Gå til innhold

Ostekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal i bryllup i morgen og har blitt spurt om jeg kan ta med en kake. Har lyst til å ha med hjemmelaget ostekake.

Noen som har en deilig oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

JA jeg har en oppskrift på ei nydelig ostekake, svigermor blir skikklig skuffet hvis jeg ikke har bakt den da vi har bursdager(de driver bakeri!!!) Kompliment det!!!!!

bunn;

150 gr smør

250 gr digestiv kjeks

dette moses sammen i en foodprocessor og legges i

form - 24 cm - og settes kaldt

3dl kremfløte piskes til krem

3 dl lettrømme

1 pk philadelfia

125 gr melis'

1 ts vaniljesukker

1 pk gele*

* blandes med 2,5 dl kokende vann, blandes i kald men ikke stiv

1 rød pk gele til og ha over "fromasjen"

Nam nam :-)

Gjest Eline ikke pålogget
Skrevet

Jeg kan bekrefte at denne er veldig bra.

Den er forresten ypperlig å fryse, hvis du ikke legger på gelelaget på toppen!

Tillegg:Pynte med rød gele og bjørnebær blir lekkert, eller sitrongele med mandariner på box f.eks.

Jeg tar litt av igjen...

Til jul kan du bruke rester av pepperkaker.

Skrevet

Denne er min absolutte favoritt. Det tar litt lengre tid å lage gelé selv, men så smaker det tusen ganger bedre enn kjøpt også da.

Ostekake med rips og bringebær

250 g søte kjeks

90 g smeltet smør

12 gelatinplater

500 g kremost

ca 1 dl sitronsaft

125 g sukker

ca 3 dl vispet kremfløte

250 g frosne rips og bringebær

2 ss sukker, ekstra

Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer.

Skrevet
JA jeg har en oppskrift på ei nydelig ostekake, svigermor blir skikklig skuffet hvis jeg ikke har bakt den da vi har bursdager(de driver bakeri!!!) Kompliment det!!!!!

bunn;

150 gr smør

250 gr digestiv kjeks

dette moses sammen i en foodprocessor og legges i

form - 24 cm - og settes kaldt

3dl kremfløte piskes til krem

3 dl lettrømme

1 pk philadelfia

125 gr melis'

1 ts vaniljesukker

1 pk gele*

* blandes med 2,5 dl kokende vann, blandes i kald men ikke stiv

1 rød pk gele til og ha over "fromasjen"

Nam nam :-)

Jeg bruker samme oppskrift, men har ikke så mye melis. Synes 125 gram gjør den for søt..men det er kanskje snakk om smak og behag.

Skrevet

Jeg bruker også samme oppskrift som de ovenfor - men synes kaken blir best uten gelelokket.. Beste ostekakens som finnes... - og er det noen som ikke tåler kjeksbunnen kan den byttes ut med et lag med skivede mandler.

Gjest sovesmurf ikke innlogget
Skrevet

Majan, jeg har oppskriften på så og si samme kaken, kjempegod. Men jeg lurer på en ting. Jeg har blandet alt sammen og så hatt det i mixeren, men jeg ser at du skriver at kremfløten piskes. Det burde jeg selvsagt tenkt på, men er ikke så god på matlaging...

Hva gjør du etterpå da? Vender du det andre inn for hånd, eller går det i mixer sammen med krem...?

Hilsen håpløs husmor in spe

Skrevet
Majan, jeg har oppskriften på så og si samme kaken, kjempegod. Men jeg lurer på en ting. Jeg har blandet alt sammen og så hatt det i mixeren, men jeg ser at du skriver at kremfløten piskes. Det burde jeg selvsagt tenkt på, men er ikke så god på matlaging...

Hva gjør du etterpå da? Vender du det andre inn for hånd, eller går det i mixer sammen med krem...?

Hilsen håpløs husmor in spe

det beste er og vende det inn for hånd for da slår du ikke "lufta" ut av kremen, etter jeg har pisket kremen tilsetter jeg alt unntatt geleen, den tar jeg i til slutt.

Gjest sovesmurf ikke innlogget
Skrevet

Takk for svar Majan, dette må jeg prøve!

Skrevet

Jeg laget ostekake til ett bryllup i sommer og det ble suksess!!!! Kjøpte to pakker (for å få litt høyde) med TORO ostekake, fulgte anvisningen på baksiden og når kaken hadde satt seg litt, dekket jeg hele toppen av kaken med halve jordbær og jordbærgele. Kaken var borte på ett blunk og alle lurte på om de kunne få oppskriften!!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...