Gå til innhold

Den store pizza-tråden!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg synes ikke jeg finner god pizza ute lenger. Samme hvor mye "steinovn" og sånt de har, så er pizzaene bare blasse og smakløse. En ganske ny pizzarestaurant har pizza det går gjetord om, men jeg syntes ikke den var mer enn passe, heller. Mange har på så altfor mye ost.

.

Går sikkert an å spørre om de ikke skal ta så mye ost på?

Jeg liker best den jeg får på Peppes. Helst den California style med Løk, tomat, biff og oliven. (Bestemmer fyllet selv) Har Pizzabakeren rett nedi gata her, men den er ikke så god. Helt standard.

Anonymous poster hash: 746d3...89a

Skrevet

Italiensk pizzabunn

Creme fraiche

Strandaskinke

Rødløk

Toppet med mozarella

Serveres med ruccola 😊

Anonymous poster hash: 6bb69...2ef

Gjest Overrasket
Skrevet

Siste pizzaene jeg kjørte var klassisk italienske. 

 

Supertynn bunn, litt sprø skorpe, litt gjennomstekt men elastisk inni. 

 

Kjør sammen tomat, hvitløk og rosmarin i mixer. Hvis jeg har skikkelig gode tomater gidder jeg ikke koke det og alt sånt styr. Det er helt unødvendig. 

 

Ekte mozzarella over tomatsausen. 

Noen biter blåmuggost setter en ekstra spiss på smaken. (Eller noen supersmå biter med syltet grønn chili gjør samme nytten).

 

Alt 1) Når pizzaen er stekt kjøles den ned litt, før spekeskinke legges på toppen. 

Alt 2) Biter av salsiccia (italiensk svinepølse, kan sammenlignes med engelsk frokstpølse) og skivet løk på toppen før steking. Enkelt, men feilfri smak!

Alt 3) Hjemmelaget basilikumspesto istedenfor tomatsaus. Noen forståsegpåere vil forsøke å si at man aldri ser pesto på pizza i Italia. Det er ren løgn. Særlig i Liguria er det veldig vanlig med pesto på bunnen. Og det er SÅ godt. 

På toppen bør det være enkle smakskombinasjoner. Pinjekjærner, grønnsaker, tomatskiver, helt enkle ting. 

  • 5 måneder senere...
Skrevet

Hjemmelagd er alltid best :)

Skrevet
Den 19.8.2015 at 9.24, Overrasket skrev:

Siste pizzaene jeg kjørte var klassisk italienske. 

 

Supertynn bunn, litt sprø skorpe, litt gjennomstekt men elastisk inni. 

 

Kjør sammen tomat, hvitløk og rosmarin i mixer. Hvis jeg har skikkelig gode tomater gidder jeg ikke koke det og alt sånt styr. Det er helt unødvendig. 

 

Ekte mozzarella over tomatsausen. 

Noen biter blåmuggost setter en ekstra spiss på smaken. (Eller noen supersmå biter med syltet grønn chili gjør samme nytten).

 

Alt 1) Når pizzaen er stekt kjøles den ned litt, før spekeskinke legges på toppen. 

Alt 2) Biter av salsiccia (italiensk svinepølse, kan sammenlignes med engelsk frokstpølse) og skivet løk på toppen før steking. Enkelt, men feilfri smak!

Alt 3) Hjemmelaget basilikumspesto istedenfor tomatsaus. Noen forståsegpåere vil forsøke å si at man aldri ser pesto på pizza i Italia. Det er ren løgn. Særlig i Liguria er det veldig vanlig med pesto på bunnen. Og det er SÅ godt. 

På toppen bør det være enkle smakskombinasjoner. Pinjekjærner, grønnsaker, tomatskiver, helt enkle ting. 

Jeg tror jeg akkurat siklet litt! :fnise:

Gjest Ennasus
Skrevet

Når dere lager såkalt tynn bunn, hvor mange dl mel og vann bruker dere da? Og hvor stor pizza lager dere?

gjerne del bilde :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...