Gå til innhold

Forslag til tapas


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal ha besøk av et vennepar på fredag og jeg har lyst til å lage litt tapas. Vil gjerne ha forslag til gode alternativer. Foccacia, aioli og saltbakte poteter er en selvfølge. Kjøper sikkert inn ost og skinke også. Asparges, fylte champignonger og dadler med bacon er aktuelt. Annet som kan passe?

Videoannonse
Annonse
Gjest Fuldkornshvede
Skrevet

Oliven, scampi, manchego, chorizo

Skrevet

Hjemmelagde kjøttboller med litt sterkt krydder er godt, billig og lett å lage på forhånd. Da trenger du bare å varme det opp når gjestene kommer. 

 

Jeg synes en rucculasalat med tomat og mozarella også er et must. 

 

En god blåmuggost med akasiehonning, valnøtter og jordbær er kjempegodt. Det kan anrettes pent på små kjeks.

 

Scampi surret i hvitløk og chili er godt og enkelt å tilberede.

  • Liker 1
Skrevet

Bacondadler er nydelig, det bør dere ha!

 

Asparges rullet i spekeskinke

Capresesalat (mozzarella, tomat, basilikum)

Tzatziki

Spansk omelett (poteter, løk, paprika osv)

Spekeskinke/chorizo

Spanske kjøttboller (kjøttboller + chunky salsa f.eks)

Rødvinsmarinert chorizo

Melon og druer er godt til, mange retter er litt sterke i smaken, godt med noe "avkjølende"

 

Sangria er veldig godt til tapas, mener å ha hørt et blandingsforhold på 3/4-2/3 rødvin og 1/4-1/3 sitronbrus, farris o.l. er godt. Ha oppi biter av appelsin, jordbær, bringebær, melon... Nam! 

Skrevet

Vi skal ha besøk av et vennepar på fredag og jeg har lyst til å lage litt tapas. Vil gjerne ha forslag til gode alternativer. Foccacia, aioli og saltbakte poteter er en selvfølge. Kjøper sikkert inn ost og skinke også. Asparges, fylte champignonger og dadler med bacon er aktuelt. Annet som kan passe?

Min favorittkombo er:

-foccacia og aioli

-poteter

-spanske kjøttboller

-dadler med bacon og valnøtter

-vannmelon med serano

-asparges stekt med sitron og salt

-sitronmarinert scampi på spyd

-ostefat med valnøtter og honning

-ovnstekt aubergin med olivenolje

 

Tapas ender ofte opp litt heavy på kjøtt og ost og andre mektige matvarer. Å putte inn sjømat og plenty med frukt og grønt utgjør en merkbar forskjell. Pluss, alt over (untatt kjøttbollene, som fåes kjøpt om du vil) er tilberedt på meget kort tid.

Anonymous poster hash: d68ae...cda

Skrevet

marinerte reker

røkelaks

fylte egg



Anonymous poster hash: cad7d...caf
Skrevet

Salat med ruccola, mango, pinjekjerner og olivenolje

loffskiver med krydderost og hakkede oliven, skjært i terninger og surret med bacon rundt og stekt i panne

minipaier

Skrevet

cherrytomater

oppskjært frukt av alle slag

oliven, gjerne fylte

soltørkede tomater

 



Anonymous poster hash: cad7d...caf
Skrevet

Foruten det som er nevnt over:

 

- Grillet paprika (pimientos de padron)

 

- Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)Kyllingklubber

 

-Lun potetsalat (kokte poteter i store terninger, gjerne med tynt skall, blandes med olivenolje, basilikumblader, hakket hvitløk og maldonsalt)

 

- En skål med pasta og en med ris

 

-Kyllingklubber

 

 



Anonymous poster hash: d9132...691
Skrevet

En god pintxo har ibericoskinke, evt serrano om iberico blir for dyrt.



Anonymous poster hash: 9ab66...34d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...