Gjest Anonymous Skrevet 1. september 2004 #1 Skrevet 1. september 2004 jeg har 5 store lammekoteletter. har lyst på noe virkelig godt ut av de. med hvitløk osv. noen som har en god oppskrift. ?
Arkana Skrevet 1. september 2004 #2 Skrevet 1. september 2004 Chili-lammekoteletter (4 pers.) 4 store lammekoteletter (ca 175 g hver) 2,5 dl rødvin 3 store knuste hvitløksfedd ½ hakket løk 1 finhakket liten chili 2 små skiver frisk ingefær, hakket 1 ss paprikapulver 1½ ts malt spisskummen ½ ts salt pepper revet skall av ½ lime 2 ss limesaft limeskiver 2 vårløk, i skiver hakket frisk koriander eller bladpersille Dekk kotelettene med plastfolie og bank dem litt tynnere. Hell vinen i hurtigmikser sammen med hvitløk, løk, chili, ingefær, paprikapulver, spisskummen, salt, pepper og limeskall og saft. Kjør sammen. Hell et tynt lag av sausen i en form akkurat stor nok til at kotelettene kan ligge i ett lag. Hell resten av sausen over. Dekk med plastfolie og la stå kaldt minst 2 timer, helst 3-4 timer. Stek kotelettene 3-4 minutter på hver side. Hell av overflødig fett og tilsett resten av marinaden i pannen. La frese 3-4 minutter. Server lammekotelettene med saus, limeskiver, vårløk og hakket koriander. Gjerne sammen med stekte poteter, tortilla og salat. Gratinerte lammekoteletter m/ratatouille 1 aubergine 1 ts salt 1 løk i skiver 1 rød paprika i biter 2 squash i biter 1 fedd finhakket hvitløk smør 2 ss vann 1 hønsebuljongterning 3 ss tomatpuré ¼ ts tørket basilikum ¼ ts tørket oregano lammekoteletter 60 g revet ost salt/pepper Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver, strø over salt og la stå i ca 20 minutter. Skyll under rennende vann og tørk godt. Smelt smøret og tilsett alle grønnsakene. Rør godt og tilsett buljongterningen, tomatpuré og urter og kok opp. La småkoke i 10 minutter, rør av og til. Stek kotelettene raskt i panne. Legg dem i ildfast fat og legg ratatouille over. Dryss over revet ost og stek ved 225 grader i ca 5 minutter. Lammekoteletter med bacon- og paprikarøre (4 pers.) 8 lammekoteletter 40 g bacon 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 hvitløksfedd 10-12 sorte, steinfrie oliven 40 g champignon salt/pepper Stek lammekotelettene i smør, 3-4 minutter på hver side. Salte og pepre godt. Legg på et varmt fat. Skjær paprika i tynne skiver og stek sammen med presset hvitløk og baconstrimler. Tilsett champignon i skiver og halve oliven etter ca 5 minutter. La bli varmt og legg over kjøttet. Tandoorilammekoteletter med karri- og ingefærgulrøtter (4 pers.) ca 1 kg lammekoteletter 5 dl yoghurt 3 ss honning 1 ts chilipulver 2 ts gurkemeie ½ ts garam masala 2 knuste hvitløksfedd 1 bit revet sitronskall 5 gulrøtter 2 dl vann 1 ss olje 1 ss smør 2 ss revet ingefær 1 ss karripulver 2 finhakkede sjalottløk 1 dl frisk mynte salt/pepper Bland yoghurt, honning, chilipulver, gurkemeie, garam masala, hvitløk og sitronskall. Legg lammekotelettene i marinaden og la marineres minst 5 timer, gjerne over natten. Tørk av med kjøkkenpapir, pensle med olje og grill/stek. Dryss på salt og pepper. Skjær gulrøttene i skiver. Kok opp vann med olje, smør, ingefær, karri, salt og pepper. Legg i gulrøttene og la koke 2 minutter. Bland i mynte og sjalottløk.
Gjest Anonymous Skrevet 2. september 2004 #3 Skrevet 2. september 2004 Takk. Noen som har flere oppskrter?
Sander Skrevet 2. september 2004 #4 Skrevet 2. september 2004 Marokkansk lammegryte 750 g lammekjøtt uten ben, i biter krydret mel ( med f.eks. støtte korianderfrø, fennikelfrø, spisskummen) 4 ss olivenolje 2 løk, i skiver 2 grønne paprikaer, uten frø, i strimler 1 fennikel, i skiver 1 ts malt ingefær 1/2 ts safrantråder 6 dl hønse- eller kjøttbuljong 125 g tørkede aprikoser, hakket 1-2 ss sitronsaft havsalt og svart pepper Vend kjøttbitene i krydret mel og brun dem i olivenolje under omrøring. Legg dem over på en tallerken når de er stekt. Legg de skivede grønnsaken i den samme pannen og stek dem lett i 4-5 minutter til de får litt farge. Tilsett ingefæren mot slutten av tiden. Legg kjøttet tilbake i pannen. Rist safranen lett i en liten panne på svak varme i 30 sekunder. Støt dem i en morter. Varm opp kraften og hell 2 ss over safranen. La det stå og trekke et par minutter. Hell resten av den varme buljongen over kjøttet og smak til med salt og pepper. Tilsett safranen, legg lokk på pannen og la det småkoke i 1 time. Ha til slutt i de hakkede aprikosene og kok videre i 15 minutter. Smak godt til, tilsett sitronsaft og servér. Couscous passer perfekt til, evt. ris er også godt til. Oppskriften tåler nok også litt hvitløk, selv om retten har en raffinert, nordafrikansk smak uten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå