AnonymBruker Skrevet 30. mai 2015 #1 Skrevet 30. mai 2015 går det an? Anonymous poster hash: 4154a...f61
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2015 #2 Skrevet 30. mai 2015 Grøtris og middagsris er to forskjellige ting. Du får ikke grøt, men melkesuppe med ris i om du prøver dette.Anonymous poster hash: 99a44...b3e
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2015 #3 Skrevet 30. mai 2015 Grøtris og middagsris er to forskjellige ting. Du får ikke grøt, men melkesuppe med ris i om du prøver dette.Anonymous poster hash: 99a44...b3e selv om jeg koker den i melk ? Anonymous poster hash: 4154a...f61
Gjest anonym2233 Skrevet 30. mai 2015 #4 Skrevet 30. mai 2015 Min kjære mor, som er pakistaner, lager "vår" variant med ris.. Da bruker hun vanlig ris og koker i melk Vet ikke eksakt fremgangsmåten, men godt blir det =)
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2015 #5 Skrevet 30. mai 2015 selv om jeg koker den i melk ? Anonymous poster hash: 4154a...f61 Ja, den vil ikke "grøte"-seg. Prøv om du ikke tror meg!Anonymous poster hash: 99a44...b3e 1
Snurri Skrevet 30. mai 2015 #6 Skrevet 30. mai 2015 Det funker ikke. Grøtris er mye kortere i kornene og har mer stivelse enn middagsris. Særlig basmatiris er veldig langkornet og relativt fattig på stivelse, så dette blir som nevnt over suppe med ris i desverre.
Gjest MissMa Skrevet 30. mai 2015 #7 Skrevet 30. mai 2015 Jeg har laget med jasminris før hvertfall, men den er gjerne litt annerledes enn basmati?
Snurri Skrevet 30. mai 2015 #8 Skrevet 30. mai 2015 Jasminris er hakket kortere i kornene og mer klissete, så det bil nok funke bedre. Basmatiris er ganske fluffy, men den vil nok tjukke melken litt altså. Det vil nok bare bli mer som en slags melkevelling enn risgrøt slik vi er vandt med det.
AnonymBruker Skrevet 30. mai 2015 #9 Skrevet 30. mai 2015 Jasminris er hakket kortere i kornene og mer klissete, så det bil nok funke bedre. Basmatiris er ganske fluffy, men den vil nok tjukke melken litt altså. Det vil nok bare bli mer som en slags melkevelling enn risgrøt slik vi er vandt med det. Hva om jeg tilsetter litt semulegryn da? Anonymous poster hash: 4154a...f61
Djungelvrål Skrevet 30. mai 2015 #10 Skrevet 30. mai 2015 Det funker ikke. Grøtris er mye kortere i kornene og har mer stivelse enn middagsris. Særlig basmatiris er veldig langkornet og relativt fattig på stivelse, så dette blir som nevnt over suppe med ris i desverre. Basmatiris er ren stivelse. Det er all polert ris. Men sammensetingen er annerledes enn i grøtris.
Snurri Skrevet 30. mai 2015 #11 Skrevet 30. mai 2015 Basmatiris er ren stivelse. Det er all polert ris. Men sammensetingen er annerledes enn i grøtris. Ja, men den sorten stivelse som man ønsker for å lage grøt da: STARCH CONTENT: Determining rice’s starch content depends on the size of grain. The shorter the grain, the higher the natural starch content (called amylopectin). Higher amylopectic levels result in a stickier rice.http://riceinfo.com/culinary-education/rice-types/ 1
Snurri Skrevet 30. mai 2015 #12 Skrevet 30. mai 2015 Hva om jeg tilsetter litt semulegryn da? Anonymous poster hash: 4154a...f61 Ja. Det vil jo tykke det da. Så får du en semule-ris-hybrid-grøt-ting ;-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå