dreamy Skrevet 26. august 2004 #1 Skrevet 26. august 2004 Tenkte jeg skulle prøve meg på tapas imorgen. Har oppskrift på tomatsalsa, kjøttboller og noen småting.. Men skulle gjerne hatt flere tips.. Har du noen favoritter du kunne tenkt deg å dele med meg..? :-)
Amarone Skrevet 26. august 2004 #2 Skrevet 26. august 2004 Ingen oppskrift, men chorizo, manchego og gode oliven gjør ikke tapasspisingen dårligere...
Arkana Skrevet 26. august 2004 #3 Skrevet 26. august 2004 *Oliven med hakket hvitløk og chili *Oster (Parmesan, chevre, feta, mozarella, gruyere mm) *Skinke (Serrano, parma, spekeskinke, gjerne med honningmelon) *Chorizo (gjerne servert med eggerøre) *Bruschetta med tomat/basilikum eller olivenrøre *Tynne skiver av kald okse- eller lammestek, på en seng av ruccola-salat *Pesto, koriandermajones, aïoli *Ferdig grillet kylling *Artisjokker *Asparges *Små skåler med nøtter (ferske, ristede, salte) *En enkel salat, f.eks. Tomatsalat med løk *Soltørkede tomater * En omelett med kokte poteter i små terninger, hakket løk og persille * Stekt bacon blandet med grønne bønner og en enkel vinaigrette * Fylte champignoner * Kjevle ut butterdeig og stikk ut sirkler. Legg åp en blanding av grovhakkede hardkokte egg, oliven, skinke og revet ost. Brett sammen til en halvmåne og stek ved 200 grader i 15 minutter. * Reker stekt i karri og hvitløk * Paprikasalat - paprika i forskjelle farger stekes svarte i ovnen, avkjøl litt og dra av skinnet. Skjær i strimler og bland med finhakket løk og hvitløk og hell over en vinaigrette.
hilli Skrevet 26. august 2004 #4 Skrevet 26. august 2004 Friterte (eller bakte) potetbåter med aioli er enkelt å få tak i og veldig godt!
Gjest Gjesta Skrevet 26. august 2004 #5 Skrevet 26. august 2004 Spansk tortilla. Skjær opp poteter i biter og kok eller friter dem. Bland ca 0,5kg med 2egg, og litt opphakket løk. Rør sammen, og stek det som en veldig tykk pannekake på begge sider. (Det er litt vanskelig å få snudd den) Lag to slike. Ha på majones, fenalår/skinke, salat, tomat, agurk på den ene av tortillaene, og legg den andre over etterpå. Skjær den opp som kakestykker og server som tapas...nam!! :slurp:
dreamy Skrevet 27. august 2004 Forfatter #6 Skrevet 27. august 2004 Takk for tips :-) . Jeg har søkt litt rundt på nettet også og funnet mange oppskrifter. Så imorgen blir det tapas for første gang her i huset ;-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå