Gå til innhold

Kesam i pai?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ser at noen bruker kesam i paideigen og synes det er bedre enn margarin.

Er det noen som har en oppskrift å dele?

Hva med fyllet/eggestanden? Er det noen tips der, når det gjelder å spare inn på kaloriene?

Videoannonse
Annonse
Gjest Dalwhinnie
Skrevet

Dette ser ut som en tråd jeg også bør følge med på.

*setter seg ned og venter*

Skrevet

Kesampai m/skinke

3 1/2 dl hvetemel

1 1/2 dl kesam 1%

50 g smør

1/2 ts salt

2-3 ss kaldt vann

Fyll:

150 g skinke i strimler

1 løk

2 egg

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl kesam 1%

1 dl ost

1 hvitløksfedd

salt og pepper

Bland sammen ingrediensene til bunnen, gjerne i foodprosessor. bruk bare et minutt i så fall. legg den kaldt i kjøleskap i 30 minutter. kjevle ut, trykk ut i en ca. 24 cm paiform og forstek bunnen i 10 minutter på 200 grader.

Fyll: hakk og stek løken. ha skinke og stekt løk i den forstekt paibunnen. rasp osten og hakk hvitløken. visp sammen kesam, melk og egg, mos kesam-klumpene. tilsett ost og hvitløk, smak til med salt og pepper. stekes på 200 grader i ca. 25 minutter, sjekk med stekepinne i løpet av steketiden.

Denne er egenkomponert og smaker kjempegodt! :sikle:

Du kan selvfølgelig bytte ut skinken med f.eks kjøttdeig, kylling o.l både løken og hvitløken kan sløyfes. vil du ikke bruke mager kesam, bruk kesam orginal i stedet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...