Gå til innhold

Tips/inspirasjon til god turmat


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Treng tips til god turmat som er lett å bæra med seg, men god og sunn. Tenker både til dagsturar og overnattingsturar med primus/bål =)

Skrevet

Hvor mange døgn? Frysetørret mat er lett å lage og lett å bære med seg. Hvis det er en natt ville jeg stekt ferdig koteletter, tatt med rundstykker, litt grønt og potetsalat. Suppepose går med par pølser i.

 

Litt hermetikk kan man bære, men glem ikke salt og pepper.

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Hei! Treng tips til god turmat som er lett å bæra med seg, men god og sunn. Tenker både til dagsturar og overnattingsturar med primus/bål =)

 

- blodpølse (hvis du liker det da, mye næring og energi)

- tørket frukt og nøtter

- ferdig smurte brødskiver

- salt og pepper er et must. Det kan gjøre et heller smaksløst måltid til en liten delikatesse

- potetmos hvor man kun trenger tilsette vann. Hvis du steker/koker pølser, så kan du bruke kokevannet hvis du ikke har med smør/margarin.

- lettkokte havregryn

- kondensmelk kan spes ut med vann og drikkes som vanlig melk, evt. brukes til å lage saus, over bær osv.

- porsjonspakker med leverpostei, makrell i tomat, nugatti

- knekkebrød/rugsprø/kavring

- hakk (kjøttdeig, poteter i terning, hakket løk) laget ute smaker FANTASTISK

- Rett-i-koppen

 

Jeg bruker disse små flaskene og dosene som man kan bruke hvis man skal ha med flytende gjennom sikkerhetskontrollen på fly. Fyller de opp med det jeg måtte trenge (saft, olje, syltetøy, krydder, sukker, eddik, fløte, osv.), og det holder i massevis til et par netter på fjellet. I tillegg sparer jeg meg en masse ekstravekt og unødvendig emballasje. Bare husk på å rengjøre de grundig når de er tomme. 

Skrevet

- Havrekjeks

 

- Nøtter, sjokolade

 

- Pastasalat, kyllingsalat, potetsalat i en plastikkskål med lokk. Bare ta med bestikk.

 

- Energi- sjokoladebarer

Skrevet

Til dagsturer smører jeg bare vanlig matpakke: grovbrød med pålegg. Og så litt frukt og sjokolade og drikke.

Eventuelt ta med brød, og pålegg til å smøre skivene mens du er på tur: klemmesyltetøy, porsjonspakker med pålegg, hardkokte egg med skall.

 

Og så spørs det jo hvor langt du skal gå og hvor tungt du vil bære på overnattingstur. Skal du bære kort, kan du ta med både poteter og biff. Skal du gå langt, må du jo inngå noen kompromiss på gourmet-faktoren. Lette, små ting: pasta, ris, potetmos  med melk, posesuppe, havregryn, knekkebrød.

F.eks. en posegryterett og supplere med pølsebiter og noe ferdig oppkuttet grønnsaker.

 

Ellers er det bare å Google:

http://www.nrk.no/mat/20-oppskrifter-pa-turmat-til-paske-1.12279022

http://utetid.net/turmat/

http://www.friluftsliv.no/turmat.html

http://www2.turistforeningen.no/index.php?fo_id=3366

http://www.4h.no/satsingsomrader/mars-mat-p-bl.aspx

http://www.turkokken.no/

AnonymBruker
Skrevet

- Alt som selges i poser og bare skal tilsettes vann, er jo enkel og greit turmat både på dagstur og overnatting, f.eks pannekaker, rett-i-koppen, tomatsuppe, potetsmos blandet med kjøttsuppe osv.

- Havregryn og tørrmelk med sukker, salt og rosiner kan tilsettes både varm og kaldt vann, og fungerer utmerket på overnattingstur eller som nødproviant.

- Mattermos med lapskaus, suppe, pølser

- Oppskåret frukt og grønnskaker, gjerne med dip

- Matmuffins

- fylte pitabrød

- pizzaboller

- salat i ulike variasjoner

- wraps

- omelett



Anonymous poster hash: cc551...c0a
AnonymBruker
Skrevet

avokado



Anonymous poster hash: f1936...006

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...