Gå til innhold

Grønnsakssuppe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette er nesten litt pinlig, men jeg kan faktisk ikke å lage grønnsakssuppe fra bunnen av.....

Noen av dere flinke husmødre som vil fortelle meg hvordan dere gjør det og hva dere har oppi?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Grønnsakssuppe (4 pers.)

4 poteter

2 gulrøtter

1 løk

1 purre

½ kålrot

1 liter vann

2 buljongterninger

2 ss finhakket persille

Skrell og del potetene i terninger. Løk, gulrot, kålrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljong. Tilsett grønnsakene og la koke til alt er mørt. Smak til med salt og pepper og dryss over persille. Det er også godt å vispe inn 2 eggeplommer vispet sammen med 1,5 dl fløte. Gir en kremet og fyldig suppe. I tillegg til disse grønnsakene har jeg også gjerne i selleri, sellerirot, hvitløk, søtpotet o.l.

Skrevet

Kan du bruke kjøtt til buljong eller vil du kun ha grønnsaker?

Med kjøtt:

Storfebein

suppekjøtt av storfe

kaldt vann

salt

grønnsakblanding(løk,purreløk,selleri og gulrot)

Kok opp kjøtt og bein først. Ha så på kaldt vann(dekke beina) og salt, la det koke sakte og skum av.

Ha i grønnsakene og la det trekke i 3-5 timer alt etter type bein. Skum hele tiden etter behov. Ta opp kjøttet når det er kokt, og sil kraften gjennom et klede.

Dette er buljong.

Så kan du kutte grønnsaker av hvilke slag du måtte ønske og koke det i buljongen. :P

Med grønnsaker er det samme prinsipp, men uten kjøttet så klart.

Men jeg anbefaler å koke med kjøtt da dette setter mere smak på suppen.

Lykke til. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...