Gå til innhold

Potetbåter i ovn


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vel, jeg vet potetene må vaskes/skrelles og legges i langpanne med olje og krydder.

Men hvor mange grader og hvor lenge??

Skrevet

Det kommer helt ann på hvor tykke du har dem. 225 grader til de er godt gylne.

Skrevet

Jeg synes 1 time høres altfor mye ut. Jeg pleier å steke dem på 225 grader i 30-40 minutter, da er de sprø utenpå og myke inni.

Skrevet

Mmmmm.... Gleder meg!

Spist slik på jobben i dag med laks og urtedressing. Potetbåtene var krydret med masse paprika, salt og pepper - og det var bare såååå godt!

Skrevet

Hmm, jeg skreller dem ikke. Synes skallet smaker godt og holder dem sammen i bunnen.

Ellers hiver jeg dem bare i ovnen på 250grader og stikker i dem når de ser ferdige ut.

Som regel rekker jeg å lage resten av middagen mens de koser seg i ovnen.

Skrevet

Legg dem i en marinade med olje, hakket løk, evt. hvitløk, salt og pepper noen timer før du putter dem i ovnen.

nam, nam...

Skrevet

Noen som har prøvd uten olje?

I kokeboken min står det at det går fint uten olje også, man må bare legge dem på ett bakepapir...

Skrevet
Noen som har prøvd uten olje?

I kokeboken min står det at det går fint uten olje også, man må bare legge dem på ett bakepapir...

Det går helt fint uten olje. det eneste som blir vanskelig er at krydderen ikke henger så godt på, men det er bare å pensle dem med litt vann før du krydrer dem.

Skrevet

Åh, potetbåter! nam nam! Kjempegodt med 4-5 skivede hvitløksbåter, frisk rosmaring og rikelig med havsalt. yum yum!

Skrevet

Rosmarin har jeg ikke, men det vil nok bli godt med andre typer krydder også. Hva bruker dere andre???

Skrevet
Rosmarin har jeg ikke' date=' men det vil nok bli godt med andre typer krydder også. Hva bruker dere andre???[/quote']

Det jeg har for hånden.. gjerne grillkrydder - hvitløk - paprika - havsalt etc.

Og jeg bruker like gjerne litt av marinaden jeg bruker til kjøtt - eller barbeque saus el. - og legger potetbåtene i en liten stund før steking.

Skrevet

Jeg bruker litt forskjellig, men det som går igjen hver gang er hvitløk, chilipulver/tørket chili og paprikapulver. Oregano, rosmarin, løkpulver +++ er også veldig godt.

Skrevet

Kanskje jeg rett og slett skal kjøpe rosmarin, det er en ledig plass i krydderhylla vår...

Skrevet
Kanskje jeg rett og slett skal kjøpe rosmarin' date=' det er en ledig plass i krydderhylla vår...[/quote']

Eller kjøpe en liten potteplante-rosmarin! De dufter himmelsk - og masse! I tillegg til å smake godt i maten, altså!

Skrevet

Ah... Enda lurere :)

Jeg har alltid basilikum og oregano på benken, kanskje på tide å utvide benke-beddet med enda en vekst!

Skrevet

Jeg velger alltid krydder etter hvilken mat potetene skal være til.

F.eks.

Helt nøytralt: Salt og pepper

Grillmat/kylling: Grillkryddder

Fisk: Timian salt, pepper, sitron

Lam: Provancekrydder, salt og pepper

osv.

Det er det som er så fint med poteter, de passer til alt med bare små variasjoner i krydderet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...