Gå til innhold

bruke basmatiris til risgrøt?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

går det an?



Anonymous poster hash: 4154a...f61
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Grøtris og middagsris er to forskjellige ting.

Du får ikke grøt, men melkesuppe med ris i om du prøver dette.

Anonymous poster hash: 99a44...b3e

AnonymBruker
Skrevet

Grøtris og middagsris er to forskjellige ting.

Du får ikke grøt, men melkesuppe med ris i om du prøver dette.

Anonymous poster hash: 99a44...b3e

selv om jeg koker den i melk :(?

Anonymous poster hash: 4154a...f61

Gjest anonym2233
Skrevet

Min kjære mor, som er pakistaner, lager "vår" variant med ris..

Da bruker hun vanlig ris og koker i melk :) Vet ikke eksakt fremgangsmåten, men godt blir det =)

AnonymBruker
Skrevet

selv om jeg koker den i melk :(? Anonymous poster hash: 4154a...f61

Ja, den vil ikke "grøte"-seg. Prøv om du ikke tror meg!

Anonymous poster hash: 99a44...b3e

  • Liker 1
Skrevet

Det funker ikke. Grøtris er mye kortere i kornene og har mer stivelse enn middagsris. Særlig basmatiris er veldig langkornet og relativt fattig på stivelse, så dette blir som nevnt over suppe med ris i desverre.

Gjest MissMa
Skrevet

Jeg har laget med jasminris før hvertfall, men den er gjerne litt annerledes enn basmati?

Skrevet

Jasminris er hakket kortere i kornene og mer klissete, så det bil nok funke bedre. Basmatiris er ganske fluffy, men den vil nok tjukke melken litt altså. Det vil nok bare bli mer som en slags melkevelling enn risgrøt slik vi er vandt med det.

AnonymBruker
Skrevet

Jasminris er hakket kortere i kornene og mer klissete, så det bil nok funke bedre. Basmatiris er ganske fluffy, men den vil nok tjukke melken litt altså. Det vil nok bare bli mer som en slags melkevelling enn risgrøt slik vi er vandt med det.

Hva om jeg tilsetter litt semulegryn da? :)

Anonymous poster hash: 4154a...f61

Skrevet

Det funker ikke. Grøtris er mye kortere i kornene og har mer stivelse enn middagsris. Særlig basmatiris er veldig langkornet og relativt fattig på stivelse, så dette blir som nevnt over suppe med ris i desverre.

Basmatiris er ren stivelse. Det er all polert ris. Men sammensetingen er annerledes enn i grøtris.

Skrevet

Basmatiris er ren stivelse. Det er all polert ris. Men sammensetingen er annerledes enn i grøtris.

Ja, men den sorten stivelse som man ønsker for å lage grøt da:

STARCH CONTENT:

Determining rice’s starch content depends on the size of grain. The shorter the grain, the higher the natural starch content (called amylopectin). Higher amylopectic levels result in a stickier rice.

http://riceinfo.com/culinary-education/rice-types/

  • Liker 1
Skrevet

Hva om jeg tilsetter litt semulegryn da? :)Anonymous poster hash: 4154a...f61

Ja. Det vil jo tykke det da. Så får du en semule-ris-hybrid-grøt-ting ;-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...