Gjest Nefertiti Skrevet 11. september 2004 #1 Skrevet 11. september 2004 Noen som har noen gode oppskrifter med disse ingrediensene? Jeg hadde en god en, men har helt glemt ut hva som var i den :oops:
Gjest allium Skrevet 11. september 2004 #2 Skrevet 11. september 2004 Surr finhakket sjalottløk i litt smør eller olje, tilsett matfløte og fiskebuljong (jeg bruker fiskefond på flaske), kok til det har kokt inn litt. Smak evt. til med litt salt. Tilsett laksefilet i terninger. Trekkes etpar minutter. Server med grønn tagliatelle. Jeg bruker det amerikanske øyemålet til ingrediensene, men med tre sjalottløk, 3 dl fløte og 4-500 gram laks, blir det passe middag til 2 voksne og 2 barn.
Arkana Skrevet 11. september 2004 #3 Skrevet 11. september 2004 Hot & Spicy pasta med grillet laks (4 porsj.) 700 g laksefilet, uten skinn eller ben 1-2 ts salt 1 ts peppermix 6-8 solmodne tomater 1-2 røde chili 1 hvitløksbåt 1 løk 1 ss finhakket basilikum pasta til fire personer Rens chilien og fjern alle kjernene. Chili er sterk så vær forsiktig omdu ikke har brukt den før. Prøv deg fram med ½ chili første gang. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper. Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje eller smør. Kok pasta nok til 4 personer. Server pastaen med stekt laks og sausen over. Pasta med røkt laks og vårløk i sitronsaus (4 porsj.) 400 g båndspaghetti 300 g røkt laks 1 sjalottløk 1 ss smør 1 dl hvitvin 3 dl matfløte 6 vårløk 2 ss smør saft og revet skall av ½ sitron salt/pepper rikelig med finhakket gressløk og persille Kok pasta i rikelig med vann tilsatt litt olivenolje etter anvisning på pakken. Pastaen skal være ferdig kokt rett før servering. Finhakk sjalottløk og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Ha i fløte og kok til sausen tykner. Skjær røkt laks i strimler og vend inn i sausen sammen med finsnittet vårløk (kan surres myk i smør). Smak til med sitronsaft, finrevet sitronskall, salt, pepper og rikelig med finhakket grønt. Sausen bør ikke koke etter at laksen er tilsatt. Bland mesteparten av laksesausen inn i godt avrent pasta og server med resten av laksesausen og ruccola eller feldtsalat vendt i olivenolje. Vårlig laksespaghetti (4 pers.) 500 g laksefilet 1 ss rosépepper 1 dl hvitvin eller eplenektar 4 sjalottløk 50 g tørkede tomater i olje salt/pepper 2 dl seterrømme eller crème fraîche 200 g spaghetti Kok pasta som angitt på pakken. Skjær laksen i ½ cm tykke skiver. La pepperkorn trekke i vinen en stund. Skjær løk i tynne skiver. Klipp tomater i tynne strimler. Fres løk i olje og tilsett tomatene. Ta opp og stek laksen ca 2-3 minutter. Hold fisken varm. Ha løkblandingen tilbake og hell på vin med pepper. Tilsett rømme. La sausen koke opp så den blir fyldig og smak til med salt og pepper. Fordel avrent pasta på tallerkener. Fordel sausen over og legg laksen på toppen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå