Gjest Ethereal Skrevet 27. august 2004 #1 Skrevet 27. august 2004 Vi får gjester i morgen, og jeg vurderer å helsteke indrefilet med tilbehør. Men jeg er ikke helt sikker på framgangsmåten, for jeg har aldri prøvd det før. Er det noen som har gode tips?
Hilde Skrevet 27. august 2004 #2 Skrevet 27. august 2004 Først gnir jeg den godt inn med en blanding av pepper, litt olje, ørlite hvitløk og salvie. Så bruner jeg den lett i panne, på alle sider. Legger den i ildfast form med steketermometer og lar den godgjøre seg til det er ca 55 grader på termometeret. Da er den forholdsvis rød. Pakker den inn i aluminiumsfolie og lar den hvile i alle fall i 15 minutter før den skjæres. Som tilbehør er jeg glad i wokstekte grønnsaker (løk, sukkererter, gulrøtter skåret i tynne skiver f eks), og ovnsstekte poteter. Kraften som ligger igjen i formen etter fileten bruker jeg i sausen. *sluuuurp!*
Gjest Ethereal Skrevet 27. august 2004 #3 Skrevet 27. august 2004 Tusen takk Tror jeg skal prøve det, selv om jeg nok må ut på låning når det gjelder stor nok stekepanne. Jeg har bare en i jern, og den er litt liten. Teflonstekepannene vil jeg ikke utsette for den slags tortur. Mitt favorittilbehør er ovnsbakte potetbåter med urter, ovnsbakte cherrytomater, og en saus med pesto og pinjekjerner. I morgen blir det nok mer tradisjonelt siden gjestene er mennesker i 50-årene.
Hilde Skrevet 27. august 2004 #4 Skrevet 27. august 2004 Hadde litt problemer med stekepannen selv forrige gang, hadde en svææær indrefilet som jeg omtrent måtte krølle rundt i pannen.. Men, godt ble det! Blir som regel godt så lenge man har med gode råvarer å gjøre. Bare en liten ting (vet ikke hvor erfaren du er), termometeret beveger seg saakte i begynnelsen, men plutselig får det fart på seg. Følg godt med, så du ikke får skosåle..
Gjest Ethereal Skrevet 27. august 2004 #5 Skrevet 27. august 2004 Takk for det tipset! Jeg liker å lage mat, og liker å prøve ut nye ting, men siden det dreier seg om gjestemiddag, er det greit å dobbeltsjekke på forhånd, så man ikke, som du sier, får skosåle. Selv er jeg ikke den store kjøttspiseren, men hva gjør man ikke
Gjest ragnhils ikke innlogget Skrevet 29. august 2004 #6 Skrevet 29. august 2004 Jeg skal helsteke indrefilet i dag, men jeg har ikke steketermometer... Er det noen som vet hvor lenge den skal stå i ovnen pr kg? (min er ca 400g) Og hvilken temperatur?
Gjest Ethereal Skrevet 29. august 2004 #7 Skrevet 29. august 2004 Huff, jeg brukte 175grader, og 1.2kg stod ikke spesielt lenge i ovnen. Jeg ville ha den blodig, og lot steketermometeret vise 55 grader, som for roastbiff. Husk å brune den lett på alle kanter før du setter den i ovnen. Krydre etter at du har brunet den. Tipper noe slikt som 20-30min i ovnen holder lenge. Det ble så vellykket at sambo varmet og spiste de to siste kjøttbitene helt uten tilbehør
Gjest Tristessa Skrevet 29. august 2004 #8 Skrevet 29. august 2004 Helsteking er den beste måten å tilberede indrefilet, synes jeg. Utrolig yummy og ganske enkelt i grunn!
Hilde Skrevet 29. august 2004 #9 Skrevet 29. august 2004 Det ble så vellykket at sambo varmet og spiste de to siste kjøttbitene helt uten tilbehør Så bra! :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå