Gjest gjest1 Skrevet 26. august 2004 #1 Skrevet 26. august 2004 Mmmm... nå lukter det hummous her! Mannen har bløtlagt og kokt kikerter, moset det med sesamfrø, olje, hvitløk og sitron. Og alt jeg trenger å gjøre er å finne frem knekkebrødpakken og nyte!
hilli Skrevet 26. august 2004 #3 Skrevet 26. august 2004 Prøvde å lage det en gang men det ble ikke særlig godt. Mulig jeg ikke kokte kikertene nok. Hvor møre skal de bli?
MiniMjau Skrevet 30. november 2004 #4 Skrevet 30. november 2004 Hvor lenge skal kikerter koke? Jeg har kjøpt en pose med tørkede(?)...de er ihvertfall knallharde. Skal de ligge i vann før koking?
Gjest Étoile Skrevet 30. november 2004 #5 Skrevet 30. november 2004 De skal ligge i bløt minst 10-12 timer, og så koke en drøy times tid. Noen som vet hvor lenge ferdigkokte kikerter holder? Har en bolle erter i kjøleskapet som jeg kokte på torsdag - kan de spises eller er de søppel? Noen som vet?
Smiling Skrevet 1. desember 2004 #6 Skrevet 1. desember 2004 Jeg pleier å bruke bokse-kikerter til hummus, og det synes jeg blir godt. Men jeg har ikke smakt bløtleggings-varianten, og det kan jo hende det er mye bedre?
Gjest Étoile Skrevet 1. desember 2004 #8 Skrevet 1. desember 2004 Jepps, har kastet dem. Fant ut de fristet fint lite når de hadde stått i kjøleskapet så lenge...
Gjest LoisLane Skrevet 4. desember 2004 #9 Skrevet 4. desember 2004 Og for deg som spurte om boks-kikerter vs tørkede: aner ikke om det er forskjell! Vi har bare brukt tørkede i hummous, men bruker ofte boks-kikerter til vanlig middagslaging. Uten at det ligger noe fornuftig grunn bak det valget... Du kan bruke boks-kikerter, men tørk av dem "belegget" før du bruker dem. Jeg vil også smake hummus, og har handlet inn ingrediensene! Men hvordan skal det spise? Med knekkebrød, Possum?
Gjest Catwoman Skrevet 4. desember 2004 #10 Skrevet 4. desember 2004 Hummus er nydelig Jeg syns kikerter jeg koker selv smaker mye bedre nn de jeg kjøer på boks, men jeg bruker de også av og til fordi man må jo gjerne planlegge dagen før hvis man skal koke kikerter fordi deskal ligge så lenge i bløt. Dessuten er det mye billigere å kjøpe de tørre. Jeg peier å koke opp store porjsoner med både kikerter og andre bønner, og fryse ned. For da har jeg akkuat når jeg har lyst på.
Gjest gjest1 Skrevet 4. desember 2004 #11 Skrevet 4. desember 2004 Jeg vil også smake hummus, og har handlet inn ingrediensene! Men hvordan skal det spise? Med knekkebrød, Possum? Du kan spise det som pålegg på brød eller som dipp med grønnsaker. Jeg synes det er spesielt godt på vanlige knekkebrød, enten hommous alene eller med tomater eller agurker på toppen.
Nilma Skrevet 6. desember 2004 #12 Skrevet 6. desember 2004 Hummus er også supert som tilbehør til middag, f.eks. kylling eller lammekoteletter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå