Gå til innhold

Hva er fiskepudding?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva er egentlig fiskepudding og fiskeboller og sånt laget av?
Kjenner jeg er veldig skeptisk til å spise det.

Kan fort være 53% fisk og litt fiskemasse. Hva er denne fiskemassen? Og hva er resten av puddingen laget av?

Er dette fiskeverdens MUK-mat? Eller det rent og ordentlig kjøtt?



Anonymous poster hash: 7fcc6...215
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Fiskepudding er fiskefilet, melk, bindemiddel (potetmel, som regel) og smakstilsetninger.

 

Evt konserveringsmidler. Om du lager fiskepuddingen selv, vet du hva som er i. Eller kjøp fra skikkelig fiskebutikk som lager puddingen (og fiskekakene) selv - det gjør jeg når jeg ikke lager fiskematen selv.



Anonymous poster hash: 89f57...b0d
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ja, så det er filet de bruker?

 

Er redd de bare har kvernet sammen alt mulig rusk og rask, slik de gjør når de lager f.eks kyllingkjøttdeig.



Anonymous poster hash: 7fcc6...215
AnonymBruker
Skrevet

 

Ja, så det er filet de bruker?

 

Er redd de bare har kvernet sammen alt mulig rusk og rask, slik de gjør når de lager f.eks kyllingkjøttdeig.

Anonymous poster hash: 7fcc6...215

 

 

 

Ja, så det er filet de bruker?

 

Er redd de bare har kvernet sammen alt mulig rusk og rask, slik de gjør når de lager f.eks kyllingkjøttdeig.

Anonymous poster hash: 7fcc6...215

 

Hva skulle det være? Det er ikke så mye rusk og rask igjen på en filetert fisk. Og en oppmalt miks av fiskebein og det som er igjen av fiskekjøtt på dem etter filetering vil det ikke gå an å lage fiskemat av. Heller ikke av slo eller skinn eller hoder, for å si det sånn. :ler:

 

Det som ikke er fisk i fiskepuddingen er altså melk og en eller annen form for mel. 

Anonymous poster hash: 89f57...b0d

  • Liker 1
Skrevet

"rusk og rask" på kyllingen er faktisk også mat, og ganske godt. Jeg synes det er veldig feil å bare spise filetene og kaste resten, uansett dyr.

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Ja, så det er filet de bruker? Er redd de bare har kvernet sammen alt mulig rusk og rask, slik de gjør når de lager f.eks kyllingkjøttdeig. Anonymous poster hash: 7fcc6...215

Jeg vet om en som jobbet på en fiskebollefabrill, og han spiser aldri fiskeboller. Det er nok rusket og avskjæret de bruker i fiskeboller. Selvsagt ikke fileter, det blir solgt som nettopp det. Det samme gjelder pudding. Det er oppmalt fiskeavskjær, alt man ikke kan bruke til noe annet.

Anonymous poster hash: 3cb63...f0c

AnonymBruker
Skrevet

Jeg vet om en som jobbet på en fiskebollefabrill, og han spiser aldri fiskeboller. Det er nok rusket og avskjæret de bruker i fiskeboller. Selvsagt ikke fileter, det blir solgt som nettopp det. Det samme gjelder pudding. Det er oppmalt fiskeavskjær, alt man ikke kan bruke til noe annet.

Anonymous poster hash: 3cb63...f0c

 

Er det ikke bare bra å utnytte alle delene av fisken (evt. dyret) da?

Anonymous poster hash: 72291...a2e

  • Liker 2
Skrevet

 

Hva er egentlig fiskepudding og fiskeboller og sånt laget av?

Kjenner jeg er veldig skeptisk til å spise det.

Kan fort være 53% fisk og litt fiskemasse. Hva er denne fiskemassen? Og hva er resten av puddingen laget av?

Er dette fiskeverdens MUK-mat? Eller det rent og ordentlig kjøtt?

Anonymous poster hash: 7fcc6...215

 

 

Det er ingenting i veien med MUK. Det er kanskje ikke så delikat, men det er på ingen måte skadelig å spise det en gang i blant. Jeg synes det er mye bedre å utnytte hele dyret som folk sier her, enn å kaste restene som ikke er så fristende. 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg vet om en som jobbet på en fiskebollefabrill, og han spiser aldri fiskeboller. Det er nok rusket og avskjæret de bruker i fiskeboller. Selvsagt ikke fileter, det blir solgt som nettopp det. Det samme gjelder pudding. Det er oppmalt fiskeavskjær, alt man ikke kan bruke til noe annet.

Anonymous poster hash: 3cb63...f0c

Dette er bare tull, faktisk.

 

Hva slags rusk skulle det være?? Har du filetert fisk noengang? Og har du laget fiskemat?

 

TS: Om du er i tvil, så kjøp fiskepuddingen din på fiskebutikk som lager den selv, som sagt. Da brukes fileter (jada) som er på grensen til å selges. Slik hindrer fiskehandlerne svinn, og vi kunder får deilig fiskepudding med høyt innhold av ren fisk.

Anonymous poster hash: 89f57...b0d

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

 

Dette er bare tull, faktisk.

 

Hva slags rusk skulle det være?? Har du filetert fisk noengang? Og har du laget fiskemat?

 

TS: Om du er i tvil, så kjøp fiskepuddingen din på fiskebutikk som lager den selv, som sagt. Da brukes fileter (jada) som er på grensen til å selges. Slik hindrer fiskehandlerne svinn, og vi kunder får deilig fiskepudding med høyt innhold av ren fisk.

Anonymous poster hash: 89f57...b0d

 

... altså: På grensen til å kunne selges som filet fordi de ikke er ferske nok lenger til det, men helt fine til å brukes i fiskemat.

Anonymous poster hash: 89f57...b0d

AnonymBruker
Skrevet

PS: Bein, hoder etc fra fiskeindustrien brukes ellers til fiskemel. Ikke i fiskepuddingen.



Anonymous poster hash: 89f57...b0d
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...