anneira Skrevet 12. august 2015 #1 Skrevet 12. august 2015 Jeg skal løpe 10 km til lørdag, og maraton i september. Har noen noen råd til hva man burde spise og gjøre dagene før- og på dagen man skal på en løpekonkurranse? 10 km vil jeg løpe raskt, maraton vil jeg bare gjennomføre
Gjest Runforit Skrevet 12. august 2015 #2 Skrevet 12. august 2015 Pause dagen før løpet og karbe godt opp dagen i forveien. På løpsdagen ville jeg drukket godt samt spist noe energirikt et par timer før.
anneira Skrevet 12. august 2015 Forfatter #3 Skrevet 12. august 2015 Pause dagen før løpet og karbe godt opp dagen i forveien. På løpsdagen ville jeg drukket godt samt spist noe energirikt et par timer før. Takker for svar energirikt - type nøtter, en avokado, eller mer karbo? hvor lenge før løpet?
AnonymBruker Skrevet 12. august 2015 #4 Skrevet 12. august 2015 Takker for svar energirikt - type nøtter, en avokado, eller mer karbo? hvor lenge før løpet? Karbohydrater! Anonymous poster hash: 779bd...ac9
anneira Skrevet 12. august 2015 Forfatter #5 Skrevet 12. august 2015 Pause dagen før løpet og karbe godt opp dagen i forveien. På løpsdagen ville jeg drukket godt samt spist noe energirikt et par timer før. En ting til Runforit; jeg har fått med meg at du har god greie på løping. Jeg har ofte hold/sting. Vet du noe jeg kan gjøre med det?
Wiggins Skrevet 12. august 2015 #6 Skrevet 12. august 2015 Takker for svar energirikt - type nøtter, en avokado, eller mer karbo? hvor lenge før løpet? Karbohydrater, definitivt, fett har de fleste nok av. Havregrøt har jeg erfart gir gode langsomme karbohydrater som holder lenge. I tillegg kan du ha med deg en energigele eller to i lomma. Det trenger du antakelig ikke på 10 km-løpet, men på maratonløpet kan det være veldig godt å ha. Jeg løp både halvmaraton og maraton den gangen jeg drev med løping. Problemet mitt var at jeg måtte vente nesten tre timer fra jeg spiste til jeg løp for å ikke få alt for store problemer med hold. Halvmaraton fullførte jeg med stil, 1:33. På maratondistansen lå jeg an til å komme godt under 3:30 fram til ca. 30 km. For å ikke få hold drakk jeg bare ett glass sportsdrikk på hver stasjon, og ved 30 km var jeg helt tom for sukker. Jeg drakk seks glass og fikk opp blodsukkeret, men da fikk jeg hold, og måtte gå i flere kilometer før jeg kunne løpe. Det ble litt over fire timers løpstid. Med 2-3 energigeleer i lomma kunne jeg unngått det. Du får kjøpt slik gele på alle sportsbutikker.
Gjest Runforit Skrevet 12. august 2015 #7 Skrevet 12. august 2015 En ting til Runforit; jeg har fått med meg at du har god greie på løping. Jeg har ofte hold/sting. Vet du noe jeg kan gjøre med det? Jeg slet litt med det i starten selv. For meg hadde det ikke noe med mat og vann å gjøre, men med pusteteknikk. Når jeg fikk hold så fortsatte jeg å løpe, men fokuserte på pusten og da forsvant det. Etter det kom det aldri tilbake. Men for noen så hjelper det å ikke spise for store måltidet 2 timer før. Når det kommer til energitett mat så er karbohydrater tingen før maratonet. Havregrøt med kanel og honning, pasta/ris, sjokolade etc. Rett og slett ha en "spisedag". Du må fylle opp lagrene så du har noe å tære på. Rett før løpet ville jeg tatt en energibar, ala Flap Jack. Rask energi, men ikke noe stort som fyller opp magen.
anneira Skrevet 13. august 2015 Forfatter #8 Skrevet 13. august 2015 Karbohydrater, definitivt, fett har de fleste nok av. Havregrøt har jeg erfart gir gode langsomme karbohydrater som holder lenge. I tillegg kan du ha med deg en energigele eller to i lomma. Det trenger du antakelig ikke på 10 km-løpet, men på maratonløpet kan det være veldig godt å ha. Jeg løp både halvmaraton og maraton den gangen jeg drev med løping. Problemet mitt var at jeg måtte vente nesten tre timer fra jeg spiste til jeg løp for å ikke få alt for store problemer med hold. Halvmaraton fullførte jeg med stil, 1:33. På maratondistansen lå jeg an til å komme godt under 3:30 fram til ca. 30 km. For å ikke få hold drakk jeg bare ett glass sportsdrikk på hver stasjon, og ved 30 km var jeg helt tom for sukker. Jeg drakk seks glass og fikk opp blodsukkeret, men da fikk jeg hold, og måtte gå i flere kilometer før jeg kunne løpe. Det ble litt over fire timers løpstid. Med 2-3 energigeleer i lomma kunne jeg unngått det. Du får kjøpt slik gele på alle sportsbutikker. Så du vil rett og slett anbefale å drikke mindre vann under maratonet også? Kan vann også gi hold? Takk for tips ang energi-gel
anneira Skrevet 13. august 2015 Forfatter #9 Skrevet 13. august 2015 Jeg slet litt med det i starten selv. For meg hadde det ikke noe med mat og vann å gjøre, men med pusteteknikk. Når jeg fikk hold så fortsatte jeg å løpe, men fokuserte på pusten og da forsvant det. Etter det kom det aldri tilbake. Men for noen så hjelper det å ikke spise for store måltidet 2 timer før. Når det kommer til energitett mat så er karbohydrater tingen før maratonet. Havregrøt med kanel og honning, pasta/ris, sjokolade etc. Rett og slett ha en "spisedag". Du må fylle opp lagrene så du har noe å tære på. Rett før løpet ville jeg tatt en energibar, ala Flap Jack. Rask energi, men ikke noe stort som fyller opp magen. Elsker havregrøt. Da burde jeg ta havregrøt et par-tre timer før, og drikke ikke for mye vann + ta med noen energi-gel da kanskje?
Gjest Runforit Skrevet 13. august 2015 #10 Skrevet 13. august 2015 Elsker havregrøt. Da burde jeg ta havregrøt et par-tre timer før, og drikke ikke for mye vann + ta med noen energi-gel da kanskje? Høres bra ut
Wiggins Skrevet 13. august 2015 #11 Skrevet 13. august 2015 Så du vil rett og slett anbefale å drikke mindre vann under maratonet også? Kan vann også gi hold? Takk for tips ang energi-gel Hvor mye du bør drikke avhenger av temperaturen. Drikk litt på hver stasjon, men kanskje ikke et helt krus hvis du synes det er vanskelig.
anneira Skrevet 13. august 2015 Forfatter #12 Skrevet 13. august 2015 Takker for svar Har alltid trodd at det er best å drikke mest mulig under drikkestasjonene og før løpene... men ikke for mye vann + energi-gel er herved notert
Fionnuala Skrevet 13. august 2015 #13 Skrevet 13. august 2015 Jeg slet litt med det i starten selv. For meg hadde det ikke noe med mat og vann å gjøre, men med pusteteknikk. Når jeg fikk hold så fortsatte jeg å løpe, men fokuserte på pusten og da forsvant det. Etter det kom det aldri tilbake. Men for noen så hjelper det å ikke spise for store måltidet 2 timer før. Når det kommer til energitett mat så er karbohydrater tingen før maratonet. Havregrøt med kanel og honning, pasta/ris, sjokolade etc. Rett og slett ha en "spisedag". Du må fylle opp lagrene så du har noe å tære på. Rett før løpet ville jeg tatt en energibar, ala Flap Jack. Rask energi, men ikke noe stort som fyller opp magen. Åh så kjekt å se deg tilbake på forumet! Gikk faktisk inn i tråden i håp om at du, hvis du fremdeles var her, ville svart på denne . Velkommen tilbake, og gratulerer med babyen!
Gjest Runforit Skrevet 13. august 2015 #14 Skrevet 13. august 2015 Åh så kjekt å se deg tilbake på forumet! Gikk faktisk inn i tråden i håp om at du, hvis du fremdeles var her, ville svart på denne . Velkommen tilbake, og gratulerer med babyen! Så koselig å lese og tusen takk
AnonymBruker Skrevet 14. august 2015 #15 Skrevet 14. august 2015 Takker for svar Har alltid trodd at det er best å drikke mest mulig under drikkestasjonene og før løpene... men ikke for mye vann + energi-gel er herved notert Du kan jo selvfølgelig drikke så mye vann du vil om du vet at du tåler det (altså ikke får hold/sting eller blir dårlig i magen), men du vet best hva som funker for deg. Jeg er forsiktig med drikke under løp, fordi jeg vet at jeg får fort hold. Anonymous poster hash: 779bd...ac9
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå