AnonymBruker Skrevet 3. mai 2015 #1 Skrevet 3. mai 2015 Jeg har nylig funnet en oppskrift på proteinrundstykker, linker til oppskriften her (Kristine Fjellstad sin blogg). Det jeg lurer på er om disse smaker mye ost/cottage cheese. Jeg takler ikke smaken på cottage cheese, men jeg har smakt muffins og sånt som inneholder litt cottage cheese og da har jeg faktisk ikke kjent smaken av det. Det jeg også lurer på er om man kan bruke to små bokser i stedet for en stor boks? Jeg har faktisk to små bokser stående pga jeg har brukt det i muffins tidligere. Og er disse mye sunnere enn vanlig brød? Forsvinner ikke en del av proteininnholdet når det varmes opp/stekes? Forslag til godt og sunt pålegg på slike boller? Anonymous poster hash: 677c7...1e8
lillsunshine Skrevet 3. mai 2015 #2 Skrevet 3. mai 2015 (endret) Oooh, så morsomt. Jeg kom nettopp over en tilsvarende oppskrift på en annen blogg. Den er på 2 egg, 250 gram havregryn og 250 g cottege cheese og 1-2 sp. bakepulver. (Er nok færre totalt boller totalt i denne oppskriften). Jeg elsker disse rundstykkene. Jeg har slitt med å finne en sunn oppskrift som faktisk har en god smak. Har prøvd forskjellige rundstykker med havremel, havregryn og kesam og de har ikke falt i så veldig god smak. Disse er derimot veldig gode, synest ikke det smaker cottege cheese i det hele tatt. Lykke til. Håper du liker de, jeg har iallfall funnet min favorittoppskrift per nå To bokser går sikkert fint også, så lenge det blir tilsvarende mengde til sammen. Endret 3. mai 2015 av lillsunshine 1
Pringle Skrevet 3. mai 2015 #3 Skrevet 3. mai 2015 Kan du ikke bare lage mat du liker, med ingredienser du liker, så vet du at det blir godt?
Gjest anonym2233 Skrevet 3. mai 2015 #4 Skrevet 3. mai 2015 Oooh, så morsomt. Jeg kom nettopp over en tilsvarende oppskrift på en annen blogg. Den er på 2 egg, 250 gram havregryn og 250 g cottege cheese og 1-2 sp. bakepulver. (Er nok færre totalt boller totalt i denne oppskriften). Jeg elsker disse rundstykkene. Jeg har slitt med å finne en sunn oppskrift som faktisk har en god smak. Har prøvd forskjellige rundstykker med havremel, havregryn og kesam og de har ikke falt i så veldig god smak. Disse er derimot veldig gode, synest ikke det smaker cottege cheese i det hele tatt. Lykke til. Håper du liker de, jeg har iallfall funnet min favorittoppskrift per nå To bokser går sikkert fint også, så lenge det blir tilsvarende mengde til sammen. Denne skal jeg prøve! :D
FantasDick Skrevet 4. mai 2015 #5 Skrevet 4. mai 2015 Kan du ikke bare lage mat du liker, med ingredienser du liker, så vet du at det blir godt? Ikke alle har samme filosofi som deg. Hva er galt med å eksperimentere med "sunne" (gåseøyne pga forskjellige definisjoner) ingredienser og sluttprodukter? 1
^^Belle^^ Skrevet 4. mai 2015 #6 Skrevet 4. mai 2015 Oooh, så morsomt. Jeg kom nettopp over en tilsvarende oppskrift på en annen blogg. Den er på 2 egg, 250 gram havregryn og 250 g cottege cheese og 1-2 sp. bakepulver. (Er nok færre totalt boller totalt i denne oppskriften). Jeg elsker disse rundstykkene. Jeg har slitt med å finne en sunn oppskrift som faktisk har en god smak. Har prøvd forskjellige rundstykker med havremel, havregryn og kesam og de har ikke falt i så veldig god smak. Disse er derimot veldig gode, synest ikke det smaker cottege cheese i det hele tatt. Lykke til. Håper du liker de, jeg har iallfall funnet min favorittoppskrift per nå To bokser går sikkert fint også, så lenge det blir tilsvarende mengde til sammen. Denne oppskriften bruker jeg også. Knallgod! Og selv om jeg elsker cottage cheese-smaken, synes jeg ikke disse smaker cottage cheese altså. De blir bare saftige og gode, selv om de ser veldig skrøpelige og tørre ut. Og ja, du kan godt bruke to små bokser, men husk at de ikke er magre, så kaloriinnholdet vil bli noe høyere - om du er veldig nøye på slike ting.
lillsunshine Skrevet 4. mai 2015 #7 Skrevet 4. mai 2015 Denne oppskriften bruker jeg også. Knallgod! Og selv om jeg elsker cottage cheese-smaken, synes jeg ikke disse smaker cottage cheese altså. De blir bare saftige og gode, selv om de ser veldig skrøpelige og tørre ut. Og ja, du kan godt bruke to små bokser, men husk at de ikke er magre, så kaloriinnholdet vil bli noe høyere - om du er veldig nøye på slike ting. Glad for at jeg fant en oppskrift jeg endelig er fornøyd med. Jeg er faktisk overrasket over hvor bra de ser ut til å være uten gjær. Dersom en sammenligner det med alle rundstykkene jeg har prøvd å lage med kesam, havremel og havegryn så synest jeg ikke disse er så veldig skrøplige Det er sant, oppskriften bruker jo mager cottege cheese, så til vanlig blir det nok mer kaloririke. Men for fremtiden er det nok uansett greiest å kjøpe de store mager-variantene på 400gram, det går jo tross alt en del i denne oppskrifte, og særlig om en skal lage dobbelt. Noe jeg planlegger å gjøre siden de går så fort. Har du forresten prøvd å doble oppskriften? Er det ikke en regel om at en ikke skal doble med antall egg om en dobler oppskriften? Kanskje heller 3 egg ved dobbel porsjon?
^^Belle^^ Skrevet 4. mai 2015 #8 Skrevet 4. mai 2015 Glad for at jeg fant en oppskrift jeg endelig er fornøyd med. Jeg er faktisk overrasket over hvor bra de ser ut til å være uten gjær. Dersom en sammenligner det med alle rundstykkene jeg har prøvd å lage med kesam, havremel og havegryn så synest jeg ikke disse er så veldig skrøplige Det er sant, oppskriften bruker jo mager cottege cheese, så til vanlig blir det nok mer kaloririke. Men for fremtiden er det nok uansett greiest å kjøpe de store mager-variantene på 400gram, det går jo tross alt en del i denne oppskrifte, og særlig om en skal lage dobbelt. Noe jeg planlegger å gjøre siden de går så fort. Har du forresten prøvd å doble oppskriften? Er det ikke en regel om at en ikke skal doble med antall egg om en dobler oppskriften? Kanskje heller 3 egg ved dobbel porsjon? Jeg bruker bare mager, for det går så mye cc her i huset at en liten boks med vanlig cc hadde forsvunnet på null komma svisj. Hmmm, jeg ville bare prøvd meg frem. Har ikke hørt den regelen før altså, og når jeg baker andre ting pleier jeg å doble alt bortsett fra gjær/bakepulver. Men prøv med 3 egg først, og så kan du jo heller tilsette ett til om det blir for tørt?
McAdams Skrevet 4. mai 2015 #9 Skrevet 4. mai 2015 Husker du hvilken blogg du fant dem på lillsunshine?
lillsunshine Skrevet 4. mai 2015 #10 Skrevet 4. mai 2015 Husker du hvilken blogg du fant dem på lillsunshine? Selvsagt. Jeg var lur nok til å bokmerke sida Her er oppskriften jeg bruker: http://kristinaandersen.blogg.no/1410852904_rykende_ferske_rundst.html 1
lillsunshine Skrevet 4. mai 2015 #11 Skrevet 4. mai 2015 (endret) Jeg bruker bare mager, for det går så mye cc her i huset at en liten boks med vanlig cc hadde forsvunnet på null komma svisj. Hmmm, jeg ville bare prøvd meg frem. Har ikke hørt den regelen før altså, og når jeg baker andre ting pleier jeg å doble alt bortsett fra gjær/bakepulver. Men prøv med 3 egg først, og så kan du jo heller tilsette ett til om det blir for tørt? Haha, det begynner å gå mye her også etter jeg fant denne oppskriften. Jeg klora til meg to bokser på butikken i dag. Av en eller anna grunn var det utsolgt for cottege cheese på flere butikker på torsdag. Tror det har blitt skikkelig poppis Haha, kanskje det er jeg som blander, det er kanskje gjær/bakepulver en ikke skal doble. Skal det fortsatt bare være 2 spiseskeier med bakepulver om jeg dobler oppskrifta da? Ikke mer altså? Endret 4. mai 2015 av lillsunshine
FantasDick Skrevet 4. mai 2015 #12 Skrevet 4. mai 2015 Bakte disse av kjedsomhet nå nettopp, og herregud så gode de var! Brukte oppskriften fra KA. Og siden jeg brukte glutenfri havregryn tror jeg kanskje magen min tåler de også. Jeg har IBS og reagerer på omtrent alt av korn, men havre har pleid å gå sånn passe greit. Elsker brødmat, så jeg lengte virkelig etter noe jeg kan spise uten å få magesmerter i 24 timer etterpå. Anbefales og kan skal lages igjen! Med litt søte krydder i blir de nok supre som bolle-erstatning også. Ser for meg litt sukrin, vanilje og kardemomme. <3
lillsunshine Skrevet 4. mai 2015 #13 Skrevet 4. mai 2015 Bakte disse av kjedsomhet nå nettopp, og herregud så gode de var! Brukte oppskriften fra KA. Og siden jeg brukte glutenfri havregryn tror jeg kanskje magen min tåler de også. Jeg har IBS og reagerer på omtrent alt av korn, men havre har pleid å gå sånn passe greit. Elsker brødmat, så jeg lengte virkelig etter noe jeg kan spise uten å få magesmerter i 24 timer etterpå. Anbefales og kan skal lages igjen! Med litt søte krydder i blir de nok supre som bolle-erstatning også. Ser for meg litt sukrin, vanilje og kardemomme. <3 Hurra. Jeg sliter også med en del hveteprodukter. Havregryn er en av få ting som magen min også tåler uten å lage et spetakel av det hele, så disse er geniale. Ser også for meg at man kan mikse inn litt gode smaker her, del gjerne forslag siden
Zionnas Skrevet 4. mai 2015 #14 Skrevet 4. mai 2015 Har lagd de selv, bare tilsatt litt linfrø og jeg syns de er kjempe gode :D
FantasDick Skrevet 5. mai 2015 #15 Skrevet 5. mai 2015 Hurra. Jeg sliter også med en del hveteprodukter. Havregryn er en av få ting som magen min også tåler uten å lage et spetakel av det hele, så disse er geniale. Ser også for meg at man kan mikse inn litt gode smaker her, del gjerne forslag siden Jeg spiste to stk i går kveld, fikk litt kranglete mage. Spiste én til frokost i dag og da gikk det helt fint. Utrolig godt med "brød" uten magesmerter i alle fall!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå