sommerfuglene Skrevet 3. september 2004 #1 Skrevet 3. september 2004 Har 5 kg økologiske gulrøtter, er det noen som vil dele oppskrifter med meg?! Feks på en god og saftig gulrotkake og middagsretter? På forhånd TUSEN TAKK!
Arkana Skrevet 3. september 2004 #2 Skrevet 3. september 2004 Gulrotkake med gourmetglasur 2 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel ½ ts revet muskat 1 ts kardemomme ½ ts ingefær 1 dl soyaolje 4 dl grovt revne gulrøtter 50 g naturell kremost 30 g mykt smør 1 ts vaniljesukker 2 dl melis Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter. Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel. Gulrot- og cottage cheese brød 5 dl lunkent vann 50 g gjær 2 ss olje 2 dl cottage cheese 1 ts salt 4 dl fint revne gulrøtter 4 dl sammalt hvete grov 14 dl hvetemel Rør gjæren ut i litt lunkent og ha i en bakebolle. Tilsett resten av vannet, olje, cottage cheese, salt og gulrøtter. Arbeid inn det grove og det fine melet til en smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve ca 40 minutter. Elt deigen og del i 20 emner. Form til boller og sett på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Gulrot og estragonsuppe (4-6 pers.) 350 g gulrøtter 2 kvister frisk estragon 1 liten løk 2 små purrer 50 g smør 1 ts sukker 3 ss fløte salt/pepper Skjær gulrøttene i tynne skiver, hakk løken og purren. Smelt smøret og fres løken myk et minutt eller to, tilsett gulrøtter og purre og rør godt. Legg på lokk og la småputre på svak varme i 10 minutter. Ta bladene av estragonen og tilsett dem sammen med 8,5 dl kokende vann, sukker, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 25 minutter. Kjør suppen glatt i foodprocessor eller sil den. Varm opp igjen og rør inn fløten rett før servering.
sommerfuglene Skrevet 3. september 2004 Forfatter #3 Skrevet 3. september 2004 TUSEN HJERTELIG TAKK! Skal prøve alle disse oppskriftene for det så veeeeeeldig godt ut!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå