AnonymBruker Skrevet 7. juni 2015 #1 Skrevet 7. juni 2015 Skal lage tapas til en 50års dag, men jeg har lyst til å prøve noe nytt og er litt usikker generelt på hva jeg burde lage. Så jeg spør dere, hva ville dere laget av tapas til en 50års dag? er bare damer som kommer, og de er ikke mange. Mellom 5-12. Tusen takk for tips på forhånd!!!Anonymous poster hash: bb427...484
Lumi Skrevet 8. juni 2015 #2 Skrevet 8. juni 2015 Loff/brød, flatbrød, potetsalat,Karbonader med løk, eggerøre, forskjellig typer skinke/spekemat, godt smør, rømme, dressing, kjøttboller (godt med litt sterke), kyllingklubber, pastasalat, helstekt fisk, reker, majones, lefseruller (kan bruke sånne lomper til taco med smøreost og laks eller skinke i feks), roastbiff, rødløk, sylteagurk, grillspyd med forskjellig kjøtt og grønnsaker, elgegryte, mais, tomat, paprika, salat, agurk, kabaret.. ++ Her har du i alle fall noen forslag!
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2015 #3 Skrevet 8. juni 2015 Baconsurrede dadler (jada, standard, men det er en grunn til det! Sååå godt!!) Osteboller Chilimarinerte reker (ikke scampi, eller til nød miljøsertifiserte scampi) Wrapsebiter med laks og smøreost Makiruller Spekemat Ostebiter, gjerne med kjeks tilgjengelig Minipaier/omeletter (laget i muffinsformer så de blir fingerspisevennlig) Matmuffins Djevelske egg Anonymous poster hash: 80ce1...034
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2015 #4 Skrevet 8. juni 2015 Loff/brød, flatbrød, potetsalat,Karbonader med løk, eggerøre, forskjellig typer skinke/spekemat, godt smør, rømme, dressing, kjøttboller (godt med litt sterke), kyllingklubber, pastasalat, helstekt fisk, reker, majones, lefseruller (kan bruke sånne lomper til taco med smøreost og laks eller skinke i feks), roastbiff, rødløk, sylteagurk, grillspyd med forskjellig kjøtt og grønnsaker, elgegryte, mais, tomat, paprika, salat, agurk, kabaret.. ++ Her har du i alle fall noen forslag! Dette er ikke tapas, men koldtbord, etter mine begreper. Anonymous poster hash: 79e46...2eb 6
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2015 #5 Skrevet 8. juni 2015 Dette er ikke tapas, men koldtbord, etter mine begreper. Anonymous poster hash: 79e46...2eb Jepp. Tapas er spanske småretter. Tips til ts: Google "tapas resturant" og la deg inspirere av det de serverer. Anonymous poster hash: 963d9...054 1
Lumi Skrevet 8. juni 2015 #6 Skrevet 8. juni 2015 Jaaaa, selvfølgelig er det koldtbord!! Jeg som blandet sammen her Her har du forslag til TAPAS i stedet: Spanske kjøttboller, focacciabrød, alioli, enchiladas, chorizospyd, fylte paprika eller champignon, asparges + skinke rundt, lefseruller med div. inni (smøreost, skinke, laks, kylling etc), tzasiki, pesto, fetaost ++ Lykke til
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2015 #7 Skrevet 8. juni 2015 Har bodd i Spania i noen år og da var disse rettene de som oftest gikk igjen på tapasbordene; -Tortilla de patata y cebolla-spansk omelett med potet og løk -Calamares fritos-frityrstekte blekksprutringer -Gambas ajillo- reker i hvitløk og chili -Albondigas- spanske kjøttboller -Pollo asado-grillet kylling eller kyllingklubber -Chorizo -Spekeskinke -Grillede grønnsaksspyd -Patas arrugadas-små poteter kokt i havsalt -Mojo-rød og grønn saus i pestostil -Godt brød -Aioli -Salat -Mozarella Evt. litt ris eller pasta Dessert: Flan de huevo-karamellpudding Anonymous poster hash: 9e4cf...31a 1
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2015 #8 Skrevet 8. juni 2015 Sopp fylt med smøreost og bacon, potetbåter med hvitløk og krydder, kyllingvinger, baconsurret kylling, en frisk salat, bruschetta.. Dette er ganske basic ting som faller i smak hos alle! Viktig at folk blir mette Lag heller litt av alt enn å lage store porsjoner av hver rett.. Anonymous poster hash: 7d134...25d
Julie85 Skrevet 8. juni 2015 #9 Skrevet 8. juni 2015 Jeg satt i går og trålet nettet for gode og tradisjonelle tapasretter. Laget en samling her: http://www.kjokkenutstyr.net/tapasretter/ Når det kommer til tapas er det ikke nødvendig med så mange forskjellige retter, så lenge det er litt variasjon og mat nok til alle. Mange av rettene kan også lages dagen i forveien.
altflyter Skrevet 8. juni 2015 #10 Skrevet 8. juni 2015 Har ikke lest hva folk har skrevet, så godt mulig jeg gjentar, menmen - Focaccia (Aner ikke hvordan det staves) og aioli er alltid en sikker vinner - Baconsurrede dadler - Kongereker - Grillspyd med kjøttboller, sopp og løk - Vet ikke om pai regnes som tapas, men jeg lager ofte en enkel skinkepai og en med spinat og kikerter (har noen venner som er vegeterianere) - Kjøttboller/tomatsaus var det jeg kom på i farten
leonie Skrevet 9. juni 2015 #11 Skrevet 9. juni 2015 Kyllingspyd, albondigas, gambas al pil pil, tortilla de patatas, asparges surret i serrano og toppet med pesto, helstekte hvitløksmarinerte amandinepoteter, marinerte oliven, saktebakte cherrytomater, stekt champignon, bacondadler, capresesalat, melonbiter med fetaost, focaccia, salsa og ulike majonesdipper (hviløk, karri osv.). Det er mye godt man kan lage til tapas! 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå