Gå til innhold

Oppbevaring av bløtkake - har ikke lokk.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

Tenkte å lage bløtkake til morgendagen, og vil gjerne få gjort det i kveld da det er tidlig opp og mye program 17. Mai. Problemet er at jeg ikke har kakelokk (er student, og mangler litt sånne ting ;) ), har bare et fat å lage den på. Går det greit å oppbevare den i kjøleskapet uten lokk?

Har tenkt på plastfolie, men det ødelegger jo litt med kremen. Evt. kan jeg lage kaken uten krem og dekke denne med plastfolie, for så å lage kremen i en bolle og dekke denne med plastfolie, og bare smøre på denne i morgen. Vil dette da holde seg i kjøleskapet over natten om det er tildekket med plastfolie?

Noen andre gode ideer? :)



Anonymous poster hash: 9cf22...203
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Har du en kjele eller noe som passer over da?

*eller en tilfeldig nabo du kan spørre kanskje?

Endret av Petter
AnonymBruker
Skrevet

Evt. kan jeg lage kaken uten krem og dekke denne med plastfolie, for så å lage kremen i en bolle og dekke denne med plastfolie, og bare smøre på denne i morgen.

Anonymous poster hash: 9cf22...203

Jepp

Anonymous poster hash: f83f3...782

Skrevet

Hei!

Tenkte å lage bløtkake til morgendagen, og vil gjerne få gjort det i kveld da det er tidlig opp og mye program 17. Mai. Problemet er at jeg ikke har kakelokk (er student, og mangler litt sånne ting ;) ), har bare et fat å lage den på. Går det greit å oppbevare den i kjøleskapet uten lokk?

Har tenkt på plastfolie, men det ødelegger jo litt med kremen. Evt. kan jeg lage kaken uten krem og dekke denne med plastfolie, for så å lage kremen i en bolle og dekke denne med plastfolie, og bare smøre på denne i morgen. Vil dette da holde seg i kjøleskapet over natten om det er tildekket med plastfolie?

Noen andre gode ideer? :)

Anonymous poster hash: 9cf22...203

Du kan og fint pynte bløtkaken i dag og sette den i kjøleskapet.

AnonymBruker
Skrevet

Legg en plastpåsa over.

Anonymous poster hash: b4015...395

AnonymBruker
Skrevet

Nå skal jeg uttale meg bare på vegne av meg selv: Jeg synes det skjer noe med konsistensen på kremen når den står over natta, som gjør at bløtkake fra dagen før aldri er like god som bløtkake pyntet/satt sammen samme dag. Mulig at fuktigheten i kremen trekker litt inn i kakebunnen, slik at kaka blir bløtere og kremen "tørrere"? Noe av det samme har jeg inntrykk av at skjer med kremen selv om den ikke er tatt på kaka, men bare står i en bolle. Akkurat som den "setter seg" og blir porøs i stedet for smidig. (Er det noen som skjønner hva jeg mener, eller virker dette bare som tøv? :) )

Å piske krem går jo uansett veldig raskt, så om du uansett har tid til å vente med å pynte kaka hadde jeg ventet med å piske krem også.



Anonymous poster hash: 2ad09...deb
AnonymBruker
Skrevet

Nå skal jeg uttale meg bare på vegne av meg selv: Jeg synes det skjer noe med konsistensen på kremen når den står over natta, som gjør at bløtkake fra dagen før aldri er like god som bløtkake pyntet/satt sammen samme dag. Mulig at fuktigheten i kremen trekker litt inn i kakebunnen, slik at kaka blir bløtere og kremen "tørrere"? Noe av det samme har jeg inntrykk av at skjer med kremen selv om den ikke er tatt på kaka, men bare står i en bolle. Akkurat som den "setter seg" og blir porøs i stedet for smidig. (Er det noen som skjønner hva jeg mener, eller virker dette bare som tøv? :) )

Å piske krem går jo uansett veldig raskt, så om du uansett har tid til å vente med å pynte kaka hadde jeg ventet med å piske krem også.

Anonymous poster hash: 2ad09...deb

Jeg liker den bedre dagen derpå jeg ;) synest smakene blir bedre

Anonymous poster hash: ca8df...c63

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Nå skal jeg uttale meg bare på vegne av meg selv: Jeg synes det skjer noe med konsistensen på kremen når den står over natta, som gjør at bløtkake fra dagen før aldri er like god som bløtkake pyntet/satt sammen samme dag. Mulig at fuktigheten i kremen trekker litt inn i kakebunnen, slik at kaka blir bløtere og kremen "tørrere"? Noe av det samme har jeg inntrykk av at skjer med kremen selv om den ikke er tatt på kaka, men bare står i en bolle. Akkurat som den "setter seg" og blir porøs i stedet for smidig. (Er det noen som skjønner hva jeg mener, eller virker dette bare som tøv? :) )

Å piske krem går jo uansett veldig raskt, så om du uansett har tid til å vente med å pynte kaka hadde jeg ventet med å piske krem også.

Anonymous poster hash: 2ad09...deb

Hihi jeg har ikke mixmaster, så må mikse for hånd, og det tar litt tid :P

Men tusen takk for gode innspill alle sammen! Jeg er enig med at kremen blir litt annerledes dag 2, og selv om jeg liker den best da, så er det ikke sikkert alle gjør det. Så lager nok kaken i morgen - får heller stå opp ekstra tidlig ;)

God 17. Mai!

Anonymous poster hash: 9cf22...203

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...