Cinzia Skrevet 11. august 2015 #1 Skrevet 11. august 2015 Vi skal ha besøk av et vennepar på fredag og jeg har lyst til å lage litt tapas. Vil gjerne ha forslag til gode alternativer. Foccacia, aioli og saltbakte poteter er en selvfølge. Kjøper sikkert inn ost og skinke også. Asparges, fylte champignonger og dadler med bacon er aktuelt. Annet som kan passe?
Gjest Fuldkornshvede Skrevet 11. august 2015 #2 Skrevet 11. august 2015 Oliven, scampi, manchego, chorizo
sol87 Skrevet 11. august 2015 #3 Skrevet 11. august 2015 Hjemmelagde kjøttboller med litt sterkt krydder er godt, billig og lett å lage på forhånd. Da trenger du bare å varme det opp når gjestene kommer. Jeg synes en rucculasalat med tomat og mozarella også er et must. En god blåmuggost med akasiehonning, valnøtter og jordbær er kjempegodt. Det kan anrettes pent på små kjeks. Scampi surret i hvitløk og chili er godt og enkelt å tilberede. 1
Aviale Skrevet 12. august 2015 #4 Skrevet 12. august 2015 Bacondadler er nydelig, det bør dere ha! Asparges rullet i spekeskinke Capresesalat (mozzarella, tomat, basilikum) Tzatziki Spansk omelett (poteter, løk, paprika osv) Spekeskinke/chorizo Spanske kjøttboller (kjøttboller + chunky salsa f.eks) Rødvinsmarinert chorizo Melon og druer er godt til, mange retter er litt sterke i smaken, godt med noe "avkjølende" Sangria er veldig godt til tapas, mener å ha hørt et blandingsforhold på 3/4-2/3 rødvin og 1/4-1/3 sitronbrus, farris o.l. er godt. Ha oppi biter av appelsin, jordbær, bringebær, melon... Nam!
AnonymBruker Skrevet 13. august 2015 #5 Skrevet 13. august 2015 Vi skal ha besøk av et vennepar på fredag og jeg har lyst til å lage litt tapas. Vil gjerne ha forslag til gode alternativer. Foccacia, aioli og saltbakte poteter er en selvfølge. Kjøper sikkert inn ost og skinke også. Asparges, fylte champignonger og dadler med bacon er aktuelt. Annet som kan passe? Min favorittkombo er: -foccacia og aioli -poteter -spanske kjøttboller -dadler med bacon og valnøtter -vannmelon med serano -asparges stekt med sitron og salt -sitronmarinert scampi på spyd -ostefat med valnøtter og honning -ovnstekt aubergin med olivenolje Tapas ender ofte opp litt heavy på kjøtt og ost og andre mektige matvarer. Å putte inn sjømat og plenty med frukt og grønt utgjør en merkbar forskjell. Pluss, alt over (untatt kjøttbollene, som fåes kjøpt om du vil) er tilberedt på meget kort tid. Anonymous poster hash: d68ae...cda
AnonymBruker Skrevet 13. august 2015 #6 Skrevet 13. august 2015 marinerte reker røkelaks fylte egg Anonymous poster hash: cad7d...caf
Snabeltann Skrevet 13. august 2015 #7 Skrevet 13. august 2015 Salat med ruccola, mango, pinjekjerner og olivenolje loffskiver med krydderost og hakkede oliven, skjært i terninger og surret med bacon rundt og stekt i panne minipaier
AnonymBruker Skrevet 13. august 2015 #8 Skrevet 13. august 2015 cherrytomater oppskjært frukt av alle slag oliven, gjerne fylte soltørkede tomater Anonymous poster hash: cad7d...caf
AnonymBruker Skrevet 13. august 2015 #9 Skrevet 13. august 2015 Foruten det som er nevnt over: - Grillet paprika (pimientos de padron) - Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)Kyllingklubber -Lun potetsalat (kokte poteter i store terninger, gjerne med tynt skall, blandes med olivenolje, basilikumblader, hakket hvitløk og maldonsalt) - En skål med pasta og en med ris -Kyllingklubber Anonymous poster hash: d9132...691
AnonymBruker Skrevet 14. august 2015 #11 Skrevet 14. august 2015 En god pintxo har ibericoskinke, evt serrano om iberico blir for dyrt. Anonymous poster hash: 9ab66...34d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå