Gyda Skrevet 28. august 2004 #1 Skrevet 28. august 2004 På Rimi selger de nå grønne tomater. Hva bruker man disse til?
Tusenfryd Skrevet 28. august 2004 #2 Skrevet 28. august 2004 Kan det være tomatillo? Tomatillo er en gammel kulturvekst fra Mellom-Amerika. Den er ca. 3-4 cm i diameter, ser ut som en liten grønn tomat som ligger i et hylster av tørre blader. Navnet er spansk, og betyr "liten tomat". Tomatillo høstes alltid grønne og umodne, bladhylsteret rundt frukten er blekgrønt og smaken er syrlig og aromatisk. Brukes ikke naturell. Mest brukt i krydrete sauser og er mye brukt i det meksikanske kjøkken. Ellers har vi jo alle sett filmen "Stekte, grønne tomater".
Gyda Skrevet 28. august 2004 Forfatter #3 Skrevet 28. august 2004 Nei - ikke tomatillo. De så egentlig ut som en kasse med helt vanlige tomater (bare at de var grønne...) - kanskje litt små, men ingen blader.
Tusenfryd Skrevet 28. august 2004 #4 Skrevet 28. august 2004 http://www.bradager.net/avm/oppskrifter/to...omaterid11.html http://tradisjoner.no/oppskrift1583.html http://www.kokk.no/kokkens_frukt/Syltede%2...20tomater.shtml http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.as...asp?recipe=4509 Går du på www.sol.no og skriver grønne tmater i søkefeltet, finner du masse oppskrifter. Blant annet de du ser her.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå