Gjest Anonymous Skrevet 6. september 2004 #1 Skrevet 6. september 2004 Trenger tips til forskjellige måter å tilbrede fersk laks på. er litt lei av grillkrydder på og steke i panne.. Anyone??
Grooo Skrevet 6. september 2004 #2 Skrevet 6. september 2004 Små biter stekes i panna - en del av en wokrett.
Gjest 1111 Skrevet 6. september 2004 #3 Skrevet 6. september 2004 - Stek i små biter og legg dem i en saus, server med pasta. - Tilsett laksen i en fiskesuppe. - Lag innbakt laks med butterdeig surret rundt, i ovnen. - Ovnstek laksen med presset sitron og en grønnsaksrøre.
Elle Melle Skrevet 6. september 2004 #4 Skrevet 6. september 2004 Foliestekt med sitron, rømme, salt og pepper, og dill om du liker det. Med poteter, rømme og agurksalat til. Foliestekt med sitronpepper. Gjerne med poteter, grønnsaker og fløtesaus til!
Arkana Skrevet 6. september 2004 #5 Skrevet 6. september 2004 Gratinert laks (2 pers.) 250 g laksefilet 2 ss sitronsaft 50 g smør 3 skiver smuldret brød 3 ss hakket persille 1 finhakket sjalottløk 1 ss hvitvinseddik 1,5 dl fiskebuljong Legg laksen i en liten smurt ildfast form og drypp sitronsaften over. Rør sammen brød, hakket løk og persille. Krydr med salt og pepper. Smør blandingen på oversiden av fisken. Hell fiskebuljong og hvitvinseddik ved siden av og stek først ved 250 grader i 10 minutter og så 5 minutter ved 200 grader. Laksefiskekaker (4-6 pers.) salt/pepper 2 finhakkede sjalottløk 450 g laksefilet 1 ss smør 1,5 dl tørr hvitvin 1 ss hakket persille 350 g moste poteter 2 ss hvetemel 2 vispede egg 100 g ferske loffsmuler Dryss løken i en langpanne og legg laksen over. Dryss på salt og pepper og hell i vinen. Dekk med folie og stek ved 200 grader i 8-10 minutter. Sil av laksen og reduser væsken til den blir sirupsaktig. Del laksen i smårbiter og tilsett den innkokte væsken og persille. Vend inn potetmosen litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Form til 12-18 fiskekaker som dyppes først i mel, så i vispet egg og så i loffsmuler. Dypp en gang til i egg og loffsmuler. Frityrstek 4-5 minutter og la renne av på kjøkkenpapir. Laksesuppe (4 porsj.) 125 g sellerirot 1 gulrot 200 g fennikel 2 ss smør 1 boks hakkede hermetiske tomater 8 dl vann 2 fiskebuljongterninger 2 dl hvitvin 3 dl matfløte 1 ss maisenna ½ ts cayennepepper 500 g laksefilet 1 ts salt finhakket dill til pynt Rens og finstrimle grønnsakene. Fres først sellerirot og gulrot i smør i en gryte, ca. 3 min. Legg i oppskåret fenikkel og fres ytterligere noen minutter. Tilsett buljongterninger, evt. vin, fløte og hakkede tomater. La det koke ca. 10 minutter til grønnsakene er myke. Smak til med salt og kajennepepper. Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Visp det ned i suppen og la det koke opp. Skjær fisken i ca. 2 cm tykke terninger og ha dem i suppen La dem trekke ca. 5 minutter. Hell suppen i tallerkener og dryss over hakket dill ved servering. Foliebakt laks med grønn urtemajones (8 pers.) 1,8 kg hel fersk laks 50 g smør 1 liten løk, i tynne skiver 3 laurbærblad 4 stilker estragon salt/pepper 2 egg 2 ts sennepspulver 1 hvitløksfedd 2,75 dl peanøttolje 2 ss hvitvinseddik 75 g friske spinatblader 40 g friske karseblader 40 g bladpersille 2 ss hakket frisk estragon 1 ss klippet gressløk 1 ss sitronsaft salt/pepper Lag majonesen først. Knekk eggene i en foodprocessor, tilsett sennep, hvitløk og 1 ts salt. Slå på maskinen og hell oljen i med en tynn stråle. Tilsett eddik til slutt, og smak så til med salt og pepper. Varm spinat, karse og persille over svak varme, under omrøring, til de synker sammen. Skyll under kaldt vann og klem ut overflødig veske. Hell dem i mikseren sammen med majonesen, estragon og gressløk og kjør sammen. Smak til med sitronsaft, og mer salt og pepper. Legg fisken på et godt smurt folieark. Legg halvparten av smøret, løk, laurbærblader, estragon, salt og pepper inni fisken. Smør resten av smøret på toppen. Pakk folien rundt og stek ved 130 grader i 2 ½ time. Ta ut av ovnen, la folien være lukket, og la laksen avkjøles helt. Server kald med urtemajones, grønn salat, og gjerne kokte poteter eller potetsalat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå