Gå til innhold

Dør alle bakterier av pannesteking?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvis man f.eks har et kjøttstykke som innholder bakterier, og steker det (ihjel) i stekepanna, kan man spise det da, eller finnes det bakterier som overlever høye temperaturer?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det finnes bakterier og mikroorganismer som overlever ganske høye temperaturer.

Men disse finner du ikke i kjøtt.

Skrevet

Det finnes bakterier og mikroorganismer som overlever ganske høye temperaturer.

Men disse finner du ikke i kjøtt.

Nei, det var liksom det, da. Dvs man kan spise bedervet kjøtt, så lenge kjernetemperaturen har vært høyere enn 70 grader? Aner ikke hvor varm en stekepanne kan bli, men det er vel ganske varmt.
Skrevet

Det blir varmt nok, men for å få kjøttet gjennomvarmt er det lurt å ikke steke med for høy varme, men heller bruke lang tid.

Men er du usikker på kjøttet ville jeg latt det være.

AnonymBruker
Skrevet

Det blir varmt nok, men for å få kjøttet gjennomvarmt er det lurt å ikke steke med for høy varme, men heller bruke lang tid.

Men er du usikker på kjøttet ville jeg latt det være.

Ja, men ved tynne stykker vil det vel bli varmt nok uansett. Dvs stykker på under 1 cm.

Ja, det lureste er sikkert å la kjøttet være, men det hender man er desperat og ikke har annet for hånden.

Anonymous poster hash: 86f80...489

Skrevet

Gjør det på den kinesiske måten, strimle kjøttet, fres det med høy varme og godt med krydder, hvitløk og chili. Da blir det meste appetittvekkende.

AnonymBruker
Skrevet

All mat av særlig kjøtt anbefales varmebehandles til kjernetemperatur over 70 grader for å drepe mikroorganismer som er kjent å være i kjøtt og som er kjent for å gi magetrøbbel.

Du kan jo og putte ting i stekeovnen, i lang tid på 150 grader. Har du en ildfast form med lokk eller en stekepose så blir det ikke tørt.

Anonymous poster hash: a600c...c98

AnonymBruker
Skrevet

Det finnes bakterier som overlever svært høye temperaturer, og noen sporer kan tåle mange timer i hundrevis av grader, men dette er ikke organismer du finner i industrislaktet kjøtt, og sannsynligvis ikke i selvslakt heller.

De fleste av disse organismene er heller ikke assosiert med sykdom hos mennesker.

Men kjøtt må stekes slik at kjernetemperaturen går over et minimum av 70 grader.

Anonymous poster hash: 11160...c70

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Er ikke ovnen bedre for å oppnå høy kjernetempratur? Steke på lavere varme (en 165 grader) over lenger tid (40-45 min) så oppnår man både mørt og godt kjøtt, samtidig som alt av basilusker er drept?



Anonymous poster hash: fa12d...bc5
Skrevet

Nei, det var liksom det, da. Dvs man kan spise bedervet kjøtt, så lenge kjernetemperaturen har vært høyere enn 70 grader? Aner ikke hvor varm en stekepanne kan bli, men det er vel ganske varmt.

Giftstoffer som evt bakterier har laget kan bli værende. Så du kan bli dårlig likevel.

AnonymBruker
Skrevet

M-mm, sant det. Det de fleste ikke er klare over er at de aller aller fleste bakterier ikke er skadelige for oss, veldig mange er til og med sunne for oss. Under 5% av all bakterier som finnes er skadelige for oss. Eller, det vil si, i de aller aller fleste tilfeller er det ikke bakteriene som er skadelige, det er giftstoffene de produserer som er farlige.

Og de blir jo ikke borte, samme hvor mye og lenge kjøtt stekes.



Anonymous poster hash: fa12d...bc5
  • Liker 1
Skrevet

M-mm, sant det. Det de fleste ikke er klare over er at de aller aller fleste bakterier ikke er skadelige for oss, veldig mange er til og med sunne for oss. Under 5% av all bakterier som finnes er skadelige for oss. Eller, det vil si, i de aller aller fleste tilfeller er det ikke bakteriene som er skadelige, det er giftstoffene de produserer som er farlige.

Og de blir jo ikke borte, samme hvor mye og lenge kjøtt stekes.

Anonymous poster hash: fa12d...bc5

Det gjelder ris og pasta og, faktisk i større grad enn kjøtt siden 1: mange ikke vet om det og 2: giftstoffene blir laget fortere utfra det jeg har lest.

Skrevet

Giftstoffer som evt bakterier har laget kan bli værende. Så du kan bli dårlig likevel.

Hvor bedervet må det være før det er et skadelig høyt nivå av giftstoffer?
Skrevet

Hvor bedervet må det være før det er et skadelig høyt nivå av giftstoffer?

Umulig å svare på, det kommer an på type bakterier og flere andre faktorer man ikke har kontroll over.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...