sopp, men den "versjonen" liker han også Eller en variant - sitronpepper istede for sort pepper blir også godt!!
Gjest Pjusk Skrevet 14. september 2004 #9 Skrevet 14. september 2004 Pjusk, da....har du stjålet oppskriften min...evt har vi samme samboer??? Min liker heller ikke sopp, men den "versjonen" liker han også Eller en variant - sitronpepper istede for sort pepper blir også godt!! Sitronpepper? God ide! Sitronpepper blir flittig brukt ellers, har ikke tenkt på det i denne sammenhengen...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå