Gå til innhold

Hva slags meltyper er dette?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

405, 550 og 1050?

Jeg har fått noen oversatte oppskrifter for brødbaking, antagelig fra dansk (er ikke sikker),

men jeg forstår ikke hva slags mel det er snakk om her. Er det noen som har kunnskap om det?



Anonymous poster hash: fa54a...45c
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Hæ?

Jeg tror noe av teksten må ha falt ut, eller kanskje det mangler et bilde?



Anonymous poster hash: a3d2c...cba
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo lavere nummer, jo lavere grovhetsgrad på melet. Men akkurat hvilken type de forskjellige er, vet jeg ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk så langt. Jo, det står helt greie oppskrifter og det mangler ikke noe så vidt jeg kan se.

Det står f.eks. "Mel type 550" og så hvor mange gram det skal oppi. Det er sikkert en normal betegnelse i det landet de har det sånn, men for meg blir det helt fremmed.

Kanskje det er svensk eller tysk til og med. Jeg aner ikke, men forumet pleier å være fullt av folk som kan det meste, så jeg venter og ser på flere innspill.



Anonymous poster hash: fa54a...45c
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Google er en venn. Dette er en tysk måte å inndele meltyper i og det stemmer som toothfairy sa.

Tror det skal gå greit å forsøke meg frem nå. Takk for hjelpen i alle fall.



Anonymous poster hash: fa54a...45c
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist

405 og 550 er som vanlig norsk hvetemel (finmalt). 1050 tilsvarer sammalt hvetemel.

550-melet best til gjærbakst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...