Gå til innhold

Hjemmebakt brød og kalorier


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg baker ofte brød. Det er ikke så grovt, så ikke det sunneste - det er et havrebrød bestående av hvetemel og havregryn, litt olje, salt, pittelitt sukker og gjær. Smaker godt og ungene elsker det.

Men i dag regnet jeg på kalori-innholdet og får det til at EN skive inneholder 180 kalorier?? Var ikke det i overkant mye på et hjemmebakt brød...eller....?

Noen andre som baker noe tilsvarende og vet sånn ca innhold?



Anonymous poster hash: 2e987...eee
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Min erfaring er at brød generelt ligger på 200-250 kcal per 100 gram. Hvor mye veier 1 skive av brødet ditt?

AnonymBruker
Skrevet

Det kommer an på hvor store skivene er, men oljen bidrar nok til å kjøre dette kraftig opp i kaloriinnhold, ja. Sånn veldig generelt og grovt sett, pleier en brødskive å innholde ca. halvparten av kaloriene du fant ut at en skive av ditt brød inneholder. Hvordan har du regnet ut dette? Har du tatt med i beregningen at massen til brødet endrer seg ved steking. Når du steker brødet, fordamper masse vann, så du må regne ut kaloriinnhold før steking hvis du skal få riktig tall.



Anonymous poster hash: 2c6c2...e37
AnonymBruker
Skrevet

Skal du ha nøyaktig kaloriinnhold så må du beregne kaloriinnholdet i alle ingrediensene og regne ut kalorier i forhold til mengde innhold i brødet.

Er du diabetiker eller bare intrerresert i kalorier?

Anonymous poster hash: d18e2...a8b

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar alle sammen! Jeg er diabetiker ja, hvordan tippet du det? Jeg vil og må ha stålkontroll.

En skive veier ca 50g,har regnet på det igjen og tror en skive er ca 120 kal.

Ts

Anonymous poster hash: 2e987...eee

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...