AnonymBruker Skrevet 29. juni 2015 #1 Skrevet 29. juni 2015 Jeg trenger litt inspirasjon og gjerne litt tips til hva som kan være greit å ta med seg til fjells i sommer. Jeg skal tilbringe omkring fem døgn å hytta (Hardangervidda) uten innlagt strøm/vann. Det jeg ønsker er tips til f.eks, mat som kan være enkel og greit å ta med seg og tilberede (det er koketopp på hytta). All proviant og utstyr må bæres i rundt 4,5 timer, så det bør ikke være for tungt. Anonymous poster hash: 57998...c8c
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #2 Skrevet 30. juni 2015 Hva slags andre fasiliteter er det? Er det noe som går på gass, kjøleskap f.eks? Eller må all mat oppbevares i romtemperatur i disse 4-5 dagene? I så tilfelle er jo hermetikk en slager. Har spist mye joikakaker, lys og mørk lapskaus, spagetti og kjøttboller fra boks. Når man bare spiser det på hytta, og gjerne etter å ha gått langt og lenge i fjellet, er det utrolig hvor godt det er Servert med flatbrød, mmm... Anonymous poster hash: 0fdbe...be1
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #3 Skrevet 30. juni 2015 Det er kun kokeapparat. All mat må oppbevares i romtemperatur. Hermetikk er uaktuelt da det blir for tungt å bære. Anonymous poster hash: 57998...c8c
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #4 Skrevet 30. juni 2015 Regner med dere kan hente vann i bekk eller noe? Ville tatt med nudler eller annen pasta, spekemat av ulike slag, kanskje litt rugbrød (selv om det veier litt). Ville sørget for å ha rikelig med snacks (potetgull etc), det er lett å bære, og er fint tilbehør til litt enkel mat. Det går an å ta med noen grønnsaker og lage en enkel suppe, kanskje? Knekkebrød er noe som veier lite men er greit å spise. Anonymous poster hash: 1ccde...8b3
Sannerlig Skrevet 30. juni 2015 #5 Skrevet 30. juni 2015 Jeg trenger litt inspirasjon og gjerne litt tips til hva som kan være greit å ta med seg til fjells i sommer. Jeg skal tilbringe omkring fem døgn å hytta (Hardangervidda) uten innlagt strøm/vann. Det jeg ønsker er tips til f.eks, mat som kan være enkel og greit å ta med seg og tilberede (det er koketopp på hytta). All proviant og utstyr må bæres i rundt 4,5 timer, så det bør ikke være for tungt. Anonymous poster hash: 57998...c8c Alene? Fy fela, da hadde jeg tatt med minst en liter hjemmebrent:) Tørket frukt, poser med ulike tørkede kjøttingredienser man kun kan tilsette vann, med ris ol, slike ting du kan koke opp på bål. 1
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #6 Skrevet 30. juni 2015 Jeg ville vurdert å lage gryterett eller lapskaus hjemme og dypfryst det. Pakker du det godt vil det ta noe tid før det tiner. Du kan eventuelt pakke det i en foliepose du får i store dagligvarebutikker, da vil det ta enda litt tid før det tiner og du kan oppbevare hele posen i en kald bekk. Jeg ville også kjøpt med suppeposer eller frysetørket mat (fåes kjøpt i sportsforetning). Anonymous poster hash: 905ad...4db
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #7 Skrevet 30. juni 2015 Takker for mange gode tips. Som regler har det kun blitt supper, brødskiver, tubeost o.l. Greit å kunne variere litt. Jeg har tilgang på vann, så alt som kan lages med kun å tilsette vann, eventuelt å steke (uten for mye vekt) er midt i blinken. Tørket frukt, nøtter, hjemmebrent (tilsvarende er allerede på hytta ), ris, gryteretter o.l. er notert. Anonymous poster hash: 57998...c8c
Kjetil E Skrevet 30. juni 2015 #8 Skrevet 30. juni 2015 (endret) Takker for mange gode tips. Som regler har det kun blitt supper, brødskiver, tubeost o.l. Greit å kunne variere litt. Jeg har tilgang på vann, så alt som kan lages med kun å tilsette vann, eventuelt å steke (uten for mye vekt) er midt i blinken. Tørket frukt, nøtter, hjemmebrent (tilsvarende er allerede på hytta ), ris, gryteretter o.l. er notert. Anonymous poster hash: 57998...c8c Har aldri spist det selv men er en stor fan av 71" Nord, og der ser jeg de har med seg noe som heter RealTurmat hvor de har kokende vann oppi posen eller hva det er så er det klar til å spises. Ellers så holder vel polarbrød mye lenger enn vanlig brød. Endret 30. juni 2015 av Kjetil E
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #9 Skrevet 30. juni 2015 Real turmat er alltid med i sekken. Polarbrød var et fint tips. Greit med litt variasjon fra det vanlige brødet. Anonymous poster hash: 57998...c8c
AnonymBruker Skrevet 30. juni 2015 #10 Skrevet 30. juni 2015 Har hytte nær vidda selv, uten strøm og vann, men med koketopp. Vi pleier å ha med vanlig mat. Det som skal holdes kaldt, legger vi i bekken. Av og til lager jeg litt gryter og sånt hjemme, som vi tar med og varmer opp på hytta Anonymous poster hash: 04f30...be5
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2015 #11 Skrevet 1. juli 2015 Tørkede bønner er glimrende å ha med, de tar lite plass i tørket tilstand og gir masse god og sunn næring. Om du har med deg litt buljong er det et prima måltid. Anonymous poster hash: 0fdbe...be1
Viktualia Skrevet 1. juli 2015 #12 Skrevet 1. juli 2015 Havregryn. Bacon. Mørk sjokolade. Upoppa popcorn.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå