Gjest LoisLane Skrevet 5. september 2004 #1 Skrevet 5. september 2004 Jeg kjøpte en pose persillerotfrø i sommer, det blir himla mye! hva kan persillerøtter brukes til??? Vet at de kan has i suppe, lapskaus o.l., men gir de ikke ganske sterk smak? Bladpersillen er veldig fin, tenkte jeg kunne hakke opp og fryse ned eller tørke og ha i vinter. Er veldig takknmelig for oppskrifter og tips asså. Kanskje jeg må arrangere persillerotfest?
*SOL* Skrevet 5. september 2004 #2 Skrevet 5. september 2004 "LoisLane"sier: Jeg kjøpte en pose persillerotfrø i sommer, det blir himla mye! hva kan persillerøtter brukes til??? Vet at de kan has i suppe, lapskaus o.l., men gir de ikke ganske sterk smak? Bladpersillen er veldig fin, tenkte jeg kunne hakke opp og fryse ned eller tørke og ha i vinter. Hei :-) ...Persillerot kan brukes på samme måte som sellerirot. Den har en kraftig og god smak! Egner seg godt til ferskt kjøtt og suppe i selve suppa da sammen med andre grønnsaker. Til lammefrikasee, i vildtgryter, i fiskepakker...dvs: fisk i folie med grønnsaker du liker, godt smør, vin?, salt pepper og sitron
Arkana Skrevet 5. september 2004 #3 Skrevet 5. september 2004 I gryteretter (spesielt viltgryte), i kjøttsuppe, som en del av kremede rotgrønnsaker, persillerotmos er godt til vilt, ha litt persillerot i potetmosen, bakt i ovnen med andre grønnsaker ++
Lula Skrevet 6. september 2004 #4 Skrevet 6. september 2004 Jeg elsker perisillerot! Bruker den til mye, og i ulike varianter. Gjerne i supper og potetmos som Arkana foreslår. En hit er også glasert persillerot: Kutt persilleroten i staver. Stek den gylden og mør i smør i stekepannen. Strø sukker over og stek litt til , til sukkeret er smeltet. Krydre med salt og pepper. Veldig godt til alle former for rødt kjøtt/vilt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå