Gå til innhold

Marinader.


Ejlanka

Anbefalte innlegg

Noen som har noen herlige marinader til sommerens grilling av koteletter og annet kjøtt?

På forhånd tusen takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest pulverheksa

Min favoritt til sommerens grilling er:

Rødvin blandet med en nøytral olje og masse hvitløk.

Pluss det jeg må ha av urter.

timian, rosmarin, kjørvel, koriander.

Det er bare og ta det hjertet begjærer, det blir super godt i alle tilfelle.

Husk å vente til grillen blir varm og ikke overstek kjøttet.

Snu det ofte på slutten.

lykke til :briller:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Den grill-sausen man får kjøpt i matbutikker fra Toro anbefales på det sterkeste, den er knallgod. Kan også brukes til å marinere kjøttet i på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg prøvd begge forslagene, og det var kjempegodt.

Hvilket type kjøtt bruker du marinadene dine på, Pulverheksa?

Du har ikke en"oppskrift" eller ingrediensene til en gresklignedne kjøttmarinade? Jeg er så veldig glad i gresk mat ser du, men finner ikke noen oppskrifter på den slags type marinade. Kanskje jeg ikke er god nok til å lete? 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sandix

1: Olivenolje, sitronsaft, salt, pepper, hvitløk + 1/3 av en basilikumplante.

2: Olivenolje, balsamico, søt soyasaus, knust chili, salt, pepper.

3: Olivenolje, balsamico, frisk rosmarin, hvitløk, salt, pepper.

4: Soya, sitronsaft, honning, currypaste, frisk koriander, ingefær, kokosmelk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest pulverheksa

Til min rødvinsmarinade bruker jeg svinekjøtt eller kje.

Er egentlig ikke så glad i kjøtt. (har ennå traumer etter noen tørrstekte elgsteker i min barndom) Når jeg en sjelden gang spiser det blir det svin,kje eller kylling.

Det er ikke nødvendig å bruke vin i marinaden, appelsinsaft/ sitron kan også godt brukes.

Trikset er egentlig å ha litt syre i marinaden,det mørner kjøttet litt. Og ellers ta det du har. Bruker oppskrifter mest for å se om jeg har fått med alt.

Har en venninne som lager marinade med cola. For da får hun både søte og det sure.

Til grillet laks bruker jeg honning, soya og sesamolje.

2ss honning

2ss soya

1 ts sesamolje

2ss grov sennep

litt chilisaus

5ss olje

Alt ristes sammen og laksen marineres i ca 30 min.

Detter smaker nytt og spennende men veldig godt.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...