Gå til innhold

Foccacia


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker foccacia, og pleier å ha i fetaost og havsalt. Jeg skal ha venninnekveld til uka og vil servere foccacia, og lurer i den anledning på om noen har gode tips til hva jeg kan ha i? Jeg vil gjerne lage en av den vanlige typen, men kunne tenke meg å lage to slag så besøket kan velge :)

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Kanskje soltørket tomat, oliven, feta, rosmarin, hvitløk, chili og havsalt? Mye godt du kan ha i foccacia :)

Anonymous poster hash: 8f50e...5f0

AnonymBruker
Skrevet

Du kunne ikke tenke deg å dele oppskriften med en nybegynner på foccacia? :)

Anonymous poster hash: 01b90...7cb

Skrevet

Du kunne ikke tenke deg å dele oppskriften med en nybegynner på foccacia? :)

Anonymous poster hash: 01b90...7cb

Deigen:

50 gram gjær

1 liter vann

6 ss olivenolje

2 liter hvetemel

1 ts salt

1 ts sukker

Jeg pleier å ha i litt fetaost, og strør havsalt og litt krydder (provence-krydder for eksempel) på toppen. Bruker ikke mål på det.

La deigen heve i 30-40 minutter. Så har du olivenolje på ei stekeplate og har på deigen der. Pass på å smøre deigen godt inn i oljen så brødet går ei sprø overflate når du steker det. Klem deigen flat og klem inn noen hull i deigen med fingrene. Nå har du over salt og ønsket krydder hvis du ønsker det. La deigen heve i nye 30-40 minutter.

Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca en halvtime.

AnonymBruker
Skrevet

Deigen:

50 gram gjær

1 liter vann

6 ss olivenolje

2 liter hvetemel

1 ts salt

1 ts sukker

Jeg pleier å ha i litt fetaost, og strør havsalt og litt krydder (provence-krydder for eksempel) på toppen. Bruker ikke mål på det.

La deigen heve i 30-40 minutter. Så har du olivenolje på ei stekeplate og har på deigen der. Pass på å smøre deigen godt inn i oljen så brødet går ei sprø overflate når du steker det. Klem deigen flat og klem inn noen hull i deigen med fingrene. Nå har du over salt og ønsket krydder hvis du ønsker det. La deigen heve i nye 30-40 minutter.

Stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca en halvtime.

Tusen takk :blomst:

Anonymous poster hash: 01b90...7cb

Skrevet

Soltørket tomat, eller å dytte halve cherrytomater nedi deigen før steking! 

  • Liker 1
Skrevet

Store mengder soltørket tomat, Oliven, feta, rosmarin og havsalt. Nam!

  • Liker 1
Skrevet

Alle forslagene gir meg vann i munnen, men, folkens: focaccia. Først én c, deretter to.

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Jeg syns rosmarin er veldig godt, men har en forkjærlighet for timian så vil anbefale å prøve det også! :) 

Vi pleier å ha sorte oliven i, eventuelt slike kalamata. En god chorizo er også godt å ha i om du vil ha en litt spicy utgave. Ellers er vel det meste nevnt.

 

Ellers kjører jeg en nokså fuktig deig som regel. 65% vann pleier å være bra syns jeg.

 

Så en typisk oppskrift kan være

 

1000g hvetemel

650g vann

10g salt

10g sukker

5ss extra virgin olivenolje

1pk tørrgjær

 

Pleier vel å bruke 1200g i langpanne om jeg husker riktig, bare å gange med 0,65 for å få riktig mengde vann. Salt og sukker bruker jeg alltid bare 1% av.

 

Blandes og heves i minimum 1 time, men kan godt stå i flere timer. Smører den inn med litt ekstra olje før heving. Klemmes ut i formen og heves i 30 min til 1 time. Heller over litt mer olivenolje til slutt. Stekes på 225 grader til den har blitt fin og gylden, ca 30 minutter.

 

Edit: Glemte mer salt, vi drysser alltid litt grovkvernet salt over før den går i ovnen, sammen med oljen og urter.

Endret av debattanten
  • Liker 2
Skrevet

Jeg bruker soltørket tomat, sorte oliven, parmesan, rosmarin, timian, olivenolje og grovt salt. 

AnonymBruker
Skrevet

Alle forslagene gir meg vann i munnen, men, folkens: focaccia. Først én c, deretter to.

 

Og så er det så mye enklere å google seg frem til massevis av gode oppskrifter når man skriver navnet på retten korrekt. 

 

 

Anonymous poster hash: d3eea...335

  • Liker 1
Skrevet

Åh, her var det mange deilige forslag! Takk for alle tips :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...