AnonymBruker Skrevet 31. mai 2015 #1 Skrevet 31. mai 2015 ? Eks sjokoladekake.. Hvis nei, hvorfor ikke? Anonymous poster hash: a0a41...b3b
AnonymBruker Skrevet 31. mai 2015 #2 Skrevet 31. mai 2015 Bakepulver** Anonymous poster hash: a0a41...b3b
Sølvrosen Skrevet 1. juni 2015 #3 Skrevet 1. juni 2015 Du kan lage kake med gjær, men siden gjær oppfører seg på en helt annen måte enn bakepulver må du bruke en oppskrift laget for gjær. Bakepulver og natron hever bakverket ved at de reagerer kjemisk med andre ingridienser og danner gass. Vanligvis brukes egg for å gi bakverket nok struktur til å holde på gassen. Noe av gassutviklingen skjer før steking, men det meste skjer i ovnen. Gjær er en sopp som spiser sukker og produserer gass. Gjær er veldig følsom for temperatur siden det er levende. I gjærbakst må glutenet i melet frigjøres og danne et nettverk for å holde på gassen. Gjær trenger lengre tid for å jobbe.
Pingting Skrevet 1. juni 2015 #4 Skrevet 1. juni 2015 Du kan lage kake med gjær, men siden gjær oppfører seg på en helt annen måte enn bakepulver må du bruke en oppskrift laget for gjær. Bakepulver og natron hever bakverket ved at de reagerer kjemisk med andre ingridienser og danner gass. Vanligvis brukes egg for å gi bakverket nok struktur til å holde på gassen. Noe av gassutviklingen skjer før steking, men det meste skjer i ovnen. Gjær er en sopp som spiser sukker og produserer gass. Gjær er veldig følsom for temperatur siden det er levende. I gjærbakst må glutenet i melet frigjøres og danne et nettverk for å holde på gassen. Gjær trenger lengre tid for å jobbe. Alt dette, pluss at konsistensen blir litt annerledes også. Du kan jo google "sjokoladekake med gjær" (ev. på engelsk) og se om du finner noen oppskrifter?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå