AnonymBruker Skrevet 22. juni 2015 #1 Skrevet 22. juni 2015 Vi skal kutte ned på karbohydrater, skal ikke kutte det helt ut men spise mindre av det og sjeldnere f.eks ris og pasta. Noen som har tips til enkle gode sauser uten mel/maizena/potetmel? Kan jo bruke fløte men å bruke fløte ofte blir vel for mye fett i lengden? Vet det er karbohydrater i løk og hvitløk men kan godt ha litt av det i sausen.Anonymous poster hash: 19f1b...018
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2015 #2 Skrevet 22. juni 2015 Sataysaus: Varm en spiseskje olje i pannen på medium varme, tilsett noen skjeer curry paste. Jeg bruker sambal oelek, men du kan bruke mange varianter med hell. Varm i noen minutter, deretter tilsetter du to dl kokosmelk, en spiseskje sitronsaft og to spiseskjeer peanøttsmør. Småkok under omrøring noen minutter. Anonymous poster hash: 9285a...203 1
Perelandra Skrevet 22. juni 2015 #3 Skrevet 22. juni 2015 Bruk jonahannesbrødkjernemel som tykningsmiddel. Det selges i helsekostbutikker.
Viktualia Skrevet 22. juni 2015 #4 Skrevet 22. juni 2015 Hvis du pleier å bruke en spiseskje eller to med mel i sausen blir jo ikke det mange karbohydratene per porsjon. Hadde heller sett på inntaket av pasta, loff og hvit ris. 6
clyde Skrevet 25. juni 2015 #5 Skrevet 25. juni 2015 Vi pleier å bruke hjemmelaget kryddersmør som saus
Pringle Skrevet 4. juli 2015 #6 Skrevet 4. juli 2015 (endret) Skal du kutte ned på karbohydrater, må du øke inntaket av fett!! (Ja, slang på to utropstegn der ) Den eneste sausen jeg lager/bruker er tomatbasert (type spaghettisaus) med løk, hvitløk, chili, paprika, hermetisk tomat, evt stilkselleri, gulrot - enten hakket fint, eller stavmikset. Ellers kan man lage supper på de fleste typer grønnsaker uten bruk av stivelse overhodet - stavmikseren lager en emulsjon av fiber, vann og luft. Endret 4. juli 2015 av Pringle 1
Perelandra Skrevet 5. juli 2015 #7 Skrevet 5. juli 2015 Du kan tykne sausen ved å røre inn eggeplomme etter at sausen er ferdig. Eggeplomme har den geniale virkningen at den både kan binde seg til fett og til vann, og får derfor sausen til å henge sammen. Varmen får plomma til å stivne og gjør at sausen tykner. Ta sausen bort fra kokeplata. Ha i eggeplomma og rør kraftig slik at du ser sausen tykne. Det er viktig at sausen ikke er for varm, da vil eggeplomma koagulere for raskt og skille seg. Sausen må heller ikke koke etter at du har tilsatt plomma. For å være på den sikre sida, kan du gjerne la sausen stå et minutt etter du har tatt den av kokeplata før du har i eggeplomme. Skal du bruke flere eggeplommer, så rør inn bare en om gangen. 1
AnonymBruker Skrevet 5. juli 2015 #8 Skrevet 5. juli 2015 Saus til hva? Anonymous poster hash: c7358...87a
Gjest Gjest_Hello Kitte Skrevet 5. juli 2015 #9 Skrevet 5. juli 2015 Bearnesaus er jo lavkarbovennlig Ellers så må man som regel øke fettinntaket når man spiser lavkarbo. Er du nybegynner så er det vanlig å ha fettskrekk i starten, og man trenger ikke spise fett hele dagen, men man skal ikke være redd for fett Riktig bruk av riktig fett er bra for kroppen 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå