AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #1 Skrevet 21. juni 2015 Hei! Jeg har vært igjennom slankeoperasjon (gastric sleeve) og sitter nå og lurer hva jeg skal lage meg til middag når jeg kan begynne å spise most mat. Prinsippet er at omtrent alt kan moses og spises, men jeg ser ikke for meg at en stekt kyllingfilet som skal gå gjennom stavmikseren blir så veldig suksessfullt? Jeg føler jeg finner ikke så mange tips når jeg googler heller. Jeg har funnet: stekte kjøttboller/kjøttkaker som moses, potetmos og bunsaus Forskjellige grønnsakspureer Hjemmelaget lapskaus der jeg skal mose alt godt til slutt før jeg spiser Men ellers lurer jeg på om noen har noen gode tips til suksessfull most mat? Anonymous poster hash: 7ed61...032 1
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #2 Skrevet 21. juni 2015 Hei! Jeg har vært igjennom slankeoperasjon (gastric sleeve) og sitter nå og lurer hva jeg skal lage meg til middag når jeg kan begynne å spise most mat. Prinsippet er at omtrent alt kan moses og spises, men jeg ser ikke for meg at en stekt kyllingfilet som skal gå gjennom stavmikseren blir så veldig suksessfullt? Jeg føler jeg finner ikke så mange tips når jeg googler heller. Jeg har funnet: stekte kjøttboller/kjøttkaker som moses, potetmos og bunsaus Forskjellige grønnsakspureer Hjemmelaget lapskaus der jeg skal mose alt godt til slutt før jeg spiser Men ellers lurer jeg på om noen har noen gode tips til suksessfull most mat? Anonymous poster hash: 7ed61...032 Torskerogn på boks (kan du egentlig bare mose med gaffelen) og potetmos ved siden av sitrondråper på rogna Anonymous poster hash: ea698...042
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #3 Skrevet 21. juni 2015 Jeg har selv levd på most mat,og alt er egentlig mulig.Men har du evt blender?Det kan gjøre det noe lettere. Du kan blandt annet lage fiske middag enten med ren filet,fiskekaker,fiskegrateng.Tilbehør potetmos/kålrotmos/rotmos etc og saus. Kjøttpølser kan også kjøres i blender. Anonymous poster hash: 1f832...b97
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #4 Skrevet 21. juni 2015 Dette finnes det minst to gode tråder på alt. Søk og du finner masse gode råd. Anonymous poster hash: 12b64...967
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #5 Skrevet 21. juni 2015 Purésupper. Gulrot, røde linser, ingefær, kokosmelk, frisk koriander, lime. Potet og purre, evt kikerter og purre, og parmesan. Ellers kan du ovnsbake kveite eller feks rødspette ved lav varme, og ha gresskarpuré til, og evt en kremet fiskesaus med sitrus og urter. Fisken blir da så myk at den kan moses med gaffel. Anonymous poster hash: d9822...0a4
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #6 Skrevet 21. juni 2015 Torskerogn på boks (kan du egentlig bare mose med gaffelen) og potetmos ved siden av sitrondråper på rogna Anonymous poster hash: ea698...042 Takk for tips! Må innrømme at jeg er usikker på om jeg får ned rogn (likte det da jeg var liten, men ikke nå lenger), men kan være jeg prøver Jeg har selv levd på most mat,og alt er egentlig mulig.Men har du evt blender?Det kan gjøre det noe lettere. Du kan blandt annet lage fiske middag enten med ren filet,fiskekaker,fiskegrateng.Tilbehør potetmos/kålrotmos/rotmos etc og saus. Kjøttpølser kan også kjøres i blender. Anonymous poster hash: 1f832...b97 Er det lettere med blender enn sånn stavmikser? Jeg kan kjøpe blender nå til uka Men skulle gjerne hatt litt tips til hvordan du gjør det? Steker du en fiskefilet og så kaster du den oppi blenderen etterpå? Dette finnes det minst to gode tråder på alt. Søk og du finner masse gode råd.Anonymous poster hash: 12b64...967 Har du link? Jeg har virkelig prøvd å søke, men har ikke funnet noe særlig til oppskrifter og matretter liksom. Er egentlig ganske flink til å google, men jeg vet ikke om jeg fremdeles er litt ør og slapp etter operasjonen så jeg får ikke med meg alt kanskje. Purésupper. Gulrot, røde linser, ingefær, kokosmelk, frisk koriander, lime. Potet og purre, evt kikerter og purre, og parmesan. Ellers kan du ovnsbake kveite eller feks rødspette ved lav varme, og ha gresskarpuré til, og evt en kremet fiskesaus med sitrus og urter. Fisken blir da så myk at den kan moses med gaffel. Anonymous poster hash: d9822...0a4 Det skal jeg gjøre Takk Anonymous poster hash: 7ed61...032
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #8 Skrevet 21. juni 2015 Dette finnes det minst to gode tråder på alt. Søk og du finner masse gode råd.Anonymous poster hash: 12b64...967 Jeg fant mer nå når jeg kun søkte på most mat, jeg har søkt på most mat etter slankeoperasjon eller most mat etter gastric sleeve. Takk skal du ha Anonymous poster hash: 7ed61...032
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #9 Skrevet 21. juni 2015 Hva med supper? Supper spiser jeg nå, men jeg skal venne magen til fastere mat så da må jeg over på most. Men kommer til å ha supper også Har laget mange gode hjemmelagede supper til nå, en kjenner jeg gleder meg til litt annen type mat også Anonymous poster hash: 7ed61...032
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #10 Skrevet 21. juni 2015 Supper spiser jeg nå, men jeg skal venne magen til fastere mat så da må jeg over på most. Men kommer til å ha supper også Har laget mange gode hjemmelagede supper til nå, en kjenner jeg gleder meg til litt annen type mat også Anonymous poster hash: 7ed61...032 Hmm Kan man mose : Kjøtt i mørket? biff med saus? Gryteretter? Anonymous poster hash: ea698...042
Luckiness Skrevet 21. juni 2015 #11 Skrevet 21. juni 2015 Fiskegrateng går vel fint å mose. Det er jo nesten most fra før av
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #12 Skrevet 21. juni 2015 Et annet tips er myk polenta. Kan lages med kyllingkraft for mer smak, og med mindre polenta enn væske, for mer smak. Ha i revet parmesan, og feks urter eller spinat. Anonymous poster hash: d9822...0a4
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #13 Skrevet 21. juni 2015 Ja jeg synes det er lettere med blender:) Ja jeg steker og så putter rett oppi. Stapper etc bruker jeg stavmikser på Anonymous poster hash: 1f832...b97
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #14 Skrevet 21. juni 2015 Tusen takk for svar alle sammen Er det noen som vet om jeg kan spise ris på en sånn most mat-kur etter slankeoperasjon? Anonymous poster hash: 7ed61...032
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #15 Skrevet 21. juni 2015 Tusen takk for svar alle sammen Er det noen som vet om jeg kan spise ris på en sånn most mat-kur etter slankeoperasjon? Anonymous poster hash: 7ed61...032 Du burde vel fått slike opplysninger fra legen, dersom det er visse typer mat som skal unngås i en periode fremover. spør legen i morgen Anonymous poster hash: ea698...042 1
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #16 Skrevet 21. juni 2015 Du burde vel fått slike opplysninger fra legen, dersom det er visse typer mat som skal unngås i en periode fremover. spør legen i morgen Anonymous poster hash: ea698...042 Ja skal ringe de og høre. Jeg har bare ikke tenkt på problemstillingen før nå Anonymous poster hash: 7ed61...032
AnonymBruker Skrevet 21. juni 2015 #17 Skrevet 21. juni 2015 Ja skal ringe de og høre. Jeg har bare ikke tenkt på problemstillingen før nå Anonymous poster hash: 7ed61...032 Flott! Anonymous poster hash: ea698...042
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2015 #18 Skrevet 22. juni 2015 Kjøttkaker med brun saus Chili con carne Kyllinggryte Gryterett Torsk og poteter med saus Fiskegrateng/pølsegrateng Jeg jobber på gamlehjem og alle middagene de får kan moses. Anonymous poster hash: a00d4...b54
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2015 #19 Skrevet 22. juni 2015 Kjøttkaker med brun saus Chili con carne Kyllinggryte Gryterett Torsk og poteter med saus Fiskegrateng/pølsegrateng Jeg jobber på gamlehjem og alle middagene de får kan moses. Anonymous poster hash: a00d4...b54 Moser dere med gaffel eller med blender der? Anonymous poster hash: ea698...042
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2015 #20 Skrevet 22. juni 2015 Jeg yter bistand til en person som kun spiser moset mat, og konklusjonen er at alt unntatt ren pasta kan moses Ren pasta blir til en limete gugge som mest av alt minner om en sprettball. Stekt kyllingfilet kan helt fint moses, men får en litt merkelig grynete konsistens. Moset pizza smaker langt bedre enn det låter. Alle typer gryter og ovnsretter er fint å mose. Müsli med for eksempel biola eller yoghurt og banan smaker bra. Men ingenting av det jeg har smakt, med unntak av lasagne, smaker som om det ikke var moset. (Ikke prøv deg på moset brød med pålegg - det er bare ikke godt.)Anonymous poster hash: 4aa18...ed0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå