Gå til innhold

Hvilke type poteter er best til potetmos?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Noen potetkjennere her? :)



Anonymous poster hash: 4173a...63f
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

ETT googlesøk, og du finner svaret.



Anonymous poster hash: 657a0...137
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

ETT googlesøk, og du finner svaret. Anonymous poster hash: 657a0...137

Hva skal man med Google når man har KG? :ler:

Anonymous poster hash: 0068f...6a5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Samma det vel, potet er potet! :P

Nei, det er selvsagt ikke det samme. Kokefaste poteter kan gi seig og ekkel mos, så melne poteter, som f.eks. mandel som nevnes over her, er det beste.

Anonymous poster hash: c60e9...223

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest crazycatlady

Nei, det er selvsagt ikke det samme. Kokefaste poteter kan gi seig og ekkel mos, så melne poteter, som f.eks. mandel som nevnes over her, er det beste.

Anonymous poster hash: c60e9...223

Det var en spøk da, skjønte du ikke det? :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Nei, det er selvsagt ikke det samme. Kokefaste poteter kan gi seig og ekkel mos, så melne poteter, som f.eks. mandel som nevnes over her, er det beste.

Anonymous poster hash: c60e9...223

Jeg har brukt all slags poteter til potetmos. Aldri opplevd å få seig og ekkel potetmos.

Anonymous poster hash: 34451...380

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kerr spink, eller hva de heter.

Nypoteter er ubrukelige.

Anonymous poster hash: 7a7f3...c53

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist

Som nevnt ovenfor - melne poteter er best hvis du vil ha en myk mos, samt at de tar til seg mer væske/saus.

Seig og limaktig konsistens får man ofte hvis man bruker en stavmikser, så det anbefales ikke.

Når jeg lager potetmos, skreller jeg potetene og kutter de i terninger. Da koker de raskere. Slår av vannet, har i en del smør, moser de med en potetmoser, har i en god skvett fløte, salt, pepper, og revet muskat og rører rundt. Ikke akkurat slankekost, men skal det være, så skal det være.

(Jeg har ingen eksakte mengdebeskrivelser, her går det på slump og erfaring)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...