Gå til innhold

Er dette vanlig?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei. Jeg er på "slankern", begynte for ca en uke siden, og har et par spørsmål.

Er det vanlig at man i starten har litt problemer med blodsukkeret, og føler seg veldig sulten?

Jeg har kuttet veldig ned på karbohydratene, spiser ikke brød, pasta, ris, poteter og sånne ting, i tillegg til at jeg har kuttet kraftig ned på sukkeret (vanskelig å gå cold turkey, det er søren meg avhengighetsdannende!), selv om jeg jo selvfølgelig får i meg litt. Jeg spiser mer frukt og grønnsaker, og spiser ca 3 måltider om dagen (hvis man ikke teller med et eple eller en banan i ny og ne). Og jeg merker det veldig på blodsukkeret, og formen generelt. Jeg spiser alltid til jeg er mett. 

Er dette noe som kommer til å stabilisere seg etter hvert? At kroppen min bare trenger å venne seg til å ikke få konstant påfyll av carbs?



Anonymous poster hash: 7d928...b9b
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvorfor har du kuttet ut brød, pasta, ris, poteter (og hva er "sånne ting")? Hvor mange kalorier spiser du pr dag?

AnonymBruker
Skrevet

Har kuttet ut pasta, brød og ris fordi jeg føler meg dritt når jeg spiser det, og litt fordi "alle" sier at slike ting er "fy"mat.

Hehe, "sånne ting" er liksom.. Majones, sinnsyke mengder smør (aahh smør er så godt), kaker, sauser.. Ja. Sånne ting. :P 

 

Jeg teller ikke kalorier, for jeg skjønner rett og slett ikke noe av det, men jeg kan jo gi deg et eksempel på hva jeg spiser.

Frokost: Tre knekkebrød med pålegg (gjerne spekeskinke, kremost eller brunost) og en frukt.

Lunsj: Tre knekkebrød eller havregryn med melk, og frukt.

Middag: Kyllingfilét og masse grønnsaker.

Av og til spiser jeg kveldsmat, og da er det kanskje en yoghurt + frukt, eller kanskje rester etter middagen.

 



Anonymous poster hash: 7d928...b9b
AnonymBruker
Skrevet

Husk at du må ha fett eller karbohydrater som energikilde. Ingen god idé å kutte begge. Protein funker dårlig som energikilde. Kroppen trenger protein (8 aminosyrer) og fett (omega-3 og omega-6), men tåler litt karbohydrater. Korn bør man ikke spise, men man kan spise litt frukt, grønt og nøtter for eksempel. Naturlig fett trenger du ikke å være redd for (fløte, meierismør, fett kjøtt, egg, kaldpressede oljer og sånt)



Anonymous poster hash: c4f74...5cd
  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar :) Bruker endel olivenolje i matlagingen, går det greit? Og spiser mye avokado og egg. 



Anonymous poster hash: 7d928...b9b
Skrevet

Husk at du må ha fett eller karbohydrater som energikilde. Ingen god idé å kutte begge. Protein funker dårlig som energikilde. Kroppen trenger protein (8 aminosyrer) og fett (omega-3 og omega-6), men tåler litt karbohydrater. Korn bør man ikke spise, men man kan spise litt frukt, grønt og nøtter for eksempel. Naturlig fett trenger du ikke å være redd for (fløte, meierismør, fett kjøtt, egg, kaldpressede oljer og sånt)

Anonymous poster hash: c4f74...5cd

Og hvorfor burde man ikke spise korn?

  • Liker 2
Skrevet

 

Er det vanlig at man i starten har litt problemer med blodsukkeret, og føler seg veldig sulten?

Jeg har kuttet veldig ned på karbohydratene, spiser ikke brød, pasta, ris, poteter og sånne ting, i tillegg til at jeg har kuttet kraftig ned på sukkeret (vanskelig å gå cold turkey, det er søren meg avhengighetsdannende!), selv om jeg jo selvfølgelig får i meg litt. Jeg spiser mer frukt og grønnsaker, og spiser ca 3 måltider om dagen (hvis man ikke teller med et eple eller en banan i ny og ne). Og jeg merker det veldig på blodsukkeret, og formen generelt. Jeg spiser alltid til jeg er mett. 

Er dette noe som kommer til å stabilisere seg etter hvert? At kroppen min bare trenger å venne seg til å ikke få konstant påfyll av carbs?

Anonymous poster hash: 7d928...b9b

 

 

Hos meg tok det 4-5 dager før den konstante sultfølelsen forsvant, men den kom igjen hvis jeg var uforsiktig og spiste for mye karbohydrater. Jeg tror kanskje det var ketose som gjorde at jeg ikke var sulten, men jeg målte det aldri.

 

Vær obs. på at yoghurt ofte er den reneste sukkerbomben. Knekkebrød kan også være det; sjekk pakningen.

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar :) 

 

Ja jeg vet at det er sinnsykt mye sukker i yoghurt, men iblant blir blodsukkeret mitt så lavt at jeg omtrent kaster opp, og da må jeg bare få i meg noe litt fort. Og da har jeg ikke tid til å lage meg noe ordentlig mat. Men jeg spiser det ikke så ofte :)



Anonymous poster hash: 7d928...b9b
Skrevet

Har kuttet ut pasta, brød og ris fordi jeg føler meg dritt når jeg spiser det, og litt fordi "alle" sier at slike ting er "fy"mat.

Hehe, "sånne ting" er liksom.. Majones, sinnsyke mengder smør (aahh smør er så godt), kaker, sauser.. Ja. Sånne ting. :P

Jeg teller ikke kalorier, for jeg skjønner rett og slett ikke noe av det, men jeg kan jo gi deg et eksempel på hva jeg spiser.

Frokost: Tre knekkebrød med pålegg (gjerne spekeskinke, kremost eller brunost) og en frukt.

Lunsj: Tre knekkebrød eller havregryn med melk, og frukt.

Middag: Kyllingfilét og masse grønnsaker.

Av og til spiser jeg kveldsmat, og da er det kanskje en yoghurt + frukt, eller kanskje rester etter middagen.

Anonymous poster hash: 7d928...b9b

Ikke rart blodsukkeret er ustabilt. For lite mat og for lite balansert.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg trodde jeg spiste ganske mye  :klo: Jeg blir jo mett. En liten stund hvertfall.  Hva legger du i balansert?



Anonymous poster hash: 7d928...b9b
AnonymBruker
Skrevet

 

Jeg trodde jeg spiste ganske mye  :klo: Jeg blir jo mett. En liten stund hvertfall.  Hva legger du i balansert?

Anonymous poster hash: 7d928...b9b

 

Lite fett, lite protein.

Anonymous poster hash: 99869...997

AnonymBruker
Skrevet

 

Lite fett, lite protein.

Anonymous poster hash: 99869...997

 

Åjaa.. Så om jeg slenger på litt egg og majones på knekkebrødene i morgen, vil det være bedre?

 

Uff, jeg burde jo egentlig tatt et kurs i dette. Vanskelig å gå ned riktig når man leser så mye forskjellige kostholdsråd over alt.

Anonymous poster hash: 7d928...b9b

AnonymBruker
Skrevet

 

Åjaa.. Så om jeg slenger på litt egg og majones på knekkebrødene i morgen, vil det være bedre?

 

Uff, jeg burde jo egentlig tatt et kurs i dette. Vanskelig å gå ned riktig når man leser så mye forskjellige kostholdsråd over alt.

Anonymous poster hash: 7d928...b9b

 

Mitt forslag er kanskje å droppe noen av knekkebrødene og heller spist proteinrike meieriprodukter, mer egg, magert kjøttpålegg, avokado, litt nøtter og bønner, linser og kikerter. Det finnes mange måter å gå ned i vekt på, det viktigste er å finne en måte du synes passer for deg og at du blir mett og føler deg opplagt. :) 

Anonymous poster hash: 99869...997

Skrevet

Jeg trodde jeg spiste ganske mye  :klo: Jeg blir jo mett. En liten stund hvertfall.  Hva legger du i balansert? Anonymous poster hash: 7d928...b9b

Til sammenligning så spiser jeg feks:

Frokost

1,5 dl havregrøt(tørrvare) kokt på melk med 1 ss peanøttsmør(ca.350 kca)

Lunsj

Omelett laget av 2 egg med fløte. Inneholdet ost, en halv avokado, 4 skinkebiter, oppkuttede grønnsaker. (Ca. 400 kcal)

Mellom

1 neve nøtter og en frukt(ca. 200 kcal)

Middag

Eks hjemmelaget taco med 2 speltlomper, 200 gram kjøttdeig av svin, gulost, løk, tacoktyddet, salsasaus, grønnsaker, rømme(ca. 550 kcal)

Kvelds

Hjemmelaget sesamfrøbrød med brunost(ca. 300 kcal)

Det er minst 1700 kcal og masse med god og næringsrik mat. I tillegg jogger jeg gjerne en halv mil til en mil 5 ganger i uka og da tar jeg gjerne en banan før trening og liten sjokomelk rett etterpå sånn at jeg aldri havner under 2000 kcal på dager jeg jogger. I tillegg spiser jeg en del mer kalorier i helgene som is, sjokoalde etc slik at gjennomsnittet på uken ca blir over 2200 kcal per dag, om ikke noe mer.

Jeg er 173 og veier vanligvis 52 kg( når jeg ikke er høygravid og er nå på 62 kg.)

Så spis mer jente!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...