Gå til innhold

Hvorfor er nigiri og sashimi så dyrt?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Som tittelen sier, hvorfor er nigiri og sashimi så dyrt i forhold til maki?

Anonymous poster hash: 359b6...28b

Skrevet (endret)

Nigiri og sashimi krever (som oftest) mer fisk med mer uniform størrelse, og det tar gjerne lengre tid å lage hver bit med nigiri. Jeg antar at dette kan ha noe med saken å gjøre (men ikke ta det for god fisk!)

Endret av Erazor
  • Liker 5
Gjest Evans
Skrevet

Nigiri og sashimi krever (som oftest) mer fisk med mer uniform størrelse, og det tar gjerne lengre tid å lage hver bit med nigiri. Jeg antar at dette kan ha noe med saken å gjøre (men ikke ta det for god fisk!)

 

Håper det var med vilje, for den der var bra :) 

 

Jeg tror det kan ha noe med mengden fisk å gjøre, men skal heller ikke si noe sikkert. 

Gjest Miss.Silver
Skrevet

Håper det var med vilje, for den der var bra :)

Jeg tror det kan ha noe med mengden fisk å gjøre, men skal heller ikke si noe sikkert.

De betaler nok også en god del ekstra for å få den så fersk som den er, samt fra andre siden av kloden.

AnonymBruker
Skrevet

De betaler nok også en god del ekstra for å få den så fersk som den er, samt fra andre siden av kloden.

 

Hæ? Er ikke laksen som brukes til sushi i Norge, som regel fra Norge da? 

Anonymous poster hash: cab8f...2f7

AnonymBruker
Skrevet

 

Hæ? Er ikke laksen som brukes til sushi i Norge, som regel fra Norge da? 

Anonymous poster hash: cab8f...2f7

 

Du vet det finnes andre arter dem bruker på nigiri og sashimi enn laks...?

Anonymous poster hash: c72fe...b60

Gjest Miss.Silver
Skrevet

Hæ? Er ikke laksen som brukes til sushi i Norge, som regel fra Norge da?

Anonymous poster hash: cab8f...2f7

Laksen er nok fra Norge, men tunfisken og kveita kommer ofte fra de canadiske trakter. Sushi bruker ofte mye japansk fisk som hamachi (japansk kveite). Så man får fisk fra hele verden.

AnonymBruker
Skrevet

Laksen er nok fra Norge, men tunfisken og kveita kommer ofte fra de canadiske trakter. Sushi bruker ofte mye japansk fisk som hamachi (japansk kveite). Så man får fisk fra hele verden.

Dette er det dummeste med sushi i Norge, synes jeg - komplett idiotisk, faktisk. Man burde heller sørge for å ta i bruk bærekraftige norske fiskeslag, og dermed både spare CO2-utslipp fra flyfrakt, samt få bedre og ferskere sushi.

 

Det med importert kveite var jeg ikke klar over - skal jammen spørre på sushistedet mitt neste gang om kveiten er importert eller lokal.

Anonymous poster hash: 20a1a...d7a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...